sunt mandru sa inaugurez noul forum

. prima impresie e ca e un pic mai greoi de manevrat ca cel anterior, dar cred ca o sa mearga.
si poate imi spune si mie cineva niste detalii despre chenille, din ce e facuta, la ce se foloseste preponderent si ce caracteristici are. a si inca ceva: as dori o definitie exacta a quill-uilui. mersi ; ;
chenill este un material care exista pe piata, asemanator cu snururile de la mai vechile martisoare. un material pufos, folosit mai ales la muste ude, streamere si nimfe. este celebru de acum un model de nimfa, denumit montana nimph, unde corpul original este legat din shenill de doua nuante contrastante. este realizat simplu, din material plastic(un fel de par care se topeste la flacara brichetei), rasucit intre doua fire de ata sau sarma. suprafata lui este pufoasa. varietatea coloristica este destul de mare si se comercializeaza sub mai multe diametre, ceea ce acopera o gama de muste artificiale de la foarte mari si pana spre cele legate pe carlige de 18. se imbiba usor cu apa si este relativ greu, deci nu este recomandar ptr muste uscate. se foloseste mai ales la realizarea corpurilor voluminoase si spiralat spira langa spira, rezulta un corp cilindric foarte constant si placut.
o definitie exacta a quill-ului?

exacta nu cred ca o sa gasesti, dar mai ales completa. ar trebui scrise pagini intregi probabil despre subiect si tot n-am epuiza acest aspect, insa incerc sa-ti fac un rezumat:
"este un material natural sau artificial, cu structura relativ lucioasa, cu sau fara desen, cu proprietati de flotabilitate ridicata. se foloseste la realizarea mustelor uscate, dar si nimfe si alte muste umede, definind in general muste fine, corpuri subtiri, dar poate fi folosit si la spiralari de corpuri".