Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
18 Mai 2012, 05:00:03 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  muste realiste
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: muste realiste  (Citit de 1190 ori)
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 06 Aprile 2005, 02:40:36 pm »

Stiu ca in flytyingul difera de flyfishing... ma tenteaza sa fac muste foarte asemanatoare cu cele naturale.. din pura pasiune pt. flytying nu pt a le sporii eficienta!!  cat de importanta este aceasta asemanare in situatii reale de pescuit??
Memorat
narcisb
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #1 : 06 Aprile 2005, 04:11:07 pm »

Stiu ca in flytyingul difera de flyfishing... ma tenteaza sa fac muste foarte asemanatoare cu cele naturale.. din pura pasiune pt. flytying nu pt a le sporii eficienta!!  cat de importanta este aceasta asemanare in situatii reale de pescuit??

IN opinia mea conteaza doar doar atunci cand pestele are timp sa "studieze oferta"- ex: pe ape limpezi, scazute si care curg lin (ex: toamna la lipan). Si inainte de toate conteaza prezentarea (unii citeaza "90% prezentare si doar 10% asemanarea cu
modelul imitat (dimensiune, silueta, culoare si atractori:picioruse, aripi,etc)).

Mai degraba este o chestiune de multumire personala si prestigiu sa poti
lega artificiale realiste;-)).
Succes la legat,
N.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #2 : 07 Aprile 2005, 12:32:39 am »

Depinde cum privesti... musca. Daca o privesti cu ochii unui pastrav intr-o apa rapida, cu suprafata valurita si inspumata atunci trebuie sa reprezinti o iluzie. O iluzie care merge pe principiul Marime-Forma- Culoare, chiar in ordinea asta a importantei. In acest caz, daca ai un model care se vrea identic cu modelul real, bine facut si din punct de vedere al felului in care interactioneaza cu apa, poti prinde la fel de bine. De obicei modelele realistice au amprenta celui care le leaga, au ceva unic in ele, de aceea satisfactia de a prinde cu ele poate fi mai mare.
Dar in pescuitul in apa lina, mai ales pe lac, mustele care seamana foarte bine cu cele reale ar trebui sa fie in majoritatea cazurilor mai eficace.
Totusi problema ramane in alegerea modelului eficace la un moment dat. Poti avea in trusa de ex. o diptera perfect legata si asemanatoare cu cele care zboara in zona. Dar poti fi sigur ca pestii sunt interesati de ea? Pana la urma schimbi 20 de artificiale diferite pana prinzi ceva si ajungi la concluzia ca tot un "atractor" e cel mai bun. Nu seamana cu nimic, dar prinde.

Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #3 : 14 Aprile 2005, 07:14:57 pm »

Ceea ce vreau eu sa intreb nu prea tine de topic-ul asta...  da nu am chef sa deschid altul pt o intrebare "stupida" !!
   Vreau sa fac un model cu "extended body" ,dar nu stiu daca va pluti... coada e facuta din ata (normala de cusut) ,se  iau mai multe baucati de aceeasi lungime (eventual de diferite culori) ,si incepe sa se rasuceasca.Se unesc apoi capetele ,ier cele doua parti se "impletesc" singure (seamana cu metoda aceea de a face leadere furled).Intrebarea mea este: va pluti o musca cu un asemenea corp,facuta pe carlig #16-18 Nedumerit sau corpul se va bascula??
   Astept sugestii!!! Multumesc!!!
Memorat
genu

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 14 Aprile 2005, 08:21:07 pm »

O sa pluteasca, dar numai in aer.Apoi o sa pluteasca la vreo 5-10 cm sub apa.
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 11 Septembrie 2005, 03:57:15 pm »

Musca asta pare interesanta nu Nedumerit
 Am gasit o efemera, si cand am pus-o pe manerul batului sa o fotografiez, a vazut musca mea si... a fost "dragoste la prima vedere" Zambitor

Desi nu am prins nici un  pastrav ziua aia,am mai multa incredere in musca asta...
Memorat
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.