Inapoi la pagina de start
Forum de discutii pescaresti.
Pescuit cu momeli artificiale
Pescuit cu musca artificiala
Atelier. Rodbuilding & Lurebuilding. Reparatii. Intretinere echipament de pescuit.
Concursuri de pescuit. Program competitional. Turneul AVP.
Galeria foto. Poze cu capturi. Galerii foto personale.
Filme de pescuit.
Anunturi de vanzare/cumparare. Echipament de pescuit. Ambarcatiuni.
Harti. Locuri de pescuit. GPS. Geocaching.
Chestii utile. Starea vremii. Solunare pentru pescuit. Cotele apelor Dunarii. Legislatie.
Blog & Lifestyle
Download, wallpapere, jocuri. Gratis.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
sa te autentifici
sau
sa iti creezi un cont
.
18 Mai 2012, 04:12:20 pm
Forum de pescuit
Diverse
Off topic
Retete de preparat pestele.
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect.
« precedent
urmator »
Pagini:
1
2
3
»
Autor
Subiect: Retete de preparat pestele. (Citit de 5482 ori)
Mishtone
Deconectat
Retete de preparat pestele.
«
:
15 Decembrie 2005, 12:39:30 pm »
Am deschis acest subiect pentru ca la mine in casa la capitoul pesti eu centrez eu dau cu capul.
Adica dupa o zi de pescuit , tot eu ii curat eviscerez si prajesc.
Si cum din carti lucrurile sunt cam sec prezentate am zis ca interactiv merge mai usor sa invatam sa gatim.
Pe mine unul m-ar interesa pentru inceput cum preparati de exemplu cleanul cel plin de oase.
Memorat
Andrei
Deconectat
Re: Retete de preparat pestele.
«
Raspunde #1 :
15 Decembrie 2005, 12:49:15 pm »
Nu prea prind clean, dar pe vremuri ai mei obisnuiau sa-l faca in cucta cu morcovi, rosii, ceapa, ardei, putin bulion si nu mia stiu eu ce mai intra pe acolo. Un strat de mirodenii, un strat de albitura.
Ii puteai manca cu tot cu oase, atat de fain se inmuiau.
Memorat
MihaiV
Deconectat
«
Raspunde #2 :
15 Decembrie 2005, 12:57:25 pm »
Cleanul de la 500 grame in sus are oase destul de mari, asa ca nu-mi mai fac probleme cu ele. Il fac adesea la cuptor pe pat de ceapa si cand e aproape gata il inec intr-un sos tomat cu mirodenii.
Memorat
...................
C&R
.................
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #3 :
15 Decembrie 2005, 01:01:49 pm »
Eu anul asta le-am dat la ai mei socri 2 buc. peste 500gr.
L-au gatit prajit , clasic cu mujdei de usturoi.
Mi-a zis a mea ca nu au fost prea incantati.De atunci i-am tot eliberat, pana mi-a schimbat cineva parerea .
La peste si vanat conteaza mult cum il pregatesti.
D-aia vreau sa citesc cat mai multe pareri.
«
Ultima modificare: 15 Decembrie 2005, 01:06:22 pm de catre Mishtone
»
Memorat
Sorin
Administrator
Deconectat
«
Raspunde #4 :
15 Decembrie 2005, 05:39:21 pm »
MIshtone, intreabai pe cei de la BPT (Bucataria pt toti)
www.bpt.ro
Revista face parte tot din grupul nostru de presa, si capitolul de gastronomie din AVP e facut de ei.
Acum un an eram in aceeasi cladire cu ei, noi la 1, ei la parter. Cu 2 saptamani inainte de predarea in tipar se apucau sa gateasca si sa fotografieze rezultatul. cam 150-200 de feluri diferite. itzi dai seama ce arome se revarsau peste noi, mai ales spre seara cind ne lua si pe noi foamea. normal ca mincam si noi, dar mi-am tras si un inceput de ulcer.
cam asta m-a apucat si pe mine acum, cind am citi mesajele de mai sus.
Memorat
dadylures
Deconectat
«
Raspunde #5 :
15 Decembrie 2005, 06:04:20 pm »
Mihai, Mihai....ai uitat sa-l stropesti cu vin ...ehe...asata e ..vinul e totul la sosul pe peste. si pe linga...
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #6 :
15 Decembrie 2005, 08:58:29 pm »
Citat din mesajul lui: Sorin din 15 Decembrie 2005, 05:39:21 pm
MIshtone, intreabai pe cei de la BPT (Bucataria pt toti)
www.bpt.ro
Revista face parte tot din grupul nostru de presa, si capitolul de gastronomie din AVP e facut de ei.
Acum un an eram in aceeasi cladire cu ei, noi la 1, ei la parter. Cu 2 saptamani inainte de predarea in tipar se apucau sa gateasca si sa fotografieze rezultatul. cam 150-200 de feluri diferite. itzi dai seama ce arome se revarsau peste noi, mai ales spre seara cind ne lua si pe noi foamea. normal ca mincam si noi, dar mi-am tras si un inceput de ulcer.
cam asta m-a apucat si pe mine acum, cind am citi mesajele de mai sus.
Pai de ce inceput ulcer?? ca ala se face daca nu mananci parca.
In fine , carti de cum sa gatesti pestele am si eu, dar de exemplu nici una nu pomeneste despre faptul ca cleanul daca faci taieturi din 2 in 2 mm si-l pui la prajit ai prajit oasele si se rup fara probleme cand il mananci.
Sau cum dai carnea jos pentru chiftele ?
Dar am sa incerc si acolo.
Deocamdata vreau sa aud de la pescari de la susrsa.
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #7 :
15 Decembrie 2005, 09:00:50 pm »
Citat din mesajul lui: dadylures din 15 Decembrie 2005, 06:04:20 pm
Mihai, Mihai....ai uitat sa-l stropesti cu vin ...ehe...asata e ..vinul e totul la sosul pe peste. si pe linga...
Apropos de vin, cand spui peste spui obligatoriu vin alb, sau ma rog si rose.
Exista si mancaruri de peste , exceptie bineinteles, care se servesc si cu vin rosu?
Memorat
dadylures
Deconectat
«
Raspunde #8 :
15 Decembrie 2005, 09:38:07 pm »
Am stat o vreme buna in adreal cam 20 ani, si aveam prieteni te toate felurile printre care si maghiari. Unul de cite ori mergeam la el acasa mincam niste chiftelutze micute dar exceptionale. Dupa un timp am aflat ca Ilca, sotia lui Pisti facea chiftele din scobarii pe care-i kileream noi. Oparea pestele inainte si tragea oasele, apoi mixa carnea cu condimente, usturoi si cimbru, mult cimbru poate punea si marar asta ni mai stiu dar avea verdeata. CALDE erau mai mult de criminale. Si acum salivez. Of doamne... ce vremuri...Spritul alb sau de multe ori cind gaseam, bere(era ceva rar pe acele vremuri, mai ales vara)
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #9 :
16 Decembrie 2005, 12:09:42 am »
Citat din mesajul lui: dadylures din 15 Decembrie 2005, 09:38:07 pm
Am stat o vreme buna in adreal cam 20 ani, si aveam prieteni te toate felurile printre care si maghiari. Unul de cite ori mergeam la el acasa mincam niste chiftelutze micute dar exceptionale. Dupa un timp am aflat ca Ilca, sotia lui Pisti facea chiftele din scobarii pe care-i kileream noi. Oparea pestele inainte si tragea oasele, apoi mixa carnea cu condimente, usturoi si cimbru, mult cimbru poate punea si marar asta ni mai stiu dar avea verdeata. CALDE erau mai mult de criminale. Si acum salivez. Of doamne... ce vremuri...Spritul alb sau de multe ori cind gaseam, bere(era ceva rar pe acele vremuri, mai ales vara)
HeHeHe,
Vezi kestia asta nu e data in carti.
Parca as merge la un scobarit acum.
Si cand ma gandesc ca pe astia ii faceam cadou....
Memorat
MihaiV
Deconectat
«
Raspunde #10 :
16 Decembrie 2005, 08:25:27 am »
Citat din mesajul lui: Mishtone din 15 Decembrie 2005, 08:58:29 pm
nici una nu pomeneste despre faptul ca cleanul daca faci taieturi din 2 in 2 mm
Ai facut asa? Mi se pare exagerat de mica distanta de 2 mm. Deja cred ca devine carne tocata.
Taieturi echidistante folosesc la scrumbie, dar in alt scop si la vreo 5-6 mm.
Cred ca as inebuni sa fac sute de taieturi pe fiecare peste. N-am atata rabdare. Mai bine chemam un chinez ca are mainile mai mici
Memorat
...................
C&R
.................
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #11 :
16 Decembrie 2005, 11:27:43 am »
Citat din mesajul lui: MihaiV din 16 Decembrie 2005, 08:25:27 am
Ai facut asa? Mi se pare exagerat de mica distanta de 2 mm. Deja cred ca devine carne tocata.
Taieturi echidistante folosesc la scrumbie, dar in alt scop si la vreo 5-6 mm.
Cred ca as inebuni sa fac sute de taieturi pe fiecare peste. N-am atata rabdare. Mai bine chemam un chinez ca are mainile mai mici
Nu , n-am facut asa.
D-aia am deschis acest subiect.D-aia si intreb."Chiftelutele " povestite de Nea Dady nu le-am gasit prin nici o carte.
La un magazin mi le-a povestit pe fuga un pescar care se ducea dupa clean.Eu cum nu caut aceasta specie, din motivele scrise mai sus, l-am intrebat cum il gateste.Evident ca a scapat amanunte elementare sa-mi spuna.
Poate ca asta e si menirea unui Forum, sa intrebi ca poate afli .
Nu doar sa faci pe atoatecunoscatorul si sa-ti dai cu parerea de la inaltimea unei rubesiene.Nu este o aluzie la cineva anume, pur si simplu asa abordez eu un forum
«
Ultima modificare: 16 Decembrie 2005, 11:31:14 am de catre Mishtone
»
Memorat
MihaiV
Deconectat
«
Raspunde #12 :
16 Decembrie 2005, 11:42:55 am »
Dar bibanul? (... bibanu' dom'le, bibanu', cat costa bibanu?
)
Cum gatiti bibanul?
Memorat
...................
C&R
.................
dadylures
Deconectat
«
Raspunde #13 :
16 Decembrie 2005, 05:26:09 pm »
Mie imi place prajit cu solzi cu tot il dau prin faine si-l pun la prajit. Cind e gata il belesc de pielea gata prajita care pica cu totul si ramine carnea peste care pun mujdei. Si gata ca salivez...
Crapceanul il curat complet inclusiv de solzi si intreg il pun in tava la cuptor dupa ce in interior il umplu cu felii rondele de ceapa ceva foi dafin piper boabe si cam 2 linguritze de otet. In tava inainte sa-l scot pun vin dupa ce pui citeva felii de rosii sau daca nu sos de rosii cu putin ardei iute si apoi la urma inainte sa-l scoti un pahar de vin alb, il mai lasi cam 5 minute fix nebunie.Ajunge. Va mai spun...
?
Memorat
MihaiV
Deconectat
«
Raspunde #14 :
16 Decembrie 2005, 06:54:52 pm »
Citat din mesajul lui: dadylures din 16 Decembrie 2005, 05:26:09 pm
Mie imi place prajit cu solzi cu tot il dau prin faine si-l pun la prajit. Cind e gata il belesc de pielea gata prajita care pica cu totul...
Cand am facut asa nu am reusit sa-i dau usor pielea jos. Cadeau doar bucatele mici. Nu l-am prajit destul?
Din cauza asta am adoptat metoda invatata de la Cozma, de curatare de piele cand e proaspat. O alta chestie tot de la Cozma invatata: il prajesc dupa ce l-am dat printr-un aluat facut din faina, sare si ... bere! La reteta lui Cozma am adaugat niste susan pe care il presar peste inainte de prajire. E f prezentabil.
Memorat
...................
C&R
.................
Pagini:
1
2
3
»
« precedent
urmator »
Mergi la:
Selecteaza o destinatie:
-----------------------------
Pescuit la rapitori
=> Discutii generale
=> Competitii
=> Locuri de pescuit
Pescuitul cu naluci
=> Spinning
=> Echipamente si accesorii
=> Atelier
Pescuit cu musca artificiala
=> Flyfishing
=> Flytying
Diverse
=> Off topic
=> Iz de peshte
=> Concursuri
=> Anunturi
=> La gunoi
=> Calendar
o ora
o zi
o saptamana
o luna
Timp nelimitat
Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Home
|
Forum
|
Spinning
|
Musca
|
Atelier
|
Competitii
|