Corect Sorine, din poza asa este!. Insa sunt anumite tipuri de muste din genul leptophlebiidae unde segmentele abdominale sunt mai scurte inspre vraf si tot mai groase inspre torace, unde iarasi se scurteaza. Apoi la cele din genul heptagenia sunt aproape egale segmentele, iar la varful cozii sunt cateva ( cam 3 segmente ) mai scurte. Efemeridele -vulgata si danica ( cea din poza ta ) e pe dus ca cele mai sus mentionate de mine. Iar efemerelide-le iarasi au corpul conic incepand de la varf inspre torace.
E drept, sunt extraordinar de multe din genul Danica la noi.
Oricum nu aste e important la urma urmei.
Eu am inceput sa cerclez asa mustele mele de curand dupa ce am primit o colectie de la casa Devaux, plus ce am vazut si la casa Mouche de Charette ( e drept aceasta din urma cumpara mustele de la un mare distribuitor). Dar mi se par mai trainice daca le legi asa, cu cerclajul in contra sensului de aplicare a corpului si cu cateva ture mai apropiate la varful cozii. Am luat in seama mult explicatiile lui AK Best si a lui Dave Hughes.
Pana la urma fiecare isi formeaza stilul lui si tehnica lui de legat ca pe urma sa experimenteze:)
Cu cat mai multe pareri si opinii, cu atat mai multe motive sa ne testam mustele pe apa si sa iesim mai mult la MA