Inapoi la pagina de start
Forum de discutii pescaresti.
Pescuit cu momeli artificiale
Pescuit cu musca artificiala
Atelier. Rodbuilding & Lurebuilding. Reparatii. Intretinere echipament de pescuit.
Concursuri de pescuit. Program competitional. Turneul AVP.
Galeria foto. Poze cu capturi. Galerii foto personale.
Filme de pescuit.
Anunturi de vanzare/cumparare. Echipament de pescuit. Ambarcatiuni.
Harti. Locuri de pescuit. GPS. Geocaching.
Chestii utile. Starea vremii. Solunare pentru pescuit. Cotele apelor Dunarii. Legislatie.
Blog & Lifestyle
Download, wallpapere, jocuri. Gratis.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
sa te autentifici
sau
sa iti creezi un cont
.
18 Mai 2012, 04:08:18 pm
Forum de pescuit
Pescuitul cu naluci
Echipamente si accesorii
Aveti voblere de firma care inca n-au prins?
0 Membri si 4 Vizitatori pe acest subiect.
« precedent
urmator »
Pagini:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
»
Autor
Subiect: Aveti voblere de firma care inca n-au prins? (Citit de 29029 ori)
razvan
Deconectat
Re: Aveti voblere de firma care inca n-au prins?
«
Raspunde #90 :
21 Decembrie 2005, 09:04:10 pm »
Si in legatura cu topicul:
Cineva zicea ca a fost dezamagit de voblerele Salmo Minnow intrucat nu aprins nici o stiuca sau salau cu ele.
Nici eu nu am prins, dar nici nu am incercat la speciile astea. In schimb merg bine la avat, in special modelele sinking de 5 si 6 cm. Insista cu ele in primavara si mai vorbim. Sunt foarte stabile in curent.
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #91 :
23 Decembrie 2005, 08:17:03 pm »
Ei da zicea razvan de Salmo Minnow! Eu cu voblere cu bataia atat de ampla si puternica nu am prins decat primavara,(avati). Nici nu am auzit pe vre-un prieten care a pescuit cu salmo minnow sa prinda vara la ele, numai primavara.
Vara nu mai intra la dinastea. Eventual pe repezisuri, da nu la sinkinguri. Asta e chiar ff stabil in curent si merge cum il tragi, aduca drept. Vara prefer pt curenti voblerele care au o burta mai plata sau sunt putin dezechilibrate. Doar atat incat sa faca un stanga dreapta, cam cum fac si pestisorii prada in repezisuri, din cauza curentilor....
Eu am avut un vobler rapala original floater de 3cm(cere de fapt e de 4), cu care am avut ff multa bataie de cap. Mai bine zis dureri de cap.
Intr-o dupamas-a am plecat la bunici, pe crisul negru pe undeva, de era apa crescuta rau de tot, dar in scadere puternica. Am reusit sa-mi uit trusa umila cu voblere de la acea vreme acasa si mai aveam doar voblerul acesta. N-avea nimica. Triplele noi noute, numa ce le-am schimbat, fac treaba si cu asta(asta cred ca acu 6-7ani sau mai bine).
Dar n-a fo sa fie. A fo cea mai dezamagitoare partida din viata mea. Am ajuns la pescuit cam cu o ora doua inainte sa se intunece. Apa tulbure, dar miscare la greu. Am tot dat cu vobleruyl asta, dar n-am reusit sa prind nimica, dar in schimb am avut la aproape fiecare lanseu atac, chiar si doua pe lanseu sau poate si mai multe, ca nu mai tim minte ff bine. Si in doua ore dupa aproximativ zeci de atacuri(estimez eu peste 40-50) n-am luat nimica, desi au fo si atacuri de era sa-mi smulga batzul din mana. Ca sa nu mai zica dumitru ca mulinam atat de repede incat am crezut ca sunt atacuri dar de fapt nici vorba. Chiar dimpotriva mulinam chiar incet, din cauza apei tulbure. Era un rapala original VAMPIRE parca.
Tot cu asta. cam intr-un sfarsit de august daca mai tin eu bine minte, dar acu 5-6ani. Mulinam lejer pe langa mal. Lasam voblerul sa fie dus de apa si mulinam destul de incet. Asa vre-o doua lanseuri in acelasi loc. La al treilea se opreste brusc voblerul, si cum mulinam pe sub gramada de crengi am crez ca e agatatura, dar a inceput sa se miste si intep. Incepe dril. Il aduc sub vf lansetei, dar nu puteam sa-l ridic, si acol apa avea cam 1,5m sau ceva de genu. Sigur era salau. Nu mai zic cat de mare. Chiar nu mai conteaza din moment ce s-a dezgatzat inainte sa pot sa-l vad. Drilul a durat cam 10sec, destuyl de mult incat scot numai cuvinte frumoase din mine cam o juma de ora.
Asta e voblerul care m-a dezamagit cel mai rau dintre cele de firma pe care le-am avut. A prins peste, dar nu cine stie ce, si a ratat incomparabil de mult.
Memorat
dadylures
Deconectat
«
Raspunde #92 :
23 Decembrie 2005, 08:55:14 pm »
Cred ca acel vob. are o problema, sau mai bine zis tu ai o problema cu el. S-ar putea ca pestii care au atacat acel vob sa nu fi fost: suficienti de mari ca sa atace un vob, sa nu fi fost flaminzi sau sa nu fi facut atac ci doar sa fi gonit intrusul din zona patronata de el, sau naluca sa nu inspire certitudinea declansarii unui atac ferm, sau atacurile sa fi fost pe spate, sau ancorele sa fie ori prea mici ori insuficient de ascutite sau ...Poate ca pestele era in bataie si atunci e agresiv dar nu si maninca. Ai vazut cleanul, de exemplu ca se tine paralel cu voblerul si il ataca batindu-l lateral da cu capul in acesta pentru al gonii din zona, nu sa-l manince. Din aceasta cauza multi cleni sint prinsi chiar agatati cu ambele ancore de afara.Cauta sa vezi cu ochiul analistului si sa schimbi ceea ce crezi ca nu e conform. Cred ca multe lucruri le-ai retinut din citirea acestui forum. Incearca si cred ca ai sa gasesti solutia. Pina atunci LA MULTZI ANI SI VOBLERE HALITE...FIR INTINS SI MULTA SANATATE SI TOT CE ITI DORESTI!!!i
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #93 :
23 Decembrie 2005, 09:03:44 pm »
Mersi! Pai aia sigur erau avati. Le-am si vazut spinarile la multi dintre ei. A doua zi mi-a adus taica-meu trusa si am luat 5-6 avati peste kil toti, parca si ceva peste doua si am avut iar rateuri multe.
O fi fost si mici dar nu foarte multi. Nu prea cred ca e un vobler care se impaca cu pestii.
Si cam toate atacurile din acea zi au fost explozive. In fine nush cati au fo mari s cati micio, dar majoritatea se invarteau pe la kil-kil juma, ca la aproape toti le-am vazut valurile si spinarile in urma voblerului, ca nu intra mai mult de 10cm sub pelicula la cum il mulinam.
Sanatate tuturor! Si SARBATORI FERICITE!
Memorat
dadylures
Deconectat
«
Raspunde #94 :
24 Decembrie 2005, 11:25:08 am »
In fiecare an in aceasta perioada devin mai melancolic, las pestii si fac bradul ascult colinde si muzica care mi-a ramas in suflet cea cu care am copilarit The Beatles, si toate trupele de suflet de care eu le consider nemuritoare...de... n-am si eu o manea...ce pacat....
Nu pot dorii si voua de cit starea mea sufleteasca, cel putin de sarbatori si pe care mi-o doresca sa o am in permanenta...liniste...o muzica buna... mincare ...si striga nevasta sa vi sa framinti cozonacii...idilic...nu??? Totul e bine cind le faci cu placere si cind pina la urma se termina cu bine....TRAITI-VA VIATA ASA CUM SA O SIMTITI CA E A VOASTRA...ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU...!!!!1
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #95 :
24 Decembrie 2005, 11:26:22 am »
Cu voblerul acela asa a fo tot timpu. Am mai avut si altele originaluri dar alte culori, care dac a fo sa dea in ele a dat si n-a ratat. Aceeasi prezentare, aceeasi tot.
Chiar atunci apa era chiar tulbure bine de tot si era pe inserate. Daca trageam voblerul mai repede(am incercat si asta), nu se mai intampla nimic. A doua zi, pe apa cam cu 1m mai mica si la fel de tulbure am prins, dar nu prea multi in comparatie cu ce s-a intampplat atunci seara. Era singurul vobler original care vibra putin diferit de celelalte voblere ca si el......
Cred ca era combinatia de patern putin vizibil in apa tulbure si ancore mici.
La salau ala sigur a fo agatat superficial si cum erau si triplele mici era ceva de asteptat.
A fo o zi pe care mi-a salvat-o acest vobler, oricum la mine in trusa nu mai e. E la taica-meu alaturi de toate celelalte voblere care nu sunt facute de mine.....
Sarbatori fericte tuturor, si sa vina un an cat se poate de bun pt toti pescarii!
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #96 :
24 Decembrie 2005, 11:28:23 am »
Sa dea Domnu sa fie asa D-l Dady!
Memorat
MihaiV
Deconectat
«
Raspunde #97 :
24 Decembrie 2005, 11:35:23 am »
Cred ca atunci cand cineva povesteste o ratare sau o nereusita, nu e normal ca altii de pe forum sa-i spuna "bai cat de prost poti sa fi!". Daca aveti o solutie la problema, invatati-l sa si-o rezolve, iar daca nu mai bine taceti din gura, altfel va dati de gol ca habar nu aveti.
Memorat
...................
C&R
.................
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #98 :
24 Decembrie 2005, 12:02:33 pm »
Oricum am invatzat ceva din patania aia! Sa nu mai plec de acasa fara trusa de voblere.... Mi-a fost destul o singura data.
Ala il foloseam pe apa limpede, nicidecum o alegere pt apa tulbure, dar fortat de circumstante ce puteam sa fac?
Memorat
razvan
Deconectat
«
Raspunde #99 :
24 Decembrie 2005, 05:50:19 pm »
Sarbatori fericite !
Memorat
Michael
Deconectat
«
Raspunde #100 :
25 Decembrie 2005, 12:31:28 am »
doresc tuturor de pe acest forum un
Craciun Fericit
si un calduros
La Multi Ani
,multa sanatate,fericire,prosperitate,capturi mai multe si mai mari...si in special PACE,fara stres si tensiuni.
Memorat
ade
Deconectat
«
Raspunde #101 :
22 Ianuarie 2006, 01:39:10 am »
Citat din mesajul lui: Mishtone din 14 Decembrie 2005, 12:50:21 am
Cam la aceasi concluzie am ajuns si eu !
Nu chiar ca ar fi diferente la voblere identice, pana acolo nu am ajuns.
Iar la Salmo Minnow e dezamagirea anului 2005.
Nu starnit nici macar o urmarire dasi le-am incarcat constant !
Iar minnow sunt destul de laudate!
Nu stiu daca te ajuta ce iti spun eu acum, dar eu am prins foarte bine la ele. Daca ai dat la stiuca, nici nu ma mir...nu se preteaza la gustul cumatrei...incearca la clean-avat si la salau la apa mica, sunt letale.
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #102 :
22 Ianuarie 2006, 01:35:14 pm »
@ade
Dupa stiuca am dat.
Si la cele mai mici mi-au intrat accidental cleanul.
Acum le-am clasat.Sunt in echipa a doua!
Memorat
ade
Deconectat
«
Raspunde #103 :
22 Ianuarie 2006, 06:23:14 pm »
Citat din mesajul lui: Mishtone din 22 Ianuarie 2006, 01:35:14 pm
@ade
Dupa stiuca am dat.
Si la cele mai mici mi-au intrat accidental cleanul.
Acum le-am clasat.Sunt in echipa a doua!
Pai ideea e ca nu sunt cea mai buna alegere la stiuca! Trebuie recuperate mai rapid si nu intra in apa doar cativa cm...ce sa mai vorbim de vibratie, care clar nu e pe gustul stiucii. Scoate-le prin mai si dai la avat cu ele...dar numai cu ele! Apoi, dupa ce ai vre-o 50 de capturi, mai vorbim.
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #104 :
22 Ianuarie 2006, 07:45:34 pm »
am inteles.Eu numai pentru avat nu le luasem.
Vorbim.
Memorat
Pagini:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
»
« precedent
urmator »
Mergi la:
Selecteaza o destinatie:
-----------------------------
Pescuit la rapitori
=> Discutii generale
=> Competitii
=> Locuri de pescuit
Pescuitul cu naluci
=> Spinning
=> Echipamente si accesorii
=> Atelier
Pescuit cu musca artificiala
=> Flyfishing
=> Flytying
Diverse
=> Off topic
=> Iz de peshte
=> Concursuri
=> Anunturi
=> La gunoi
=> Calendar
o ora
o zi
o saptamana
o luna
Timp nelimitat
Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Home
|
Forum
|
Spinning
|
Musca
|
Atelier
|
Competitii
|