|
|
|
|
|
|
sebastian

Deconectat

|
 |
« Raspunde #3 : 14 Septembrie 2005, 05:22:26 am » |
|
Inainte eram suparat ca ascultam manele de la grataragii care-si raceau berile in rau. Acum se aude doar zgomotul drujbelor. Rusine! Stie cineva un site de emigrari?
incearca loteria vizelor http://www.dvlottery.state.gov/la mine si la septimiu a mers... :-)
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
gxg

Deconectat
|
 |
« Raspunde #4 : 27 Noiembrie 2005, 12:16:53 am » |
|
Uite, din cauza asta, anul trecut a fost cel mai prost an pentru mine, la pastrav. Cam 2 din 3 iesiri erau compromise de taietorii de lemne, care pe langa relele pe care le aduc padurii, imi tulburau apa in ultimul hal, ca nu-si mai vedea pastravul, saracul, nici varful botului, necum vreo musca. Am patit-o pe Dambovita si nu numai. Sper sa nu ajungem sa pandim unde si cand se lucreaza, ca sa ne putem strecura si noi cu musca.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
redkid

Deconectat
|
 |
« Raspunde #8 : 27 Noiembrie 2005, 05:46:18 pm » |
|
"... nicaieri nu va ramane petic de padure cand vor fi,inconjurati de bolovani atunci vor realiza ca nu pot manca bani ..." E hip-hop  da se potriveste ...
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
salmo

Deconectat
|
 |
« Raspunde #9 : 06 Decembrie 2005, 01:48:35 am » |
|
de ceva timp n-au mai fost taieri pe topolog. este adevarat ca dambovita este raul uceiniciei mele ca pescar la musca. era un rau superb, iar acum se taie tot timpul. si asta se face acolo unde scrie rezervatia piatra craiului...se taie de anul trecut non stop, de cate ori am fost taiau lemne atat de multe incat dealurile sunt dezgolite si apa este tulbure. masinile iveco merg bara la bara si nu-ti vine sa crezi cat praf este pe strada, se observa si in curtile oamenilor cum arata ca o ceata groasa care pluteste la mica distanta de sol atunci cand nu bate vantul. si pentru ca va spusesem de topolog la inceput, trebuie sa ma anunt ca din pacate au inceput si pe aceasta vale taieri masive. circulatia este din ce in ce mai ingreunata si se va ajunge ca si acest rau sa nu prea mai poata fi pescuit. se taie din pacate padurea tarii si nimeni nu zice nimik. am vazut intr-o emisiune tv cum fostul sef de ocol din rucar, pe nume busuioc junior dadea un interviu in care povestea cum nu se prea taie lemne de cand a venit el, nici macar 30 % fata de cat s-a taiat in vechiul regim. daca acum se taiau pomii de peste tot fara jena indiferent de varsta, oare cum s-or fi taiat in fostul regim, daca spusele sefului de ocol(acum nu mai este) sunt adevarate? am intrebat oamenii din sat si mi-au spus ca s-au taiat nu numai copacii batrani de aprox 100 ani cum scrie in lege ci si cei de 60 ani(s-au masluit actele) si chiar si cei din plantatia tanara. nu stiu cine raspunde de taieri dar pe dambovita este un jaf ordinar. nu stiu cine i-ar putea opri, a luat-o lumea razna pentru bani si se mai mira ca vin suvoaiele. urmarea...apa este mereu cu tenta alba de la taninul scurs in apa din rumegusul care este peste tot, pestii isi gasesc cu greu adapost printre brazii cazuti in rau. dar cel mai grav mi se pare ca este scaderea debitului de apa. acum 10-15 ani era apa mult mai multa pe vale, cand ploua se scurgea incet prin frunze, pe sol, la umbra, asigurand tot anul un debit constant cu apa rece si curata. rar se tulbura dupa 3-4 zile de ploaie serioasa. acum la o ploicica raul se umfla rapid, apa vine tulbure carand orice gaseste in cale si in sezonul secetos raul abea daca se mai vede printre bolovan, iar apa este mai calda, deoarece este in bataia soarelui inca din munte. unde sa traiasca pestii pe care noi ii visam?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
|