Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 12:25:31 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flyfishing
| | |-+  Line-Leader connector
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 2 3 4 » Imprima
Autor Subiect: Line-Leader connector  (Citit de 14404 ori)
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« : 22 Aprile 2005, 12:08:03 pm »

Ati gasit in Ro?
Memorat

...................

C&R
.................
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #1 : 22 Aprile 2005, 12:26:19 pm »

NU! si eu caut inca... am numai unul ce mi la dat de la firul de musca(airflo),desi nu toate firele dau asa ceva...
 Am gasit pe net instructiuni cum sa iti faci unul din backing,da nu stiu cum ar pluti...
Memorat
Septimiu
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 22 Aprile 2005, 01:21:11 pm »

Chiar m-am uitat in magazinele din Cluj si nu am gasit separat numai impreuna cu unele fire.

M-am gandit la o eventuala solutie... dar nu stiu daca e tocmai buna! Chiar va rog sa imi spuneti parerile voastre. Se poate leaga un monofilament cu o grosime mai mare decat sectiunea de inceput a leader-ului printr-un nod "nail" si la capatul dinspre leader sa se faca o bucla astfel incat imbinarea leader - snur sa se faca printr-o conexiune "loop to loop"?

In ceea ce priveste nodul "nail" am vazut pe web o varianta in care leader-ul este trecut prin mijlocul snurului cu ajutorul unui ac si se scoate dupa vreo 3 mm de la capatul snurului dupa care se executa nodul in mod normal. Se spunea ca aceasta varianta are avantajul ca leader-ul iese tocmai prin mijlocul snurului si nu paralel cu acesta (cum se face in mod obisnuit). Este destul de clar ca este un avantaj important din punct de vedere al aerodinamicii dar leader-ul are o grosime destul de mare in aceasta parte si nu stiu cum o sa iasa... inca nu am incercat. A incercat cineva?

Memorat
genu

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #3 : 22 Aprile 2005, 03:51:35 pm »

Gasesti pe http://www.troutlet.com/fishing_knots/index.htm?idproduct=227# nodurile de care ai nevoie
Memorat
Septimiu
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 22 Aprile 2005, 04:03:22 pm »

Stiu sa fac nodurile!!! Nu asta este problema....
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 11 Iunie 2005, 11:48:30 am »

Ati gasit in Ro?
    pai nu mai au la energo? intr-adevar erau mai rigide ca cele cortland pe care le mai am eu, insa iti faci treaba cu ele. ce-i drept, le-am cumparat de la energo acum ceva vreme, posibil sa nu mai aduca daca spui ca nu ai gasit.
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 11 Iunie 2005, 11:55:05 am »

NU! si eu caut inca... am numai unul ce mi la dat de la firul de musca(airflo),desi nu toate firele dau asa ceva...
 Am gasit pe net instructiuni cum sa iti faci unul din backing,da nu stiu cum ar pluti...
    loop conector-ul nu pluteste, daca-l arunci separat in apa, se scufunda. deci nu-ti fa absolut nici o problema daca faci din backing un loop conector.
    totusi nu poti sa construiesti decat din baking tubular, stiut fiind ca baking-ul il poti face chiar si din monofil, mai ales pe apele din romania si la pestii "imensi" ce salasluiesc aici. daca ai astfel de baking, constructia este f simpla si nu-ti ia decat cateva minute. folosesti un ac de cusut cu urechea mai alungita si mai mare in diametru si o picatura de superglue sau alta solutie de lipit, recomandabil sa fie mai elastica dupa intarire.
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #7 : 11 Iunie 2005, 12:04:48 pm »

Chiar m-am uitat in magazinele din Cluj si nu am gasit separat numai impreuna cu unele fire.

M-am gandit la o eventuala solutie... dar nu stiu daca e tocmai buna! Chiar va rog sa imi spuneti parerile voastre. Se poate leaga un monofilament cu o grosime mai mare decat sectiunea de inceput a leader-ului printr-un nod "nail" si la capatul dinspre leader sa se faca o bucla astfel incat imbinarea leader - snur sa se faca printr-o conexiune "loop to loop"?

In ceea ce priveste nodul "nail" am vazut pe web o varianta in care leader-ul este trecut prin mijlocul snurului cu ajutorul unui ac si se scoate dupa vreo 3 mm de la capatul snurului dupa care se executa nodul in mod normal. Se spunea ca aceasta varianta are avantajul ca leader-ul iese tocmai prin mijlocul snurului si nu paralel cu acesta (cum se face in mod obisnuit). Este destul de clar ca este un avantaj important din punct de vedere al aerodinamicii dar leader-ul are o grosime destul de mare in aceasta parte si nu stiu cum o sa iasa... inca nu am incercat. A incercat cineva?

poti sa faci ce ai descris mai sus, dar numai la anumite snururi, nu toate permit acest gen de conexiune. in al doilea rand nu poti folosi un monofil prea gros deci prea apropiat de capatul extrem al snurului. operatia nu este grea daca ai un ac cu ochi in care sa incapa monofil-ul, insa daca nu ai un snur elastic nu poti introduce nici acul, in nici un caz cativa milimetri. daca reusesti sa introduci acul si latesti putin monofilul, introducand-ul mai apoi prin urechea acului, ai mare grija ca la nodul intre monofil si snur, spirele sa se aseze una langa alta, ceea ce va fi oarecum greu. cu putina atentie, daca reusesti acest lucru, obtii intr-adevar o legatura foarte aerodinamica cum ai afirmat mai sus.
    personal prefer sa atasez normal, cu monofilul ce sta paralel cu snurul. in acest caz prefer un mono gros de 0,40 si nodul format din doar 4 spire. cateodata le mai intaresc cu o solutie speciala de intarit noduri, desi nodul este cu autostrangere. diferenta de finete este vizibila intre cele doua metode pe parcursul pescuitului, dar diferenta de aerodinamicitate nu se simte. o varianta buna este cea cu loop conector, fiindca monofilul ce iese din snur, oricat de gros este si oricat de calitativ, ajunge sa se uzeze si el pana la urma si face memorie, ceea ce face sa pierzi si din aerodinamicitate si din finetea prezentarii, ca sa nu mai vorbesc de aspect.
Memorat
dumitru
Vizitator
« Raspunde #8 : 01 Iulie 2005, 10:42:06 pm »

poti sa faci ce ai descris mai sus, dar numai la anumite snururi, nu toate permit acest gen de conexiune. in al doilea rand nu poti folosi un monofil prea gros deci prea apropiat de capatul extrem al snurului. operatia nu este grea daca ai un ac cu ochi in care sa incapa monofil-ul, insa daca nu ai un snur elastic nu poti introduce nici acul, in nici un caz cativa milimetri. daca reusesti sa introduci acul si latesti putin monofilul, introducand-ul mai apoi prin urechea acului, ai mare grija ca la nodul intre monofil si snur, spirele sa se aseze una langa alta, ceea ce va fi oarecum greu. cu putina atentie, daca reusesti acest lucru, obtii intr-adevar o legatura foarte aerodinamica cum ai afirmat mai sus.
    personal prefer sa atasez normal, cu monofilul ce sta paralel cu snurul. in acest caz prefer un mono gros de 0,40 si nodul format din doar 4 spire. cateodata le mai intaresc cu o solutie speciala de intarit noduri, desi nodul este cu autostrangere. diferenta de finete este vizibila intre cele doua metode pe parcursul pescuitului, dar diferenta de aerodinamicitate nu se simte. o varianta buna este cea cu loop conector, fiindca monofilul ce iese din snur, oricat de gros este si oricat de calitativ, ajunge sa se uzeze si el pana la urma si face memorie, ceea ce face sa pierzi si din aerodinamicitate si din finetea prezentarii, ca sa nu mai vorbesc de aspect.
[/quote ] NU AVETI NEVOIE DE "CONECTOARE" in primu rind sint foarte nereusite tin pentru o perioada si apoi isi dau drumul "aproape pe degeaba"  la clase mai mari cea mai buna metoda de a conecta topul de fir este sa FACETI loop la top si la FIR. La top banuiesc ca stiti sa faceti un nod dublu jar la fir este putin mai complicat DAR este permanent .AVATAJUL ESTE CA PUTETI SA SCHIMBATI TOPUL USOR ,REPEDE SI CIT DE DES VRETI. METODA de aface loop la fir sau sa le prelungiti  (firele) sau sa construti fire COSTOM MADE este usoara si cu foarte multe avantaje GINDITIVA ca puteti construi fire anumea POTRIVITE pentru fiecare loc de PESCUIT IN PARTE. firele de pescuit din magazin in zilele noastre au devenit din ce in ce mai bune DAR sint departe de firele pe care mi le construescc eu de "APROAPE" CA ARUNCA SINGURE. Salutari din Finlanda !
« Ultima modificare: 13 Iulie 2005, 01:37:51 am de catre dumitru » Memorat
Septimiu
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #9 : 12 Iulie 2005, 01:12:36 pm »

Am facut un conector (aproape) asa cum am descris intr-un post anterior.
...Astept pareri... Eu zic ca e destul de ok!

Rezultatul:

* Reel.jpg (78.95 KB, 640x480 - vazut 323 ori.)

* Line_Leader_Connector.jpg (57.56 KB, 640x480 - vazut 403 ori.)
« Ultima modificare: 12 Iulie 2005, 01:15:14 pm de catre Septimiu » Memorat
dumitru
Vizitator
« Raspunde #10 : 13 Iulie 2005, 01:34:37 am »

Am facut un conector (aproape) asa cum am descris intr-un post anterior.
...Astept pareri... Eu zic ca e destul de ok!

Rezultatul:

SCUZE CITESTE DIN NOU MESAJUL (SCRIS DE DUMITRU" CONECTOR" GRESIT INREGISTRAT DAR TOTUSI... ESTE CU MULT MAI BINE CREDE-MA DIN EXPERIENTA TINE MULT MAI BINE SI ALTELE SI ALTELE..... 
« Ultima modificare: 13 Iulie 2005, 01:38:29 am de catre dumitru » Memorat
Septimiu
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #11 : 13 Iulie 2005, 05:31:29 pm »

Nimeni nimic?
Memorat
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #12 : 13 Iulie 2005, 06:15:40 pm »

Nimeni nimic?

Uite instructiuni complete despre cum sa-ti faci singur conectori.

http://www.danblanton.com/gettinglooped.html

Intr-o vreme mi-am facut si eu, din dacron impletit (backing), insa dacronul fiind un textil, e destul de dificil de lucrat cu el. Cel mai bine este din nailon impletit... dar nu stiu unde ai putea gasi aici.

Pt. pestii nostri, folosesc niste conectori de la Eagle Claw, erau in Cabela's si costau putin. Vad ca acum i-au inlocuit cu unii de la Scientific Anglers, care sunt mai complicati (Item:  IF-317954, da-i cautare in Cabela's dupa cod) si mai scumpi.

Vezi ca au si conectori din monofilament impletit, de la Cortland (Item:  IF-310820).

Conectorul facut din dacron trebuie sa fie ceva mai lung (portiunea care intra pe snur), pt. ca functioneaza pe principiul "capcanei chinezesti" - cu cat strangi mai tare, cu atat mai greu scapa. Totul e sa ii fixezi pe deasupra cu un varnis din cauciuc siliconic. Sunt cei mai rezistenti conectori.

Pt. o conexiune cat mai aerodinamica - folosesc conectorii de la Eagle Claw, care sunt asemanatori ca principiu cu cei de la SA, dar mult mai simpli. A avut de vanzare un prieten, Dan Iercosan de la Energofish Bucuresti. Nu stiu daca mai are.

Memorat

Somnul ratiunii naste monstri.
Septimiu
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #13 : 14 Iulie 2005, 11:27:42 am »

Andrei,

Multumesc pentru raspuns! "Conectorul" din imaginea de mai sus l-am facut pentru ca nu am gasit in nici un magazin de la noi asa ceva si firul SA pe care il am nu avea.

Am gasit si eu o multime de explicatii pentru realizarea acestui conector din backing dar mie mi s-a parut ca cel din monofilament ar fi mai bun. E foarte posibil sa nu am dreptate si tocmai de aceea am cerut parerea voastra.

Am apucat sa lansez cu el aproximativ o jumatate de ora si mi s-a parut ca merge destul de bine. Dar avand in vedere ca am fost la primul "antrenament" de casting m-am concentrat asupra altor "aspecte" ...

In ceea ce priveste modul de constructie ...este destul de simplu. Bucla care se vede este din monofilament de 0.30mm. Prima data am introdus un ac cu "gamalie" prin mijlocul snurului de musca si l-am scos dupa ctiva mm. Am incalzit putin acul si cu ajutorul unui fir de 0.16mm am trecut firul de 0.30 prin snurul de musca dupa care am facut un nod simplu cu 3 spire. Peste nod am tras un varnis termocontractibil. Cam asta e tot.
Memorat
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #14 : 14 Iulie 2005, 01:28:39 pm »

Andrei,

Multumesc pentru raspuns! "Conectorul" din imaginea de mai sus l-am facut pentru ca nu am gasit in nici un magazin de la noi asa ceva si firul SA pe care il am nu avea.

Am gasit si eu o multime de explicatii pentru realizarea acestui conector din backing dar mie mi s-a parut ca cel din monofilament ar fi mai bun. E foarte posibil sa nu am dreptate si tocmai de aceea am cerut parerea voastra.

Am apucat sa lansez cu el aproximativ o jumatate de ora si mi s-a parut ca merge destul de bine. Dar avand in vedere ca am fost la primul "antrenament" de casting m-am concentrat asupra altor "aspecte" ...

In ceea ce priveste modul de constructie ...este destul de simplu. Bucla care se vede este din monofilament de 0.30mm. Prima data am introdus un ac cu "gamalie" prin mijlocul snurului de musca si l-am scos dupa ctiva mm. Am incalzit putin acul si cu ajutorul unui fir de 0.16mm am trecut firul de 0.30 prin snurul de musca dupa care am facut un nod simplu cu 3 spire. Peste nod am tras un varnis termocontractibil. Cam asta e tot.

Bravo! Dupa cum descrii ca ai facut nodul, ar trebui sa tina bine! Un prieten, Cristi Ene, facea acum mai multi ani asa: forma o mica bucla din varful snurului si o matisa cu ata de montaj, peste care aplica niste adeziv elastic. Cum ai procedat tu este mult mai estetic.

Ar mai fi si varianta sa decojesti o portiune din snur - scoti camasa, ca sa expui miezul din monofilament impletit, iar de aici procedezi ca in recomandarile din link.

Important e sa curga bine prin inele, sa nu se agate, pe langa rezistenta conexiunii.

Dacron impletit ar trebui sa aiba Energofish, sau prietenii muscari... este bun ala mai rezistent, de 30 de livre... eu am avut de 20 lb. si fiind mai subtire, m-am chinuit mai mult sa-i trec acul exact prin interior, fara sa agat vre-o fibra.

Memorat

Somnul ratiunii naste monstri.
Pagini: 1 2 3 4 » Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.