Practic, toate culorile ar fi fiabile, atata vreme cat evolutia e cea care face cumetrele sa se avante dupa el. Am prieteni care dau cu Carbon Killer, o culoare cu adevarat criminala, in care, cred ca nimeni nu ar avea incredere. Pe Snagov, zice el, a fost de departe cea mai buna culoare. Cea mai populara culoare este RR (Real Roach), dar prefer deopotriva RP (Real Perch). Marimea e in functie de echipamentul pe care-l ai. Daca e mai fragil, recomanda doar 7 cm, mai ales cand vorbim de sinking-uri.
Baietii de la Salmo folosesc doar modelele de 12 cm, pentru ca, zic ei, asa selecteaza carcalinele mari. Ideea e, din nou, a echipamentului. Ei folosesc lansete de baitcast extrem de puternice (50-100g) si mulinete de forta, de tractiune (Shimano Calcutta Conquest, Daiwa Millionaire).
Revenind la intrebari:
- marimea ti-o alegi in functie de echipament, cum am scris mai sus.
- culoarea, dupa inspiratie (cele reale biban, rosioara, caras sunt cele mai cautate - nu neaparat si cele mai prinzatoare - iti recomand sa te uiti cu atentie la CK, GT, RH, SNO, YS). In 2007 mai apar cinci culori dementiale.
- floatingul se scufunda surprinzator de repede cand e recuperat permanent. Este perfect pentru zonele in care bradisul sta la 50cm sub filmul apei. Daca agati, prin smucitura scapi de iarba infinit mai repede decat cand agati cu oscilanta.
- sinking, pe ape adanci cu orice fel de recuperare. Fie liniara, fie cu stopuri, fie jerking (varf impins in jos, recuperare permanenta - asta mai ales cu echipament de baitcast)
- DA, la mine anul asta 90% din partidele de pescuit Sliderele au batut oscilanta.
- Conditii: fie cu sinking, fie cu floating, in functie de adancime. Repet, evolutia face tot.
Incearca-le, putine sanse sa fii dezamagit.
Ce ar merge mai bine in Delta , marime si culoare? Se scufunda floatingul sub apa la tractiune sau ramane sus ca un pencilbait? Cat de repede trebuie tractat sinkingul astfel incat sa pastez o evolutie la cca 30 cm sub apa? Au fost situatii in care ati prins la Salmo Slider mai bine decat la lingura? Cand si in ce conditii?
Cam multe intrebari, dar am auzit lucruri destul de bune despre ele, nu stiu cat e reclama si cat nu, as dori pareri avizate de la cei are au pescuit cu ele.
Multumesc!