Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
18 Mai 2012, 04:18:29 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  ape
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: ape  (Citit de 953 ori)
genu

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
ape
« : 26 Februarie 2005, 04:55:02 am »

Am o propunere.Inainte de inceperea sezonului in mare parte fiecare o sa stie ce ape  nu vor fi interzise  shii am putea face o lista a lor unde ,de cine apartine, cand shi ce se poate pescui .Asha fiecare in judetzul lui, ca sa avem habar daca mergem la ce ne putem ashtepta, sau cum sa ne facem planificarile.
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #1 : 26 Februarie 2005, 05:26:02 pm »

Am o propunere.Inainte de inceperea sezonului in mare parte fiecare o sa stie ce ape  nu vor fi interzise  shii am putea face o lista a lor unde ,de cine apartine, cand shi ce se poate pescui .Asha fiecare in judetzul lui, ca sa avem habar daca mergem la ce ne putem ashtepta, sau cum sa ne facem planificarile.

perioada cand aflam oficial aceste amanunte este cu 1-2 saptamani inainte de deschiderea sezonului, in jur de 15 aprilie. lista este in fiecare an cam aceeasi, cu mici modificari. ce se poate pescui, in majoritatea apelor de munte pastrav si pe unele dintre acestea si lipan. de clean nu vorbesc fiindca nu il consider din aceeasi categorie cu lipanul si pastravul, se poate pescui si pe alte ape, iar perioada lui de reproducere coincide cu deschiderea la munte. numai in cazul in care ne cumparam o autorizatie pe tot sezonul putem sa pescuim pe oricare apa dintr-un anumit judet, altfel trebuie cumparata autorizatie de o zi. o alta problema care se aude, autorizatia care se elibera la nivel national, cu acces pe toate apele deschise la pescuit din romania, am inteles ca anul acesta nu se mai elibereaza. sa vedem ce se va intampla pana la urma, sunt foarte curios. astept sa vad si ce ape se deschid la pescuit, din categoria celor care au fost inchise. este o problema mai veche, s-a mai discutat de cateva ori pe forum, exista ape care sunt inchise de mai mult de 5-6 ani si nu se poate motiva ca in 5-6 ani de populari asistate de paza de-a lungul anului, un rau de munte nu s-ar reface, mai ales cand este vorba despre rauri care pana nu demult erau mandria apelor de munte.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #2 : 27 Februarie 2005, 12:34:25 am »

astept sa vad si ce ape se deschid la pescuit, din categoria celor care au fost inchise. este o problema mai veche, s-a mai discutat de cateva ori pe forum, exista ape care sunt inchise de mai mult de 5-6 ani si nu se poate motiva ca in 5-6 ani de populari asistate de paza de-a lungul anului, un rau de munte nu s-ar reface, mai ales cand este vorba despre rauri care pana nu demult erau mandria apelor de munte.

Rapunsul la problema asta il poti gasi in cartea "mai sunt pastravi.." de A. Comsia, 1954. Daca in timpul in care este inchisa se executa lucrari de amelioratie (saltatori, cascade podite, pinteni, etc), va fi o populatie mai mare. Daca nu se executa nimic, apa poate fi inchisa oricat. Nu vei gasi dupa deschidere ceva exceptional. 
Memorat
Codrut
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #3 : 28 Februarie 2005, 02:17:43 am »

Tare sunt curios daca deschid Lotrul superior, desi nu prea cred. De cati ani il stiti voi inchis?
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 01 Martie 2005, 04:18:36 pm »

Tare sunt curios daca deschid Lotrul superior, desi nu prea cred. De cati ani il stiti voi inchis?

de cand m-am apucat eu de pescuit la musca este permanent inchis. cred ca este considerat zona de refugiu, este interesant de aflat daca a fost deschis si cand.
Memorat
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.