Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
18 Mai 2012, 04:01:17 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  Intarire cerclaj
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 2 » Imprima
Autor Subiect: Intarire cerclaj  (Citit de 1717 ori)
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« : 26 Noiembrie 2005, 12:20:45 pm »

Vi s-a intamplat ca in timp ce pescuiti sa se deterioreze cerclajul mustei, deplasandu-se spre coada acesteia? Ce solutii ati gasit pentru a contracara acest neajuns?
Memorat

...................

C&R
.................
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 26 Noiembrie 2005, 02:58:42 pm »

Eu folosesc pt cerclaj exclusiv un material asemanator rafiei, plat si f rezistent. Cand il montez trag f tare de el, tinand contra de ochet, altfel se poate rupe carligul. Nu se desface, mai ales atunci cand corpul este moale - dubbing sau paun.
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #2 : 26 Noiembrie 2005, 03:26:39 pm »

Cum ii zice materialului respectiv? Se gaseste la noi sau afara? Are multe culori?

Cand corpul e moale normal ca n-am avut probleme, dar mai fac si muste cu corp tare, din ata de corp sau chiar matase, mai ales ude, si acolo mi s-a intamplat. Nu pot zice ca fac cerclaj cu ceva anume, fiindca am facut atat cu ata de corp, cat si cu matase, cu tinsel, cu tot felul de alte materiale. Unele permit forte de tensiune mari, altele nu.
Memorat

...................

C&R
.................
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #3 : 26 Noiembrie 2005, 03:28:18 pm »

O intarire pe care am adoptat-o mai nou e astfel: dupa ce fac corpul, inainte de a face cerclajul, dau pe corp cu head-cement. Astfel cerclajul adera mai bine la corp.
Memorat

...................

C&R
.................
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #4 : 26 Noiembrie 2005, 03:58:56 pm »

Cum ii zice materialului respectiv? Se gaseste la noi sau afara? Are multe culori?

Cand corpul e moale normal ca n-am avut probleme, dar mai fac si muste cu corp tare, din ata de corp sau chiar matase, mai ales ude, si acolo mi s-a intamplat. Nu pot zice ca fac cerclaj cu ceva anume, fiindca am facut atat cu ata de corp, cat si cu matase, cu tinsel, cu tot felul de alte materiale. Unele permit forte de tensiune mari, altele nu.

In afara de hackle n folosesc nimic de "afara". Materialul de cerclaj este asemanator cu rafia cu care se leaga buchetele de flori. E in forma de panglica - faci usor la un capat o crestatura, apoi smulgi exact grosimea care-tzi trebuie. eu l-am gasit pe mosoare, la grosimi si de 0.2 mm, a.i. nu este nevoie sa-l mai subtziez. Are calitatzile unui quill - luciu, flotabilitate, segmentare.
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 26 Noiembrie 2005, 04:53:50 pm »

Tin minte materialul... Ai prezentat o efemera in AVP ce era cerclata cu asa ceva.Chiar m-am intrebat ce fel de material este!?
 Zici ca are aceleasi calitati ca si Quill-ul ??Chiar nu m-am gandit sa leg cu asa ceva..  si atata timp cat nu absoarbe apa,nu vad de ce nu!!
 La modelele "urate" de clean,unde mai fac cerclaje cu remige de strut sau paun,mai folosesc si un fir mono subtire (0.12) cu care cerclez corpul strans in sens invers...
Memorat
narcisb
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 29 Noiembrie 2005, 11:51:17 am »

Tin minte materialul... Ai prezentat o efemera in AVP ce era cerclata cu asa ceva.Chiar m-am intrebat ce fel de material este!?
 Zici ca are aceleasi calitati ca si Quill-ul ??Chiar nu m-am gandit sa leg cu asa ceva..  si atata timp cat nu absoarbe apa,nu vad de ce nu!!
 La modelele "urate" de clean,unde mai fac cerclaje cu remige de strut sau paun,mai folosesc si un fir mono subtire (0.12) cu care cerclez corpul strans in sens invers...

Am un mic up-grade personal - la acel material dupa ce desprinzi o fasie subtire, cu un marker tip "permanent"treci repede pe una din muchii si o colorezi in Negru (adesea) sau rosu/ verde in functie de ce efect vizual cauti. Cand matisezi cu fasia respectiva, ai grija ca muchia inegrita sa fie la exterior, astfel apar efecte interesante ca la quill-ul de paun (fibrele din ochiul penei).
N.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #7 : 29 Noiembrie 2005, 12:51:49 pm »

redkid, nu se cercleaza cu remige de paun sau strutz. acelasi efect il obtzii daca faci corpul din strutz sau paun si cerclezi cu materialul care il voiai pt corp.
de ex. pt o "viespe" faci corpul din paun si cerclezi cu banda de care vb mai inainte; nu faci corpul galben si apoi il cerclezi cu paun.
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #8 : 29 Noiembrie 2005, 12:54:39 pm »

Corect. E chestie de rezistenta. Pui materialul mai rezistent deasupra, altfel dintii pastravului ... Ranjet
Memorat

...................

C&R
.................
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #9 : 29 Noiembrie 2005, 01:10:52 pm »

Stiu ce ziceti... Fac si asa si cum vreau io Ranjet  Unele modele arata mai bine asa..

Narcis:
 Faina chestie!! Merci... Eu o foloseam la body stretch,da am cam uitat de ea..
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #10 : 30 Noiembrie 2005, 07:23:23 pm »

O intarire pe care am adoptat-o mai nou e astfel: dupa ce fac corpul, inainte de a face cerclajul, dau pe corp cu head-cement. Astfel cerclajul adera mai bine la corp.

http://62.39.115.53/jpdessaigne/biendebuter/corpsfil/corpsfil.htm
Memorat
genu

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #11 : 01 Decembrie 2005, 05:28:36 am »

Si cand o faci cu corpul tare cum faci ? Pentru ca dupa cativa pastravi mi se aduna cerclajul in capul carligului . Am incercat sa-l fixez dar ata de sub cerclaj i-mi pleaca dupa cativa pestravi .La lipan nu se intampla dar la clean si pastrav da mai ales daca trag cerclajul peste matase .
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #12 : 01 Decembrie 2005, 07:47:48 am »

Redkid, mie personal nu-mi place ideea de a lacui din belsug toata musca. Mi se pare ca nu mai arata suficient de natural. Corpul devine prea lucios, lipsesc micro-firele de material vibratil, evolutia in apa e diferita. Spre deosebire de lac, materialele naturale au "viata". Nu zic ca mustele alea nu pot sa prinda, dar eu n-am incredere in ele si atunci nu le pot pune pe apa!
Memorat

...................

C&R
.................
Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #13 : 01 Decembrie 2005, 08:29:09 am »

Si cand o faci cu corpul tare cum faci ? Pentru ca dupa cativa pastravi mi se aduna cerclajul in capul carligului . Am incercat sa-l fixez dar ata de sub cerclaj i-mi pleaca dupa cativa pestravi .La lipan nu se intampla dar la clean si pastrav da mai ales daca trag cerclajul peste matase .

Ok, am priceput problema ta. Daca lucrezi si la uscate si la nimfe respectiv emergeri poti face cerclajul sa fie nu egal si mai  apropiat in spire la coada si tot mai larg inspre hackle. Spun asta  cu argumentul ca, de vei prinde o musca naturala, vei observa ca inelele abdominale de la varful cozii sunt mai mici, iar pe masura ce se apropie de torace, ele devin tot mai mari. -Asta pt aspectul cat mai realistic.
Acu pentru a scapa de distrugerea mustelor e bine ca cerclajul sa il faci strans si in contra sens cu cel initial din care ai facut corpul  mustei.

PS
 nu folosi matase pt cerclaj caci e foarte vulnerabila la dinti.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #14 : 01 Decembrie 2005, 01:24:00 pm »

Ok, am priceput problema ta. Daca lucrezi si la uscate si la nimfe respectiv emergeri poti face cerclajul sa fie nu egal si mai  apropiat in spire la coada si tot mai larg inspre hackle. Spun asta  cu argumentul ca, de vei prinde o musca naturala, vei observa ca inelele abdominale de la varful cozii sunt mai mici,

Luci, este exact pe dos. Sunt mai largi spre coada si mai stranse spre torace. Corpul nu este conic. sau f putin, cu toate ca tentindza "istorica" a fost de a prezenta efemerele cu corp exagerat conic. De aceea toate artificialele ce imita efemere, construite din quill, si oferite spre comercializare de mine, sunt legate cu quilul invers. Nu mai discut despre flotabilitate, care este mult imbunatatita. Poti consulta AVP - articolul "Efemere de Mai bine" Zambitor

PS: daca ai privi efemera de sus sau de jos, "conicitatea" pe care o observi in poza de mai sus dispare, liniile opuse ale corpului (abdomen) fiind aproape paralele.
« Ultima modificare: 01 Decembrie 2005, 01:54:39 pm de catre Sorin » Memorat
Pagini: 1 2 » Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.