Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
18 Mai 2012, 04:48:12 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  Stonefly - codite
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: Stonefly - codite  (Citit de 1164 ori)
cristin
*

Deconectat Deconectat

HMX

Vezi Profilul
« : 13 Martie 2005, 12:51:31 am »

Salut, la modelul de stonefly, cum puneti coditele in "V". Ce material se foloseste la cozi? Ma refer la modelul din imagine. Tensor Intins!
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #1 : 13 Martie 2005, 12:18:07 pm »

Salut, la modelul de stonefly, cum puneti coditele in "V". Ce material se foloseste la cozi? Ma refer la modelul din imagine. Tensor Intins!

++++ ca si la prince nimph, se folosesc cozi in "v" asa cum ai spus. materialul original este gose biot, adica gasca. este vorba despre pana de gasca, mai precis fibrele laterale de pe exteriorul penei. este simplu de obtinut, cum ti pana, tai cu forfecuta 2 fire opuse convexitatii penei mari din aripa de gasca.
    sunt multe modalitati de asezarea a cozii in forma de "v", dar cel mai simplu mi se pare sa le asezi pe rand, prinzandu-le cu cateva ture de atat de montaj. ai grija sa pui cele doua codite egale.
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 13 Martie 2005, 12:23:27 pm »

Eu folosesc tot pene de gasca ,dar si de curcan.Inainte de a le lega eu pun un pic de dubbing in coada si apoi fixez coditele peste el,asa mi se pare ca se aseaza mai bine!!!
Memorat
cristin
*

Deconectat Deconectat

HMX

Vezi Profilul
« Raspunde #3 : 13 Martie 2005, 11:55:38 pm »

Multumesc pt sfaturi. Am reusit sa folosesc "varfurile" de pe partea concava a penei si mi-au iesit citeva muste extra. Am folosit si curcan si gasca. Ce am observat insa, barbele respective sint albe, chiar daca pana de curcan era inchisa la culoare. Le-am colorat apoi cu marker negru de CD-uri si arata mai bine. Totusi exista vreo metoda de colorare mai buna? Barbele sunt lucioase, si au un fel de transparenta. Abea a prins markerul.
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 14 Martie 2005, 12:40:00 pm »

La modele mai realiste le las asa pt ca se aseamana mai mult cu naturalul(asa mai translucide) dar le folosesc la picioare si le fac noduri pt a se asemana si mai mult.La cozi mai folosesc si fire mai groase de par(blana) de la diferite animale pt ca mie fibrele laterale mi se par prea groase(late).Am incercat si cu quill(cotor de pana),arata bine dat e prea rigid si tepos si nu cred ca le place prea mult.Parerea mea e ca trebuie sa fii inventiv si sa incerci orice iti trece prin cap!ce poti sa pierzi daca incerci lucruri noi??? eu cred ca nu ai numai de castigat!succes!
Memorat
cristin
*

Deconectat Deconectat

HMX

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 15 Martie 2005, 01:09:16 am »

La modele mai realiste le las asa pt ca se aseamana mai mult cu naturalul(asa mai translucide) dar le folosesc la picioare si le fac noduri pt a se asemana si mai mult.

Redkid, ai reusit sa innozi barbele de pe partea concava a penei de gasca (goose biots) Nedumerit
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 15 Martie 2005, 09:53:44 am »

da! is destul de lungi! am inodat si de la o pana mica de gaina(de hackle) da le fac cu o penseta!!  Ranjet
Memorat
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.