Inapoi la pagina de start
Forum de discutii pescaresti.
Pescuit cu momeli artificiale
Pescuit cu musca artificiala
Atelier. Rodbuilding & Lurebuilding. Reparatii. Intretinere echipament de pescuit.
Concursuri de pescuit. Program competitional. Turneul AVP.
Galeria foto. Poze cu capturi. Galerii foto personale.
Filme de pescuit.
Anunturi de vanzare/cumparare. Echipament de pescuit. Ambarcatiuni.
Harti. Locuri de pescuit. GPS. Geocaching.
Chestii utile. Starea vremii. Solunare pentru pescuit. Cotele apelor Dunarii. Legislatie.
Blog & Lifestyle
Download, wallpapere, jocuri. Gratis.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
sa te autentifici
sau
sa iti creezi un cont
.
18 Mai 2012, 04:18:59 pm
Forum de pescuit
Flytying
pareri ?
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect.
« precedent
urmator »
Pagini:
1
2
»
Autor
Subiect: pareri ? (Citit de 1907 ori)
dumitru
Vizitator
pareri ?
«
:
02 Februarie 2006, 06:37:53 pm »
Salut !
Cu putin timp in urma mi-a intrat in cap ca vreau sa incerc sa pescuiesc somn la musca…
Sint novice in ce priveste pescuitul la somn dar totusi vreau sa incerc… serios.
Singura problema intimpinata pina in present este ca nu am nici cel mai mic habar cam ce fel de muste ar fi adecvate pt aceasta specie.( culori , model , tip , mod de functionare , marime … etc )
Are cineva idée ?
Sau ce parere aveti ? cam cum ar trebui sa arate ? ce criterii sa indeplineasca ?
Toate parerile sint bine venite si va multumesc anticipat pt ajutorul acordat.
Memorat
fff
Deconectat
Re: pareri ?
«
Raspunde #1 :
02 Februarie 2006, 09:16:48 pm »
unde vrei sa incerci? pe apa curgatoare sau pe lac?
eu am luat 2 somotei (~ 2,5 kg) la streamer, luati accidental pe cand dadeam dupa stiuca.
Memorat
dumitru
Vizitator
«
Raspunde #2 :
02 Februarie 2006, 09:53:16 pm »
apa curgatoare
Memorat
fff
Deconectat
«
Raspunde #3 :
02 Februarie 2006, 10:16:51 pm »
de ce-mi era frica n-am scapat ...
pe ape curgatoare e cel mai greu, nu ca n-ar pune gura pe "muste", ci pentru ca e foarte greu sa ajungi in locurile adanci unde sta de obicei somnul (pe langa obstacole, copaci scufundati, radacini, etc) - ma refer pe timp de zi. ar fi ceva sanse in zone cu curent foarte slab, in anafoare unde apa aproape sta (cu snur sink super fast) sau in zone precum cele descrise de Tudor intr-un alt topic (unde zicea ca sunt multi somni si ataca la adancimi diferite). poti sa mai incerci cu imitatii de broaste, spre seara, la suprafata, in apropierea malurilor inalte cu apa adanca. lansarile sa fie cat mai zgomotoase, sa imite pleoscaitul caracteristic al broastelor ce cad in apa, dupa care sa urmeze o recuperare f. inceata, tinad aproape artificiala pe loc.
Memorat
redkid
Deconectat
«
Raspunde #4 :
02 Februarie 2006, 11:51:51 pm »
http://www.riverroadcreations.com/TieFrog.htm
Poate te ajuta.. cred ca legata pe carlige mari e destul de galagioasa si la aterizare,si la recuperare... cred ca actioneaza asemeni unui poper.
Memorat
adilucu
Deconectat
«
Raspunde #5 :
03 Februarie 2006, 10:24:09 pm »
nu am pescuit in viata mea la musca, dar...
cred ca cele mai mari sanse le-ai avea dimineata devreme si seara, atunci cand somnul mananca la suprafata.
muste mari, clar, culori stridente..
intrebare: daca prinzi unu` sanatos, de 25-30 kile, poate mai mult,ce faci? cam ce lanseta iti trebuie sa scoti asa ceva? cu somotei de 2-3 kile te descruci...
poate imi vei spune ca ai prins somoni mari. gandeste-te ca raurile de somn nu prea seamana cu cele de somon. poate la somon ai destul loc si conditii sa-i obosesti, dar la somn e altceva. plus ca lupta foarte diferit.
astea sunt parerie si intrebarile mele.
in rest, succes in aceasta... provocare
Memorat
Fir intins!
Sorin
Administrator
Deconectat
«
Raspunde #6 :
03 Februarie 2006, 10:29:32 pm »
Citat din mesajul lui: adilucu din 03 Februarie 2006, 10:24:09 pm
nu am pescuit in viata mea la musca, dar...
cred ca cele mai mari sanse le-ai avea dimineata devreme si seara, atunci cand somnul mananca la suprafata.
eu ash da cu culori cat mai inchise la suprafatza. negru mai ales. sunt mult mai vizibile la suprafata apei.
Memorat
fff
Deconectat
«
Raspunde #7 :
03 Februarie 2006, 10:38:15 pm »
corect ce-a zis Sorin, culori inchise cand se pescuieste la suprafata apei pe timp de zi. e mult mai bun contrastul (de aia pescarushii sunt albi pe burta, sa fie greu de observat ...
)
Memorat
adilucu
Deconectat
«
Raspunde #8 :
03 Februarie 2006, 11:41:41 pm »
daca sunteti atenti, ma refeream la perioadele din zi cand lumina e slaba, adica dimineata devreme si seara.
Memorat
Fir intins!
Sorin
Administrator
Deconectat
«
Raspunde #9 :
03 Februarie 2006, 11:46:39 pm »
chiar shi asha tot negrul se vede mai bine. daca-i intuneric se vad la fel toate. poate o vopsea fosforescenta ( glow-in-the dark) ar merge, dar inca n-am vazut fiintze fosforescente in afara de licurici.
Memorat
adilucu
Deconectat
«
Raspunde #10 :
03 Februarie 2006, 11:49:35 pm »
mai, daca voi ziceti, asa o fi, tinand cont ca e vorba de suprafata apei. dar in apa, se schimba lucrurile.
Memorat
Fir intins!
Sorin
Administrator
Deconectat
«
Raspunde #11 :
03 Februarie 2006, 11:53:03 pm »
Normal vorbeam de suprafata. In masa apei conteaza adancimea ca sa stii ce culori ar merge mai bine.
Memorat
adilucu
Deconectat
«
Raspunde #12 :
04 Februarie 2006, 12:00:02 am »
pai tinand cont ca n-am practicat niciodata un pescuit de suprafata, nu m-am gandit ca ar fi chiar asa mare diferenta. adica daca seara merge bine un vobler firetiger, credeam ca si pe suprafata ar fi buna o culoare stridenta. asa ca, am mai invatat ceva nou
Memorat
Fir intins!
dumitru
Vizitator
«
Raspunde #13 :
04 Februarie 2006, 12:07:05 am »
Citat din mesajul lui: adilucu din 03 Februarie 2006, 10:24:09 pm
intrebare: daca prinzi unu` sanatos, de 25-30 kile, poate mai mult,ce faci? cam ce lanseta iti trebuie sa scoti asa ceva? cu somotei de 2-3 kile te descruci...
poate imi vei spune ca ai prins somoni mari. gandeste-te ca raurile de somn nu prea seamana cu cele de somon. poate la somon ai destul loc si conditii sa-i obosesti, dar la somn e altceva. plus ca lupta foarte diferit.
astea sunt parerie si intrebarile mele.
in rest, succes in aceasta... provocare
Cu somn de 30 - 40 kg nu am emotii. Numai sa traga ca ma descurc eu ...
Dupa cum am inteles somnul are putere mare... corect si somonul chiar si mai mare ca somnul ( deci daca pui unul linga altul de aceiasi greutate ma refer ) si are in plus si viteza... singura chestie este ca somnul creste mult mai mare si odata cu kg depasete normal orice somon din lume...
Conditii mai grele ca aici nu cred ca sint... poate doar copaci sub apa... este ceva diferit fata de aici in rest nu este aici mai usor... ( chiar nu imi dau sema ce va face pe uni dintre voi sa creada ca aici este usor... si oricine prinde... si pesti record sint berechet... ) este la fel de greu ca oriunde in lume...
Memorat
adilucu
Deconectat
«
Raspunde #14 :
04 Februarie 2006, 12:12:39 am »
am vazut ce probleme iti poate crea la Dunare de exemplu, un somn mai sanatos, cu toate ca echipamentul era destul de adecvat. La asta ma gandesc... ca-ti trebuie un echipament sanatos...
nu stiu ce sa zic. iti doresc sa reusesti ce ti-ai propus...
Memorat
Fir intins!
Pagini:
1
2
»
« precedent
urmator »
Mergi la:
Selecteaza o destinatie:
-----------------------------
Pescuit la rapitori
=> Discutii generale
=> Competitii
=> Locuri de pescuit
Pescuitul cu naluci
=> Spinning
=> Echipamente si accesorii
=> Atelier
=> Flyfishing
=> Flytying
Diverse
=> Off topic
=> Iz de peshte
=> Concursuri
=> Anunturi
=> La gunoi
=> Calendar
o ora
o zi
o saptamana
o luna
Timp nelimitat
Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Home
|
Forum
|
Spinning
|
Musca
|
Atelier
|
Competitii
|