Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 12:25:56 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flyfishing
| | |-+  up-side down
0 Membri si 0 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: up-side down  (Citit de 1843 ori)
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« : 22 Februarie 2005, 08:25:22 am »

Revin la un subiect la care m-am gadit mai demult dar care acum mi-a revenit in peisaj:
Ati pescuit cu muste legate in stilul "up-side down"? Cum vi se par? Ce parere aveti despre ele?
Am legat zilele astea o duzina de astfel de MA si mi s-au parut foarte atragatoare si "naturale", mai ales ca le-am legat pe carlige speciale pentru asa ceva, calige cu tija indoita in apropierea inelului.
Memorat

...................

C&R
.................
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 22 Februarie 2005, 12:00:09 pm »

La cateva modele de nimfa, la majoritatea modelelor de streamere mici cu ochi metalici pt biban, la streamere pt stiuca - OK. Cateodata sunt cele mai bune.
La uscate am renuntat. Cateodata ai ratari - daca pestii sunt in forma, merg. Neajunsul e la lansare. Daca lansezi la o distanta putin mai mare - nu e vb de ceva exceptional! - se roteste musca si forfacul; musca incepe sa se aseze invers, chiar pe o parte. E vorba de muste bine facute, echilibrate, cu aripi, CDC,etc. Pana si parasutele au probleme. Daca pescuiesti aproape, merg, dar tot mai apar probleme.
« Ultima modificare: 22 Februarie 2005, 12:02:27 pm de catre Sorin » Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #2 : 22 Februarie 2005, 12:15:06 pm »

LA uscate ma refeream. Nimfe si streamere folosesc deja demult in stilul asta.
Memorat

...................

C&R
.................
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #3 : 22 Februarie 2005, 12:25:38 pm »

Imi inchipuiam.
Un up-side sau un up-side-reversed dry arata nemaipomenit... In cutie  Ranjet
Dar daca ai un carlig f bun si o constructie judicioasa, astfel incat sa impiedici rasucirea in zbor, s-ar putea sa functioneze. Doar accidental poate fi mai buna ca o clasica. Valoarea conctructiei up-side down e data de capacitatea de a nu se agata de substrat - vezi jigul. La dry are valente vizuale, de design. Cred, totusi, ca poate fi mai buna doar in cazul unei ape f lente, in care asemanarea perfecta cu modelul natural primeaza.
« Ultima modificare: 22 Februarie 2005, 09:05:00 pm de catre Sorin » Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #4 : 23 Februarie 2005, 07:48:26 am »

Ce avantaje crezi ca au carligele speciale pt uscate up-side down, cele cu tija indoita, fata de cele normale, cu tija dreapta?
Memorat

...................

C&R
.................
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #5 : 23 Februarie 2005, 08:57:22 pm »

Ce avantaje crezi ca au carligele speciale pt uscate up-side down, cele cu tija indoita, fata de cele normale, cu tija dreapta?

eu am folosit Mustad 80050BR. http://www.acc.umu.se/~widmark/lwnymf2.gif  Au si la Arrow dar acum au alta denumire, ceva de genul R xx.
au tija mai lunga si sunt foarte subtiri raporat la lungimea lor. daca ai folosi carlige cu tija normala, deschiderea prea mare a carligului tinde sa dezechilibreze musca. nu spun ca Mustad 80050 e special destinat pt upside-down, dar curbura seamna foarte mult cu cea a unui corp de efemera. problema e ca seamana cu corpul curbat al unei efemere in repaos pe vreo planta si nu cu cel al insectei pe apa sau in zbor.
Memorat
peresrobert
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 26 Februarie 2005, 07:01:06 pm »

Suparat
Memorat
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.