Inapoi la pagina de start
Forum de discutii pescaresti.
Pescuit cu momeli artificiale
Pescuit cu musca artificiala
Atelier. Rodbuilding & Lurebuilding. Reparatii. Intretinere echipament de pescuit.
Concursuri de pescuit. Program competitional. Turneul AVP.
Galeria foto. Poze cu capturi. Galerii foto personale.
Filme de pescuit.
Anunturi de vanzare/cumparare. Echipament de pescuit. Ambarcatiuni.
Harti. Locuri de pescuit. GPS. Geocaching.
Chestii utile. Starea vremii. Solunare pentru pescuit. Cotele apelor Dunarii. Legislatie.
Blog & Lifestyle
Download, wallpapere, jocuri. Gratis.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
sa te autentifici
sau
sa iti creezi un cont
.
18 Mai 2012, 04:21:36 pm
Forum de pescuit
Flytying
Muste pentru avat
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect.
« precedent
urmator »
Pagini:
1
2
»
Autor
Subiect: Muste pentru avat (Citit de 2885 ori)
cristin
Deconectat
HMX
Muste pentru avat
«
:
02 Martie 2005, 10:10:44 pm »
Cum pina la pastrav mai avem 2 luni si vremea se anunta frunoasa peste doua saptamini cred ca primul drum la fly il fac la avat. Are cineva niste retete bune de muste de avat. Eu am folosit pina acum "fluturi", muste uscate cu aripi de ratza, si streamere albe, sau alb cu rosu. Am prins, dar nu mai bine totusi ca tovarasii de pescuit care dadeau cu rotative. Daca are cineva niste "tips & tricks" despre pescuitul cu muste la avat ii raman dator.
Snur intins, Cris
Memorat
salmo
Deconectat
Re: Muste pentru avat
«
Raspunde #1 :
03 Martie 2005, 12:24:28 am »
am mai spus si cu alta ocazie, pescuiesc la avat atat la musca cat si la rotativa, de cele mai multe ori folosind tandemul acestor doua naluci, dar chiar si asa, rezultatele cele mai bune sunt la doua modele de musca ce imita fluturele alb de varza. am preluat mustele din vpr dintr-un articol redactat de titus pintea din oradea si le-am adaptat putin la pescuitul cu muste ude. astfel au aparut doua modele pe carlige mari, nr 2 sau 1, cu tija scurta. coada mustei este din smoc de fulg de cocos alb. la una din variante corpul este alb complet spiralat cu ata galbena, la cealalta este galben, spiralat cu beteala aurie. ambele modele au fulgul stufos din cocos de culoare alb-galbuie, avand montate si aripi de gasca alba, care depasesc lungimea corpului pana la jumatatea cozii. asa cum am spus am avut rezultate exceptionale fata de alte momeli, atat in orele de seara cand avatii ataca frenetic bancurile zapacite de obleti din anafoare, cat si in timpul zilei la adancime mai mare.
Memorat
redkid
Deconectat
«
Raspunde #2 :
03 Martie 2005, 01:17:42 pm »
As vrea si eu sa incerc sa leg cateva muste de avat!Ati putea sa puneti ceva poze pt a intelege mai bine???Cum se pescuieste cu ele???Am vreo sansa sa gasesc ceva ce se poate lansa cu clasa 5???daca nu... ma descurc eu
Memorat
salmo
Deconectat
«
Raspunde #3 :
09 Martie 2005, 02:43:21 pm »
Citat din mesajul lui: redkid din 03 Martie 2005, 01:17:42 pm
As vrea si eu sa incerc sa leg cateva muste de avat!Ati putea sa puneti ceva poze pt a intelege mai bine???Cum se pescuieste cu ele???Am vreo sansa sa gasesc ceva ce se poate lansa cu clasa 5???daca nu... ma descurc eu
++++ la avat ti-ar trebui o clasa mai mare, ma gandeam la clasa 9 sau chiar 10. normal ca poti incerca si cu clasa 5 dar sunt probleme cu aruncarea la distanta mare, mai ales pe vant puternic, folosind muste de mari dimensiuni. depinde si unde pescuiesti, fiindca pe crisuri de ex sunt locuri cu avati mai "normali", pana-n 2 kg, la care te descurci cu lanseta de care spui. un amic din brasov povestea cum a pescuit clean la imitatie de lacusta si s-a trezit cu un ditai avatul, mare mare si bineanteles ca i-a rupt imediat. concluzia a fost clara, m-a sunat sa ma intrebe de unde poate gasi un bat bun clasa mare
Memorat
jones
Deconectat
«
Raspunde #4 :
18 Mai 2005, 01:35:20 pm »
de acord cu salmo , musca optima e imitatie de fluture de varza desi cred ca mai degraba in apa sugereaza un pestisor , avatul trage ca turbatul cand e vorba de orice sugereaza un oblete , orice musca alba sau apropiata ca si culoare cu albul ,. eu personal am prins extraoridnar la o musca legata pe carlig de 10 alba cu partea dinspre curbura carligului rosie . habar nu am de ce a tras la asa ceva dar musca a fost o adevarata campioana am prins ca 2 avati la 900 grame intr-un interval de 15 minute. si am prins extroardinar la o musca legata destul de barbar tot pe un carlig de 10 care era o o varianta albicioasa la mosquito. cel mai mult conteaza cred ca viteaza cu care recuperezi , la avat cel putin pe mures nici o viteza nu e prea mica de obicei trebuie sa recuperezi cu viteza aproape incredibila ca sa ai sanse.
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #5 :
18 Mai 2005, 06:15:53 pm »
Poti incerca si urmatoarea varianta! La astea am avut eu succes cu echipament de spinning! Cauta niste poze de bunnybug pe net(muste pt stiuca). Capul ramane la fel, iar in coada poti folosi penele de cocos sau kiar marabou alb sau galben!
Au o evolutie super naturala in apa. Sau daca vrei ceva mai de suprafata incearca cu un cap din par de cerb(de iarna). La asta am avut cel mai mare succes intr-o partida! Vre-o 12 avati in cateva ore dincare unu avea 3 kile si doi erau peste 2 si restu de la un kil in sus, cu exceptia primului, care a fo cel mai mic.
Cap de par dinasta de cerb si coada de pene de cocos, da nu albe, ci daca gasest mai inchise la culoare, cu dungile alea cat mai accentuate! Musca e maronie(din cap pana in coada). Toate legate pe carlige cu tija scurta.
Memorat
redkid
Deconectat
«
Raspunde #6 :
18 Mai 2005, 08:05:27 pm »
Cam asa arata musca??
-
http://www.flyanglersonline.com/flytying/advanced/part8.html
Ai avut succes cu ea doar intr-o partida? sau si in rest ai mai avut rezultate??
Cand nu se observa activitate unde e mai potrivit sa lansez musca?? in aceleasi locuri ca si la clean (sub maluri,craci,etc. )
sau avatul musca doar acele scurte perioade de vanatoare... ??
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #7 :
18 Mai 2005, 08:56:21 pm »
Da! Exact k si alea! Bine k mi-ai mai dat si mie ceva idei! A-ti vopsit careva par de caprior?
Intra pe la album sa vezi si musca mea epuizata! N-am mai facut alta, k n-am pierdut-o de atunci! Lol, da acu am ceva idei din pozele alea de la tine si tre sa incerc, da pacat k nu mai am pene de cocos si tre sa fac rost.
Memorat
redkid
Deconectat
«
Raspunde #8 :
18 Mai 2005, 10:34:41 pm »
Imi pare bine ca te-am ajutat ! Eu vreu sa pun remige de strut si putin marabou
.Adevarul e ca la astfel de muste poti "inova" cu ce materiale ai la dispozitie ... trebuie un pic de imaginatie!
Pe ce marime de carlige le legi??
Memorat
jones
Deconectat
«
Raspunde #9 :
19 Mai 2005, 08:44:12 am »
o sa incerc postez saptamana viitoare niste muste standard pentru avat , muste de pescuit pe mures , materialele folosite sunt cele mai ieftine cu putinta avand in vedere faptul ca pe mures poti pierde la o partida de pescuit si 4 muste (raul este adanc si malurile de multe ori sunt greu accesibile si in plus de asta de multe ori le pierd in vegetatia de pe mal fara sa imi dau seama)
mustele le leg pe carlige de 10 si mai rar pe carlige de 8 sau 12
la pescuit de avat la musca intotdeauna incerc sa ma ghidej dupa atacurile de suprafata apei
daca nu ataca la suprafata il caut la apa mai adanca in special la praguri sau unde se formeaza insulite (unde se despart apele)
am observat ca vara ora ideala de pescuit la avat la musca e atunci cand rasare soarele inainte ca razele efectiv sa atinge suprafata apei
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #10 :
19 Mai 2005, 12:43:58 pm »
Kestia asta incepe de primavara devreme, cu atacurile(activitatea) avatilor kiar inainte de a rasari soarele, cand incep sa distinga "umbrele" pestilor prada de la suprafata.Adica cand e deja ceru luminat, kiar daca afara e inca intuneric. Acestea sunt cele mai prolifice momente pt avat.
Si kiar seara inainte sai kiar in timp ce se intuneca deja mai e o perioada de juma de ora de obicei, da nu tot timpu.
Da asa e cu improvizatu. Eu le leg pe carlige destul de mari, da nush marimea, k ma orientez in magazin,cand am nevoie de asa ceva. oricum nu 8 sau 10, ci mai mari. Carlige ce merg si la stiuca. Cred k sunt cam de 6-4, da am folosit si 0/1 si ceva mai mici, da mai mari de atata in nici un gaz.
Ce incerc sa obtin la aceste muste este ca,,,,carligul sa stea cu curbur in sus, in cel mai rau caz in jos, da in nici un caz sa nu se roteasca prin apa. Spun in sus, pt k din ce am observat la shaduri rata atac, ateu e mult mai mica decat la voblere, probabil din cauza k ataca de spate de cele mai multe ori. Nu bag mana-n foc k asa e, da o sa va confirm cu prima ocazie, k acu am si polarizanti
)
Memorat
jones
Deconectat
«
Raspunde #11 :
24 Mai 2005, 08:43:53 am »
incerc sa postez niste poze cu doua dintre mustele mele campioane la pescuit de avat pe mures. Sincer vreau sa laud avatul de mures , este un rapitor vorace si cam turbat dupa parerea pescarilor. E singurul care ataca chiar si printre picioarele pescarului si nu se supara daca oameni se scalda in locurile de vanatoare(NU E O GLUMA). obletii sunt interesati atunci cand oameni se scalda in apa pentru ca rastoarna pietre si antreneaza tot felul de vietati microscopice care traiesc cu pietre si care constituie hrana obletelui. Si unde este oblete in prostie avatul nu e departe. De multe ori are un comportament aparent aberant adica se arunca intre inotatori. daca pescuitesc intr-o zona necunoscuta caut prima data locul unde se scalda localnici si unde eventual si spala rufele.
P5190080.JPG
(3.1 KB, 149x125 - vazut 217 ori.)
P5190007.JPG
(4.33 KB, 185x155 - vazut 123 ori.)
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #12 :
24 Mai 2005, 11:04:37 am »
Am ratat unu frumos la musca, da la spinning! La o musca cu cap maricel de par de iepure negru si coada de pene de pe spate de la cocos. Aveam doua muste legate si un slider in coada, k sa pot lansa, si mi s-a agatzat sliderul in iarba, avatul luandu-si zboru.........
Si prinzi avati mari la asa muste mici sau cei in jur de un kil sunt obisnuinta?
Am mai avut atacuri la muste, da se pare k erau cam derutante de data asta pt ei, si a trebuit sa renuntz in cele din urma la ele si am ramas numa cu sliderul.
A fost o super partida, pe apa super mare(situatia mea preferata). Dar nu intrau decat pe plastice moi, nexam voblere, si s-au invartit putin si dupa muste, da repet i-am cam derutat cu mustele, mai ales k pescuiam pe prag, unde era apa de maxim juma de metru sau ceva de genu.
Memorat
jones
Deconectat
«
Raspunde #13 :
25 Mai 2005, 07:28:13 am »
incidentul cu pierdutul sliderului in iarba e clasic adica mi s-a intamplat si mie
in orice caz nu stiu exact ce e sliderul dar banuiesc ca e un fel de vobler eu folosesc un fel de vobler care seamana cu o pruna (in mures ii spune buldo) facut artizanal dar desi arata ca naiba e foarte peformant in sensul ca are in partea inferioara in interior are un plumb inserat pe tija de ancorare si asta il face ca atunci cand e in repaus sa penduleze putin (cam pe principiul betigasului tirolez) si cand il recuperezi datoarita formei are o bataie minima asa ca poti sa il recuperezi cu viteza foarte mare (in contracurent il poti trage cu o viteza incredibila - sau cand e apa foarte mare).
la musca am prins avati de 900 grame , si de 1,200 grame dar am impresia ca si am ratat unii mai mari (e adevarat ca cei mai mari s-ar putea sa fie mai interesati de slider si nu de musca-la viteza cu care reucperez eu de obicei crede-ma ca o lovitura o simt ca un impact cu un tren)
AM FOST PE MALUL MURESULUI SI NU AM VAZUT NICI O MISCARE LA SUPRAFATA APEI ASA CA OAMENI BUNI PARTEA MEA CA INCA NU AU INCEPUT AVATII SA ''UMBLE'' II ASTEPTAM DUPA 9 IUNIE 2005
Memorat
jones
Deconectat
«
Raspunde #14 :
25 Mai 2005, 07:44:28 am »
deci dupa cum am vazut eu apa (muresul care curge pe langa cartierul meu) si am auzit prognoza meteo pentru inceput de sezon eu o sa incerc mai degraba la spinning (desi suna cam ciudat la un site de flytying) dar asta o sa fie strategia mea (stiu eu din experienta) si asta pentru ca o sa caut avatul la apa adanca sau semiadanca *sub 1 metru
am postat inca doua muste cu potential pe care le folosesc de fiecare data precizez ca un facute din materiale ordinare si am folosit pene de pe gat de cocos si lame dintr-o bluza veche.
flysilver3.JPG
(3.04 KB, 132x103 - vazut 193 ori.)
mosquit variant 3.JPG
(3.88 KB, 166x165 - vazut 110 ori.)
Memorat
Pagini:
1
2
»
« precedent
urmator »
Mergi la:
Selecteaza o destinatie:
-----------------------------
Pescuit la rapitori
=> Discutii generale
=> Competitii
=> Locuri de pescuit
Pescuitul cu naluci
=> Spinning
=> Echipamente si accesorii
=> Atelier
=> Flyfishing
=> Flytying
Diverse
=> Off topic
=> Iz de peshte
=> Concursuri
=> Anunturi
=> La gunoi
=> Calendar
o ora
o zi
o saptamana
o luna
Timp nelimitat
Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Home
|
Forum
|
Spinning
|
Musca
|
Atelier
|
Competitii
|