Fratilor, am o big problem.
Am primit de Mos Niculae o Daiwa Certate 2000. A venit mai repede ca m-am uitat la nevasta-mea in sacosa

Cum drek NU are sneck elicoidal fara sfarsit la sistemul de oscilatie, ci cama ca la mulinetele vechi de acum 5-6 ani?
Mulinetele cu sistemul de oscilatie cu "surub fara sfarsit" aranjeaza firul mai bine pe tambur, asta e clar. Din pacate, tamburul cu axul principal este solidar cu sistemul printr-o piesuta minuscula, un cilindru de otel cu diametrul de cca 2.5 mm care are in capat o lamela la 03-0,5 mm grosime, care culiseaza pe santul surubului.
Daca scapi mulineta din mana si acesta cade pe tambur sau daca presezi tamburul prea tare, in lungul axului principal, piesa respectiva se poate indoi sau chiar rupe. In cel mai bun caz o sa se miste mai greu, cu frecare mare; in cel mai rau, mulineta devine inutulizabila, tamburul iesind cu tot cu ax din corpul mulinetei.
Asta e singurul motiv pentru care se tinde sa se renunte la asa zisul "wormshaft" si sa se revina la vechea cama. Prea multe mulinete au venit retur, chiar daca era vorba de mulinete high-end.
Sistemul de oscilatie de pe Certate e mai prost decat la multe mulinete de pe piatza (chiar din cele din zona de 1-200 lei), dar este mult mai fiabil.