Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 12:08:50 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuitul cu naluci
| |-+  Atelier
| | |-+  Ce criteriu de clasificare avem la pescuitul cu voblere...?
0 Membri si 2 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: « 1 2 3 4 Imprima
Autor Subiect: Ce criteriu de clasificare avem la pescuitul cu voblere...?  (Citit de 10286 ori)
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #45 : 30 Ianuarie 2007, 07:18:59 am »

Nu m-am gindit ca tehnic pot sa existe alta clasificare din punct de vedere al modului de lestare.
  Problema e ca pt. cel ce foloseste voblerul ca atare nu stiu cit de mult ii spune acest lucru sau altele care au practic caracter strict tehnic, de executie. Pescarul e interesat numai de efecte, de ce si cum face voblerul in apa. de rezultatele obtinute. Un detaliu constructiv poate sa faca dintr-un vobler o adevarata masina de prins pestei. Oare e bine... oare e rau....S-a ajuns ca artificialele sa poata depasii cu mult momelile naturale....pot fi socotite ca un pericol real...
Memorat
Mishtone

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #46 : 30 Ianuarie 2007, 12:47:18 pm »

Corect Nea Dady,

In primul rand pescarul cumpara de felul cum arata voblerul.
daca producatorul il face cu "sclipiciuri " , niste ochi mai frumosi gen predatek, de-ti iau ochii macar unul de pescar si tot  a vandut ceva!

Apoi cumpara pe recomandarea celor producatorului, sau a pozelor cu pesti prinsi. Vezi, filmele de promovare gen "How to Fish Rapala lures " sau cam asa ceva.
Si in final, dupa ceva ani de practica pe malul raului , in care bineinteles ca socoteala din magazin nu s-a prea potrivit cu cea de pe malul garlei ,incepe sa deceleze, daca la cutare specie nu e mai bine sa dea cu suspending si sa mai joace pe loc voblerul, daca la cutare nu conteaza daca e floating sii sa dae cu sinking e mai bine.
daca culoarea e mai buna a cutarui peste prada decat a altuia samd.

Memorat
Bibanel

Deconectat Deconectat

Fir intins la toata lumea...

Vezi Profilul
« Raspunde #47 : 30 Ianuarie 2007, 06:36:08 pm »

...sunt de aceeasi parere .....dar pescarii mai cumpara voblere si in functie cat de mult a prins cu el ceilalti pescari...sau cat de mult a fost laudat de acestia ....modelul..si culoare...nea DADY...dece crezi ca sunt un real pericol....??....
Memorat
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #48 : 01 Februarie 2007, 06:33:55 am »

Atita timp cit un vobler bun face curatenie intr-un vad in citeva minute, mai are rost sa intrebam daca e sau nu pericol? Verificat, unul cu momeala vie nu a luat intr-o zi intreaga, atitia pesti cit a luat cineva cu un vobler in nici o ora. Pe mina unuia care e pus pe ras, este intradevar un mare pericol. Acuma din alta ordine de idei, afara se pescuieste cu natural in ape de munte, ma refer la Italia, poate si in alte parti. Oare nu cunva au ajuns la concluzia ca se prinde mai tare cu artificiale? Nu cunva au ajuns la concluzia ca daca pescarul e corect si opreste cite exemplare ii permite legea si pe celelalte le elibereaza de fapt sint mult mai ranite de ancore de cit de un singur cirlig...Sau poate numai faptul ca lumea elibereaza oricum  pestele prins, lucru ce ar demonstra ca ei au ajuns la un grad de civilizatie, incit ocrotesc natura la maximum?
Memorat
genu

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #49 : 01 Februarie 2007, 12:56:14 pm »

Si la noi au grija sa nu raneasca pestele cu carligul de aia il scot cu plasele  Suparat
Memorat
Bibanel

Deconectat Deconectat

Fir intins la toata lumea...

Vezi Profilul
« Raspunde #50 : 01 Februarie 2007, 05:40:16 pm »

...Da... nea DADY.....opreste cateva exemplare....dar nu umple sacul ca si la noi...ce sa-i facem uni-s habsani....altii ...dar  mai bine tac... Buze lipite Buze lipite Buze lipite..
...P.S..am vorbit cu domnul jean scurtu la telefon....A laudat mult voblerele facute de dumneavoastra....apropo poate ma scrieti si pe mine pe lista de asteptari Ranjet...as vrea si eu cateva bucati....multumesc..
Memorat
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #51 : 02 Februarie 2007, 07:03:10 am »

Bibanel tata chestiile astea sint de domeniul privat, hai sa nu deranjam baietii de pe forum, contact si discutam acolo...sper ca nu te-am suparat...OK?
    Suter remarcalui GENU..."Il prind cu plasa ca sanu-l raneasca cu ancorele"
 Un adevar de retinut........
Memorat
Pagini: « 1 2 3 4 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.