Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
18 Mai 2012, 04:01:45 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  Intarire cerclaj
0 Membri si 2 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: « 1 2 Imprima
Autor Subiect: Intarire cerclaj  (Citit de 1717 ori)
Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #15 : 01 Decembrie 2005, 01:53:27 pm »

Corect Sorine,  din poza  asa este!. Insa sunt anumite tipuri  de muste din genul leptophlebiidae unde segmentele abdominale sunt mai  scurte inspre vraf si tot mai groase  inspre torace, unde iarasi se scurteaza. Apoi la cele din genul heptagenia sunt aproape egale segmentele,  iar la varful cozii sunt cateva ( cam 3 segmente ) mai scurte. Efemeridele -vulgata si danica ( cea din poza ta ) e pe dus ca cele mai sus mentionate de mine. Iar efemerelide-le iarasi au corpul conic incepand de la varf inspre torace.
E drept,  sunt extraordinar de multe  din genul Danica la noi.
Oricum nu aste e important la urma urmei.
 Eu am inceput sa cerclez asa mustele mele de curand dupa ce am primit o colectie de la casa Devaux, plus ce am vazut si la casa Mouche de Charette ( e drept aceasta din urma cumpara mustele de la un mare distribuitor). Dar mi se par mai trainice daca le legi asa, cu cerclajul in contra sensului de aplicare a corpului si cu cateva ture mai apropiate la varful cozii. Am luat in seama mult explicatiile lui AK Best si a lui Dave Hughes.
 Pana la urma fiecare isi formeaza stilul lui si tehnica lui de legat  ca pe urma sa experimenteze:)
Cu cat mai multe pareri si opinii, cu atat mai multe motive sa ne testam mustele pe apa si sa iesim mai mult la MA Zambitor

Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #16 : 01 Decembrie 2005, 02:19:41 pm »

Luci, itzi recomand  Fauna Romaniei - Ephemeroptera, cred ca volumul XII, asta ca sa putem avea o baza de discutii comuna. Altfel sunt amanunte in care riscam sa ne pierdem, nu numai noi, dar si cei care incearca sa se apropie de pescuitul cu musca artificiala.
Iintotdeauna cerclajul se face in sens invers decit sensul in care ai infasurat corpul, cu  rare exceptii, cand trebuie sa cerclezi "printre" - de ex. cerclaj de beteala peste barbulele din "ochiul" remigelor de paun.
La Devaux, "indesirea" e data de montaj, nodul fiind in spatele hackleului. Si Devaux sunt facute la un mare producator, CMK, in Tailanda.
Memorat
Pagini: « 1 2 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.