Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
18 Mai 2012, 05:01:23 pm
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  Quill - materiale - efemera- dry
0 Membri si 0 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: Quill - materiale - efemera- dry  (Citit de 871 ori)
narcisb
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 06 Aprile 2005, 04:51:32 pm »

Salut,

Ce pene folositi pentru a obtine quill cu sectiune ovala/rotunda pentru uscate gen efemera, care sa aiba flotabilitate naturala? Quill de saddle? de gaina sau cocos, sau gat de fazan?
Cu cat caut un quill cu sectiune mai "plinuta" cu atat este mai friabil cand se
matiseaza(chiar daca il tin in apa calda sa se inmoaie invelisul exterior).

Intr-un articol "Efemere de mai bine" din ALP 2004, Sorin a prezentat o efemera construita interesant. Partea din quill mai groasa se lega deasupra spin-ului
si apoi se matisa spre ochet. Sorin ne spui ce tip de pene si de la ce oratanii,
ai folosit cu succes?

Multumesc,
N.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 06 Aprile 2005, 06:16:53 pm »

Narcis, folosesc aproape in exclusivitate quill de fulg de cocos si remige de paun dezgolite. Alte pene au tija, cum ai spus si tu, friabile. Totusi mai poti folosi cotoare de pana mare de gasca, fazan etc daca tai cu un cutter o fasie ingusta.
Pt "efemera de mai bine" legi quillul invers. Musca sta mai bine pe apa si seamana mai bine cu cea naturala, corpul efemerelor nu este atat de conic, fiind aproape cilindric. Mai mult, lungimea tergitelor si sternitelor este mai mare spre coada decat spre torace. Trebuie sa faci totusi un dubbing conic spre torace inainte de a lega tija penei pt a corecta conicitatea inversa care ar aparea daca il legi pe tija goala a carligului. Partea ingrosata a quillului va tine, datorita flotabilitatii mai bune, musca mai mult timp pe filmul apei.
« Ultima modificare: 08 Aprile 2005, 12:25:53 pm de catre Sorin » Memorat
narcisb
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 07 Aprile 2005, 02:06:01 pm »

Narcis, folosesc aproape in exclusivitate quill de fulg de cocos si remige de paun dezgolite. Alte pene au tija, cum ai spus si tu, friabile. Totusi mai poti folosi cotoare de pana mare de gasca, fazan etc daca tai cu un cutter o fasie ingusta.
Pt "efemera de mai bine" legi quillul invers. Musca sta mai bine pe apa si seamana mai bine cu cea naturala, corpul efemerelor nu este atat de conic. Partea ingrosata a quillului va tine, datorita flotabilitatii mai bune, musca mai mult timp pe filmul apei.
Multumesc Sorin pentru feedback. Am mai primit un raspuns de la Borealis care
a vazut la un amic - impregnarea prealabila cu ulei sau alta substanta grasa pentru a proteja la flexare partea lucioasa.
Memorat
cristin
*

Deconectat Deconectat

HMX

Vezi Profilul
« Raspunde #3 : 09 Aprile 2005, 12:18:32 am »

Mai mult, lungimea tergitelor si sternitelor este mai mare spre coada decat spre torace.

Ce sint tergitele si sternitele?
Memorat
Mircea
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 09 Aprile 2005, 12:44:17 pm »

Am subtilizat un "conditionner" l'Oreal de la nevasta-mea. Inmoaie f. bine quill-ul de paun, si cred ca ar merge pe orice quill.
Memorat
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.