Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
18 Mai 2012, 04:13:19 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Diverse
| |-+  Off topic
| | |-+  Retete de preparat pestele.
0 Membri si 2 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: « 1 2 3 » Imprima
Autor Subiect: Retete de preparat pestele.  (Citit de 5483 ori)
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #15 : 16 Decembrie 2005, 07:58:56 pm »

Sint convins ca e f bun pestele facut cu bere, se fragezeste, desi cred ca la pesti ca salaul sau stiuca s-ar preta si mai grozav. Chestia cu susanul este cred o treaba care ii da crocanta si cred ca este nemaipomenita, Abea astept sa o pun in aplicare. La ceea ce spuneai ca nu ai reusit sa-l desfaci cred totusi ca nu l-ai prajit suficient.Eu mai stiam si de fapt mai faceam chestia cu oparitul si apoi se jupuia de piele, dar am gasit-o ulterior pe asta si este mai simpla. Bine ca daca e baban poate fi si filetat si este si mai si.Bibi fi pe faza... ma pregatesc de preparate.
Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #16 : 18 Decembrie 2005, 12:05:37 am »

Eu la BIBi am gasit undeva scris ca cel mai lesne e sa-l pui pe o tabla pe care presarati un strat gros de sare si dupa se pune tabla pe foc mic.
Dupa un timp se iau jos si se dau jos solzi cu tot cu piele si se pregateste....
Nu am facut asa  niciodata ,repet sunt abia la inceput , si nici cartea aceea nu o mai gasesc. E prin casa o gasesc eu.

Memorat
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #17 : 18 Decembrie 2005, 08:48:15 am »

Este adevarat, dar ce spui este prepararea bibi pt saramura. Noi vorbeam despre prajit. Este un peste predestinat saramurii dar se poate si altfel. Este si asa cun spui delicios. In general cred ca oricum ai prepara, bibi exceleaza prin calitatea carnii. E super. Sa dea Domnul sa avem cit mai multi si cit mai mari bibi romanesti
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #18 : 18 Decembrie 2005, 10:26:17 am »

Sa dea Domnul sa avem cit mai multi si cit mai mari bibi romanesti

Dupa cum vad eu ca se dezvolta de la an la an in zona mea, viitorul le e asigurat.
Memorat

...................

C&R
.................
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #19 : 18 Decembrie 2005, 01:13:51 pm »

La tine nu sint setcari, dar daca vreti si va incurca bibi, va trimitem noi vreo doi setcari care rad tot si ....gata.Sa lasam gluma... Sa dea Domnul sa aveti voi, ca o sa vin si eu sa fac o pesteala la bibi sa ma satur ca la noi e din ce in ce mai rar.
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #20 : 18 Decembrie 2005, 02:19:10 pm »

In timp am invatat sa-l iubim, mai ales ca intra cam la orice: naturale, voblere, linguri, zgarciuri, muste.
Memorat

...................

C&R
.................
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #21 : 18 Decembrie 2005, 03:53:38 pm »

Foarte bine. Numai ca setca reprezinta sigur disparitia bibanului. Maracinisul de pe aripi este cel  mai mare handicap al lor in fata atelor. Rar sa se intimple ca un bibi care s-a atins de setca sa mai scape. Era o balta in care iarna prindean bibi exemplare de invidiat. Dar asta se intimpla imediat dupa 89. La doi ani dupa ce au aflat setcarii si au cernut-o s-a curatat. Nici in ziua de azi nu se mai prinde nici un bibi. E un peste spectaculos de pescuit, capabil sa faca o zi de neuitat chiar si celor care pescuiesc pentru prima data cu artificiale, si pe deasupra este unul dintre cei mai buni pesti ai nostrii ca si mincare.Dar daca ati invatat sa-l iubiti si sa respectati natura asta este mare lucru. Stii, se mai gasesc si dailalti, sper sa nu aveti asa ceva prin zona. Apropos bibi saramura pe garnitura de orez si cu sos de hrean ai mincat?
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #22 : 18 Decembrie 2005, 05:43:37 pm »

Apropos bibi saramura pe garnitura de orez si cu sos de hrean ai mincat?

MMMmmmmmmm!
Nu. N-am facut pana acum saramura de nici un peste. Cum se face?
Memorat

...................

C&R
.................
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #23 : 18 Decembrie 2005, 06:40:00 pm »

Saramura se face pe doua directii una care reprezinta prepararea pestelui si cealalta care e directia de preparare a sosului. Pestele se aseaza pe o tabla sau o plita incinsa pe care inainte s-a pus un strat de sare grosiera. Se coace pestele pe aceasta plita si apoi se curata de coaja care ramine adica pielea si implicit solzii. Se face si din caras si alti pesti. Esentialul din cite stiu este ca nu se iau solzii de cit dupa ce operatia de coacere este facuta.Acum dupa ce pestele este pus intr-un vas cu capac sa se tina la cald se face sosul. Sosul se face chiar si in timpul cind se coace pestele. Sosul este facut de obicei pe baza de picanterii. Usturoi, ardei iute rosii ardei gras si alte ingrediente care fac de fapt secretul gustului final. Eu insa am alta propunere. Se prepara pestele in sensul coacerii (poate sa se faca si pe peste prajit) si sosul se prepara la rece. Este un pic mai dietetic. Se face hrean normal cum se face, eu il iau de la piata. Se rad pe razatoare fina 2-3 mere ionatane care pot fi curatate si de coaje, daca sint micutze se poate sporii numarul, se rade la del telina una de marime medie, apoi intr-un vas se face amestecul de mar ras(marul sa se rada ultimul pentru a nu se inegrii) care la cantitatea volumica se apreciaza cam jumatate hrean apoi se pune telina(unii care nu iubesc telina pot renunta la ea) se mai pune o cantitate de cca 2-3 linguri de mustar dulce de masa, se amesteca f bine. Din acest moment  marul care a luat contact cu hreanul ras nu se mai oxideaza sosul se poate pastra la frigider si pt alta ocazie.Acum se fierbe orezul acela cu bob lung este si mai si dar e f bun si cel comun.se aseaza pe farfurie peste care se aseaza doua linguri de sos de rosii ca cel pt spagheti apoi pestele rasol prajit sau saramurat, apoi se pune sosul de hrean, peste peste. Bineinteles vinisor alb ...si... Reteta in alte parti e preparata mai zemos cu adaos de sucuru orientale si citrice, pottocale ananas kivi,daca se doreste un pic mai fluid amestecul se adauga ulei de masline pt salate. Se mai poate orna pt aspect cu verde de menta, salata verde, un pic de sos de soia dar baza este care am spus-o. Pofta buna...
Memorat
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #24 : 18 Decembrie 2005, 06:43:34 pm »

Dar am uitat, ai mincat peste cu sos de iaurt? ....Se poate prepara tot pe garnitura de orez dar si cartof fiert natur sau cu piure.....si apoi sosul...
Dar peste prajit pe garnitura de varza verde cruda...cu sos de usturoi si rosii...
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #25 : 18 Decembrie 2005, 06:54:47 pm »

Mi-am facut un fisier pe PC unde sa-mi salvez retetele!
Memorat

...................

C&R
.................
genu

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #26 : 18 Decembrie 2005, 09:46:44 pm »

Eu mi-am facut carte de bucate cu prepararea tuturor retetelor care i-mi convin . Intra pe www.culinar.ro si poti sa-ti alegi ce reteta vrei , i-ti faci o carte de bucate pe care cand o deschizi apar numai retetele alese de tine si cum apare vreo reteta noua (daca te inscrii) primesti un mesaj . Nu fac reclama saitului dar e mai simplu decat sa va bag niste retete . 
Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #27 : 18 Decembrie 2005, 10:57:19 pm »

Este adevarat, dar ce spui este prepararea bibi pt saramura. Noi vorbeam despre prajit. Este un peste predestinat saramurii dar se poate si altfel. Este si asa cun spui delicios. In general cred ca oricum ai prepara, bibi exceleaza prin calitatea carnii. E super. Sa dea Domnul sa avem cit mai multi si cit mai mari bibi romanesti

Da da da , tzarii cat mai multi BIBI !
Cineva spunea ca BIBi ar avea cele mai putine oase cica. O fi adevarat?Ma rog exceptand somnul si alte animale...
Iar un amic pescar imi spunea ca un bucatar i-a cerut sa-i aduca de la Dunare doar ceva BIBI.
Alte specii deloc. Numai stiu exact motivul dar n-a vrut sa se incurce cu stiuci sau salai , ca sa nu mai vb de ciprinide.
Si asa e , o partida de BIBI e de neuitat cateodata.
Eu pe toti i-am eliberat de 2 ani incoacede pe rauri, dar am mari promisiuni la o balta pe care a cumparat-o un amic bun. Ranjet
Din pacate cred ca tocmai lacomia lui l-a facut pe cale de disparitie.
Circula printre stationaristii cu putine clase vorba precum ca bIBi mananca icrele si d-aia nu mai e peste!
N-ar fi rau ca sa se scrie si in favoarea lui prin revistele de specialitate sa fie mai ocrotit !
Domnu ' Sorin poate v-am sensibilizat.... Zambitor
« Ultima modificare: 18 Decembrie 2005, 11:27:39 pm de catre Mishtone » Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #28 : 18 Decembrie 2005, 11:24:34 pm »

Saramura se face pe doua directii una care reprezinta prepararea pestelui si cealalta care e directia de preparare a sosului. Pestele se aseaza pe o tabla sau o plita incinsa pe care inainte s-a pus un strat de sare grosiera. Se coace pestele pe aceasta plita si apoi se curata de coaja care ramine adica pielea si implicit solzii. Se face si din caras si alti pesti. Esentialul din cite stiu este ca nu se iau solzii de cit dupa ce operatia de coacere este facuta.Acum dupa ce pestele este pus intr-un vas cu capac sa se tina la cald se face sosul. Sosul se face chiar si in timpul cind se coace pestele. Sosul este facut de obicei pe baza de picanterii. Usturoi, ardei iute rosii ardei gras si alte ingrediente care fac de fapt secretul gustului final. Eu insa am alta propunere. Se prepara pestele in sensul coacerii (poate sa se faca si pe peste prajit) si sosul se prepara la rece. Este un pic mai dietetic. Se face hrean normal cum se face, eu il iau de la piata. Se rad pe razatoare fina 2-3 mere ionatane care pot fi curatate si de coaje, daca sint micutze se poate sporii numarul, se rade la del telina una de marime medie, apoi intr-un vas se face amestecul de mar ras(marul sa se rada ultimul pentru a nu se inegrii) care la cantitatea volumica se apreciaza cam jumatate hrean apoi se pune telina(unii care nu iubesc telina pot renunta la ea) se mai pune o cantitate de cca 2-3 linguri de mustar dulce de masa, se amesteca f bine. Din acest moment  marul care a luat contact cu hreanul ras nu se mai oxideaza sosul se poate pastra la frigider si pt alta ocazie.Acum se fierbe orezul acela cu bob lung este si mai si dar e f bun si cel comun.se aseaza pe farfurie peste care se aseaza doua linguri de sos de rosii ca cel pt spagheti apoi pestele rasol prajit sau saramurat, apoi se pune sosul de hrean, peste peste. Bineinteles vinisor alb ...si... Reteta in alte parti e preparata mai zemos cu adaos de sucuru orientale si citrice, pottocale ananas kivi,daca se doreste un pic mai fluid amestecul se adauga ulei de masline pt salate. Se mai poate orna pt aspect cu verde de menta, salata verde, un pic de sos de soia dar baza este care am spus-o. Pofta buna...

Asta-i cred cea mai promitatoare reteta!
Obligatoriu trebuie s-o incerc la anu'.
Dar o s-o fac poate mai zemos, si cu ceva citrice si piper verde sau alb !
Si obligatoriu Pinot Gris de la Murfi...
HE HE HE... in sanatatea  Domnului  Dady... La multi ani...
Memorat
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #29 : 19 Decembrie 2005, 07:19:07 am »

Multumesc mult si inca un amanunt, reteta nu am luat-o de pe internet si nici din anume carti. Adevarul e ca nu citesc astfel de literatura. Pofta buna, si LA MULTZI ANI!!!!tuturor pescarilor SPORTIVI...
Memorat
Pagini: « 1 2 3 » Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.