Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
18 Mai 2012, 05:00:59 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  inaugurare
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: inaugurare  (Citit de 905 ori)
sebastian
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 16 Februarie 2005, 11:07:27 am »

sunt mandru sa inaugurez noul forum  Ranjet. prima impresie e ca e un pic mai greoi de manevrat ca cel anterior, dar cred ca o sa mearga.
 si poate imi spune si mie cineva niste detalii despre chenille, din ce e facuta, la ce se foloseste preponderent si ce caracteristici are. a si inca ceva: as dori o definitie exacta a quill-uilui. mersi ;  ;
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 16 Februarie 2005, 11:56:04 am »

sunt mandru sa inaugurez noul forum  Ranjet. prima impresie e ca e un pic mai greoi de manevrat ca cel anterior, dar cred ca o sa mearga.
 si poate imi spune si mie cineva niste detalii despre chenille, din ce e facuta, la ce se foloseste preponderent si ce caracteristici are. a si inca ceva: as dori o definitie exacta a quill-uilui. mersi ;  ;

chenille - e un material sintetic, nu stiu exact din ce e facut.
Se uda f usor asa ca nu se foloseste la uscate. Eu il folosesc la ude, streamere si la Montana Nymph.
Quill-ul e cotor de pana fara puf. Poate fi quill de cocos din pana pe care o jumulesti si pastrezi doar axul, de gaina idem, de paun din fibrele acelea de pe pana de paun la care dai jos tot puful, sau din alte pene. Are flotabilitate buna si e bun de corpuri.
Memorat

...................

C&R
.................
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #2 : 16 Februarie 2005, 12:11:01 pm »

Chenille este un material asemanator dubbingului rasucit intre doua ate sau sirme, periuta. Fiind sintetic acesta este foarte uniform in sectiunea de forma circulara. Il gasesti in diferite marimi si culori, realizat si din materiale reflectorizante - ex. ice chenille (arata ca beteala de pom de iarna, dar mult mai subtire). Se foloseste in special la nimfe Montana sau variante de Black Zulu ude, streamere.
Quill e cotorul unei pene, dezgolit de peri. Foarte bun pt corpuri de uscate, imitatii de efemere in special. Quillul se mai poate extrage si dintr-un cotor de pana mare, de gasca, remige de paun, curcan, etc, taind superficial cu cutterul o fisie ingusta, pe care o rasucesti apoi in jurul tijei carligului.
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #3 : 18 Februarie 2005, 05:00:12 pm »

chenill este un material care exista pe piata, asemanator cu snururile de la mai vechile martisoare. un material pufos, folosit mai ales la muste ude, streamere si nimfe. este celebru de acum un model de nimfa, denumit montana nimph, unde corpul original este legat din shenill de doua nuante contrastante. este realizat simplu, din material plastic(un fel de par care se topeste la flacara brichetei), rasucit intre doua fire de ata sau sarma. suprafata lui este pufoasa. varietatea coloristica este destul de mare si se comercializeaza sub mai multe diametre, ceea ce acopera o gama de muste artificiale de la foarte mari si pana spre cele legate pe carlige de 18. se imbiba usor cu apa si este relativ greu, deci nu este recomandar ptr muste uscate. se foloseste mai ales la realizarea corpurilor voluminoase si spiralat spira langa spira, rezulta un corp cilindric foarte constant si placut.
    o definitie exacta a quill-ului? Zambitor exacta nu cred ca o sa gasesti, dar mai ales completa. ar trebui scrise pagini intregi probabil despre subiect si tot n-am epuiza acest aspect, insa incerc sa-ti fac un rezumat:
    "este un material natural sau artificial, cu structura relativ lucioasa, cu sau fara desen, cu proprietati de flotabilitate ridicata. se foloseste la realizarea mustelor uscate, dar si nimfe si alte muste umede, definind in general muste fine, corpuri subtiri, dar poate fi folosit si la spiralari de corpuri".
Memorat
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.