Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
18 Mai 2012, 04:07:28 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuitul cu naluci
| |-+  Echipamente si accesorii
| | |-+  Aveti voblere de firma care inca n-au prins?
0 Membri si 3 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » Imprima
Autor Subiect: Aveti voblere de firma care inca n-au prins?  (Citit de 29028 ori)
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #15 : 06 Decembrie 2005, 08:58:11 pm »

Frate ,problema ta e destul de grea dupa cum vad eu .Vorbesti despre diferite voblere Salmo dar nu vorbesti destul de explicit despre pestele tinta,adica daca tu vrei sa prinzi stiuca cu Bullhed de 4.5 cm mai ai de asteptat sau cu Minnow avati iar va trebuii sa astepti pina unul turbat de foame sa il atace.Sfatul meu este ca tu sa te hotarasti ce peste vrei sa prinzi si apoi sa discutam despre ce tip de vobler Salmo sa folosesti nu de alta dar e greu sa vorbim la general daca un tip de vobler e bun sau nu,(parerea mea) Clipitor

Inteleg , ce vrei sa zici. Bine ca mi-ai atras atentia.
Uite aici un sait cu recomandarile producatorului.
http://www.salmo.com.pl/jak_tabsprzet_eng.htm .La speciile astea vizate ma refeream.Sunt si pe sait la voblere si sunt pline de 'testimonials' si recomandari .
O intrevare: de ce excluzi din start ca un Bullhead de 4.5cm sa prinda stiuca?( eu nu dadusem dupa stiuca ,salaul il vizam, dar daca a venit vorba) ?
Daca ti-as spune ca am luat clean la Sting de 7cm ce o as zici ?
E adevarat ca e greu sa vorbim la general despre un vobler daca  e bun sau nu , dar putem vorbi despre el daca am prins sau nu am prins inca .Eu cred ca ele sunt bune, dar poate prin alte parti dau rezultate mai mari.
Sau nu spunem asta pe forum ca sa nu creada cumva  lumea despre noi precum ca nu prindem peste si astfel iesim perfecti ca imagine iar ego-ul nostru nu are de suferit.( asta o spun la modul general , nu iti este adresata tie direct Valmar  Clipitor )
Eu am puterea sa recunosc ca am voblere care nu au dat rezultatele scontate iar altele nu au prins nimic. E normal sa-mi pun intrebari.Si cred ca nu numai eu imi pun astfel de intrebari.
Poate mai sunt si alte persoane in situatia mea, facand insa schimb de experienta putem sa ne infirmam sau confirmam nishte pareri.
Jur pe cravata mea de pionier ca nu dau pe locurile voastre  Zambitor .
Sau am inteles eu gresit menirea unui forum la romani ??
In fine,poate nu m-am exprimat eu bine de la inceput dar  sper ca acum am fost explicit.
Sper sa nu fiu gresit inteles si sa avem cu totii de castigat de pe urma acestui forum . Clipitor
Memorat
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #16 : 07 Decembrie 2005, 07:33:16 am »

Am si eu o poveste cu un vobler. Poate sa fie concluzionata cunva...Un prieten de-al meu, vechi prieten dar nu de pescuit, om care nu a avut nici cea mai mica legatura cu acest sport, fiind implicat intr-o lucrare topografica pe malul  lacului Bradisor, in muntii Lotrului, si care primise de la o sora de-a lui din Germania o varga mulineta si un vobler, de mica valoare, destinate fix invcepatorilor, i-a venit o idee.Si a pus-o in aplicare. La prima lui interventie in ale pescuitului a prins un pastrav in jur de 4 kg. Asta se intimpla acum cca 6 ani.Si acum are acel vobler intr-o vitrina si dupa ce a pierdut citeva sute de ore de plimbare a acelui vobler in apele Bradisorului....a renuntat la pescuit. Este clar ca nu a mai prins al doilea peste nici mare si nici mic asa ca....ce sa mai zicem, noi astia care mai avem ceva experienta.Daca cineva ar vedea acea minge de ping pong care poarta numele de vobler si care e cam cit o cana de ceai...nu cred ca ar putea sa creada ca a fost capabila sa prinda asa un peste...si totusi...asta este o poveste adevarata...
Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #17 : 08 Decembrie 2005, 12:03:14 am »

Ei astea sunt ciudatenii Nea Dady.
Vorbeam de voblare 'da firma' !! Zambitor
Memorat
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #18 : 08 Decembrie 2005, 07:55:59 am »

Si asta de care vorbeam era de ceva firma dar oricum neinteresant. Am multi prieteni care au venit cu vob de firma Papa, Salmo, si alte cele care fie ca nu dadeau peste fie ca mergeau prost, fie ca aveau culori care nu se potriveau cu ce voiau baietii. Anume chestii se pot face dat nu chiar orice. Revopsire, daca trage usor stinga sau dreapta multi nu stiu sa le centreze din inel, dat multe vob au barbeta cu defect sau pusa strimb incit nu se poate face din inel, se schimba barbeta, daca e posibilunele lovite se pot incarva si revopsii. Dar in multe cazuri daca nu in cele mai multe trebuie sa fi prea bun prieten cu mine ca sa pierd timpul sa repar. de cele mai multe ori reparatia e mai anevoioasa ca si cind as face altul. Sint voblere care merita sa fie reconditionate sau redate unei utilizari corespunzatoare. Nu vad care ar fi alte motive care sa nu dea peste.
Memorat
contender
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #19 : 08 Decembrie 2005, 03:09:18 pm »

eu am o gramada cu care nu am prins nimic , si de la salmo si de la cozma si alte cele .
dar nu ca nu ar fi prinzatoare . pur si simplu nu le-am prea incercat .
Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #20 : 08 Decembrie 2005, 07:37:10 pm »

@contender,
Si tu le incerci cand nu dau rezulatte alea obisnuit prinzatoare?
Poate ca nici nu dai cu voblere de la aste doua firme.
Memorat
valmar
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #21 : 08 Decembrie 2005, 07:43:11 pm »

Inteleg , ce vrei sa zici. Bine ca mi-ai atras atentia.
Uite aici un sait cu recomandarile producatorului.
http://www.salmo.com.pl/jak_tabsprzet_eng.htm .La speciile astea vizate ma refeream.Sunt si pe sait la voblere si sunt pline de 'testimonials' si recomandari .
O intrevare: de ce excluzi din start ca un Bullhead de 4.5cm sa prinda stiuca?( eu nu dadusem dupa stiuca ,salaul il vizam, dar daca a venit vorba) ?
Daca ti-as spune ca am luat clean la Sting de 7cm ce o as zici ?
E adevarat ca e greu sa vorbim la general despre un vobler daca  e bun sau nu , dar putem vorbi despre el daca am prins sau nu am prins inca .Eu cred ca ele sunt bune, dar poate prin alte parti dau rezultate mai mari.
Sau nu spunem asta pe forum ca sa nu creada cumva  lumea despre noi precum ca nu prindem peste si astfel iesim perfecti ca imagine iar ego-ul nostru nu are de suferit.( asta o spun la modul general , nu iti este adresata tie direct Valmar  Clipitor )
Eu am puterea sa recunosc ca am voblere care nu au dat rezultatele scontate iar altele nu au prins nimic. E normal sa-mi pun intrebari.Si cred ca nu numai eu imi pun astfel de intrebari.
Poate mai sunt si alte persoane in situatia mea, facand insa schimb de experienta putem sa ne infirmam sau confirmam nishte pareri.
Jur pe cravata mea de pionier ca nu dau pe locurile voastre  Zambitor .
Sau am inteles eu gresit menirea unui forum la romani ??
In fine,poate nu m-am exprimat eu bine de la inceput dar  sper ca acum am fost explicit.
Sper sa nu fiu gresit inteles si sa avem cu totii de castigat de pe urma acestui forum . Clipitor
Nu am avut in intentie sa te supar ci doar sa te ajut daca pot.In trusa mea se gasesc voblere de ordinul a trei cifre si iti spun deschis ca pe unele le iubesc iar de altele ma intreb de ce le-am cumparat toate astea dupa ce le-am incercat pe toate si au randamente diferite.Totusi dupaf.f. multe ore petrecute pe apa am invatat sa folosesc voblerul potrivit la pestele vizat mai ales daca esti intr-o competitie pe care ai vrea sa o cistigi si nu ai timp sa faci experimente ,asta nu exclude posibiliteatea ca un vobler mai putin folosit sa iti dea posibilitatea sa ramii in carti .Concluzia mea e ca nu rebuie sa ai idei preconcepute si sa incerci tot ce e nou
Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #22 : 08 Decembrie 2005, 08:15:04 pm »

Nu m-am suparat.
Se naste de aici o dilema legata de strategia de folosire a lor.
Pana a ajunge 'profesor' cum procedezi: 1) sa mergi la pescuit ca sa incerci toate voblerele fara discriminare, sau
                                                       2) pescuiesti  si mergi pe mana celor care au dat pana acum randament si nu "te-au lasat la greu". Zambitor
Sau mai simplu: mergi 'mecanic' incercandu-le pe toate sau te bazezi pe fler(daca ai Zambitor ).
Desi varianta a doua pare tentanta ea poate tine pe tusha voblere care poate dau rezultate si pe apele noastre.

Un amic cu galerie foto consistenta m-a vazut ca dadeam la Salmo Minnow.
Ma intrebat daca am luat vreodata la el, si cum nu luasem decat ceva care nu se pune mi-a spus ca nici nu o sa iau.
Desi am mare incredere in ele , se misca bine, culori excelente recunosc ca nu am luat la minnow in vreme ce cu altele tot salmo in aceeasi zi prindeau.Specai vizata de amandoi era stiuca.
Memorat
contender
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #23 : 09 Decembrie 2005, 01:17:07 am »

uite va zic eu voblere cu care nu o sa prindeti niciodata nimic .
Baracuda - pret 3 lei GREI . Ranjet
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #24 : 09 Decembrie 2005, 08:14:04 am »

Pentru astea trebuie sa-ti iei si lanseta si mulineta Baracuda!  Ranjet
Memorat

...................

C&R
.................
contender
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #25 : 09 Decembrie 2005, 12:55:58 pm »

Domnule MIhai sa fi vazut ce soc am avut cand am luat prima oara asa ceva , de fapt si ultima oara . Am zis ieftin nu ma face 100 mi si am luat 3 si sa vezi surprize cum fac in apa .
Asemanator unui avion in picaj Zambitor)))
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #26 : 09 Decembrie 2005, 01:25:03 pm »

Mi-e greu sa dau cu ceva in care nu am incredere. Mai bine evit, caci am de unde alege. Dar oricand pot sa-mi schimb parerea despre un vobler, daca un partener de pescuit prinde bine cu el intr-o zi in care eu somez, de exemplu.
Memorat

...................

C&R
.................
valmar
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #27 : 09 Decembrie 2005, 06:41:43 pm »

Nu m-am suparat.
Se naste de aici o dilema legata de strategia de folosire a lor.
Pana a ajunge 'profesor' cum procedezi: 1) sa mergi la pescuit ca sa incerci toate voblerele fara discriminare, sau
                                                       2) pescuiesti  si mergi pe mana celor care au dat pana acum randament si nu "te-au lasat la greu". Zambitor
Sau mai simplu: mergi 'mecanic' incercandu-le pe toate sau te bazezi pe fler(daca ai Zambitor ).
Desi varianta a doua pare tentanta ea poate tine pe tusha voblere care poate dau rezultate si pe apele noastre.

Un amic cu galerie foto consistenta m-a vazut ca dadeam la Salmo Minnow.
Ma intrebat daca am luat vreodata la el, si cum nu luasem decat ceva care nu se pune mi-a spus ca nici nu o sa iau.
Desi am mare incredere in ele , se misca bine, culori excelente recunosc ca nu am luat la minnow in vreme ce cu altele tot salmo in aceeasi zi prindeau.Specai vizata de amandoi era stiuca.
Chestia cu profesorul e buna ,referitor la cele doua variante eu asi spune sa o alegi pe cea ce ti se potriveste mai bine adica daca nu ai fler incearca-le pe toate sau daca ai atunci cumperi ce ti se recomanda. Ranjet
Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #28 : 09 Decembrie 2005, 08:43:34 pm »

Baracuda ca Baracuda.
Astea le-am vazut la un pescar "zgarcit rau" cum merg.Eu unul nu o sa ma ating de lele niciodata.
Dar Xzone sunt imitatii care ar putea prinde.Eu am 2 buc. nu le-am folosit deloc dar unii au mai si prins.
Memorat
contender
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #29 : 10 Decembrie 2005, 12:34:15 pm »

Mai eu ataea vb. detin , ca de cate ori ma duc la pescuit nu prea dau niciodata cu aceleasi .
si tot ar mai fi de incercat , adica mai ramane loc . nu pot spune ca am deja o rutina formate la ele . stiu ca pentru o specie se preteaza o gramada si nu pot sa ti spun ca unul e cel mai bun iar altul este neprinzator . toaAte sunt prinzatoare , numai ca trebuiesc prezentate la locul potrivit in momentul potrivit .
Memorat
Pagini: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.