Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 12:28:02 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flyfishing
| | |-+  Line-Leader connector
0 Membri si 4 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: « 1 2 3 4 » Imprima
Autor Subiect: Line-Leader connector  (Citit de 14407 ori)
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #15 : 14 Iulie 2005, 03:13:22 pm »

Dacron impletit ar trebui sa aiba Energofish, sau prietenii muscari... este bun ala mai rezistent, de 30 de livre... eu am avut de 20 lb. si fiind mai subtire, m-am chinuit mai mult sa-i trec acul exact prin interior, fara sa agat vre-o fibra.

Foloseste camasha de la snururile Leadcore, dupa ce ai scos firul metalic din interior. Leadcore gasesti la magazinele pt crapari, marca ESP sau Korda. Si Cabelas are asa ceva, ar trebui sa aiba Captain Hook.
Memorat
Septimiu
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #16 : 14 Iulie 2005, 03:27:58 pm »

Foloseste camasha de la snururile Leadcore, dupa ce ai scos firul metalic din interior. Leadcore gasesti la magazinele pt c**pari, marca ESP sau Korda. Si Cabelas are asa ceva, ar trebui sa aiba Captain Hook.

Prin Cluj la Energofish nu am vazut Dacron (am vrut sa iau pentru backing) si nici snur Leadcore nu cred ca gasesc... Captain Hook e in Bucuresti...iar Cabela's mult prea departe :-)

Dar o sa folosesc conectorul din mono....

Oricum multumesc pentru sugestii!
« Ultima modificare: 14 Iulie 2005, 03:30:06 pm de catre Septimiu » Memorat
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #17 : 14 Iulie 2005, 03:29:22 pm »

Foloseste camasha de la snururile Leadcore, dupa ce ai scos firul metalic din interior. Leadcore gasesti la magazinele pt c**pari, marca ESP sau Korda. Si Cabelas are asa ceva, ar trebui sa aiba Captain Hook.

Mishto idee! Habar n-aveam ca se gaseste LC si la noi. Vreau sa-mi iau si eu, sa-mi fac un shooting head pt. clasa 6... Stii cumva daca au chiar LC-13 (Lead Core line, 13 grains per foot)? LC-13 cred ca e de la Cortland...
Memorat

Somnul ratiunii naste monstri.
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #18 : 14 Iulie 2005, 03:55:31 pm »

Prin Cluj la Energofish nu am vazut Dacron (am vrut sa iau pentru backing) si nici snur Leadcore nu cred ca gasesc... Captain Hook e in Bucuresti...iar Cabela's mult prea departe :-)

Dar o sa folosesc conectorul din mono....

Oricum multumesc pentru sugestii!

Leadcore ESP e importat de Energofish. Ar trebui sa gasesti in Cluj. In Bucuresti azi au adus un import nou.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #19 : 14 Iulie 2005, 04:03:50 pm »

Mishto idee! Habar n-aveam ca se gaseste LC si la noi. Vreau sa-mi iau si eu, sa-mi fac un shooting head pt. clasa 6... Stii cumva daca au chiar LC-13 (Lead Core line, 13 grains per foot)? LC-13 cred ca e de la Cortland...
Astea pt crap au notatia in Lb, la cat rezista. am o rola de ESP la redactie sa vezi cum arata. Pt a afla echibalenta in grains, iei un feet si-l cantaresti la un mag de bijuterii.
Memorat
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #20 : 20 Iulie 2005, 03:56:54 pm »

Andrei,

Am gasit si eu o multime de explicatii pentru realizarea acestui conector din backing dar mie mi s-a parut ca cel din monofilament ar fi mai bun. E foarte posibil sa nu am dreptate si tocmai de aceea am cerut parerea voastra.

Salut,

Tocmai am gasit un articol super despre moduri de a face diverse bucle (conectoare) pe snurul de musca.

http://flyfisherman.com/skills/erloops/

M-am gandit ca merita mentionat.
Memorat

Somnul ratiunii naste monstri.
dumitru
Vizitator
« Raspunde #21 : 20 Iulie 2005, 07:53:56 pm »

Am facut un conector (aproape) asa cum am descris intr-un post anterior.
...Astept pareri... Eu zic ca e destul de ok!

Rezultatul:

CONECTOR

Nu va trebuie , nu m-ai dati bani ”digeaba pi iele”  ca din experienta mea pot sa spun ca tin o scurta perioada de timp si apoi isi dau drumul ”pi digiaba” , nu zic poate la clase mai mici daca adaugati din abundenta lipici (dar atunci isi pierde din farmec si nici in instructiuni di obicei nu ceri) s-ar putea sa tina un pic dar totusi…

O varianta mai buna (zic eu testata de mine de mult timp pe care cei mai vechi sigur o cunosc dar acuma ar fi bine de reamintit la toata lumea caci printre pasionati sint de toate virstele) nu spun ca ar fi inventata de mine caci metoda este veche de cind haul... este sa faceti ”ochi” la fir direct.

Singura conditiie ar fi ca firul sa aibe ”maduva”/”inima” potrivita pt. asa ceva si sa fie rezistenta /sanatoasa (din fire vechi este putin mai dificil dar se poate si din ele) un fir tine cam 15 lb. si are o viata cam de 5 ani de pescuit activ  deci trageti de el cu nadejde si daca nu se rupe puteti continua.

Firul se curata de imbracamitea de pvc sa ramina doar partea tesuta care arata ca si dacronul numai ca este mai usor de manuit cam 5 cm, (am doua obiceiuri de a curatii de pvc una este sa faceti din mono filament un lat adica puneti firul in doua faceti ochi bagati pe ”firul de ” strangulati din locul potrivit pvc-ul si trageti ”cu tupeu” in raspar imbracamintea catre capatul ”firului” desbracindul . adoua metoda care este un pic mai usoara dar nu asa recomandabila este sa inmuiati firul in acetona pe o perioada de cel mult doua minute depinde de brand si tineretea firului tinind cont ca firul suge putin mai in sus de locul in care este introdus si ca in functie de marca firului s-ar pute sa aibe rezultate drastice in rezultatul final sau in timp(reactii chimice , deci cu atentie nu la toate  tipurile de fire merge acetona la unele ataca maduva in timp si n-ati rezolvat nimica)

Dupa ce ati decojit firul destramati capatul ”inimi” cu un ac al carui virf este bine sa-l tociti/rotunjiti si sa taiati jumatate din firele destramate (pe o lungime de 5 mm ajunge)

Dupa care in locul de unde incepe pvc. sa incepeti sa viriti/introduceti  cu atentie acelasi ac cu virful tocit in iteriorul /centrul inimi (largind intii putin gaura pe unde intra) pe o distanta de cel putin 1 cm (fiind tocit nu agata ASA usor celelate tesaturi, un patent si o chirpa uscata ajuta ) si iesind cu acul in exterior (tot cu tupeu, indoind putin firul ca sa nu rupeti prea multe din firele inimi) putin , introduceti capatul destramat pina unde este intreg pe urechea acului si introducind ceva rotund (eu folosesc un pix) sa nu treaca TOT firul prin ochi trageti de capatul mai ascutit al acului.
IDEAL AR FI CA PE GAURA imbracata in pvc  DIN CARE IESE FIRUL SA IASA DOAR  CAPATUL DESTRAMAT deci lasind gaura de DE IESIRE cit mai mica (cu toate ca si daca tot firul adica inima intrega iese nu are asa mare importeanta tine la fel de bine) dupa care se executa STRINGEREA care se face tragind de pix si de restul firului de la o distanta de cel putin 25 cm si se trage in ambele doua directii cu TOATA INCREDEREA tine la fel de bine ca firul in sine, odata strins procesul este ireversibil ( deci atentie la stringere)
Uni pun un pic (o picatura ajunge) de AQUA SURE ( UN LIPICI FOARTE ELASTIC nu folositi exprese ca au prostul obicei si corodeaza inima) pe fir inainte de stringere sau matiseasa cu o picatura din acelasi lipici intrarea si/sau iesirea firului cu ata de facut fluturi este estetic dar din punct de vedere tehnic ca rezistenta nu este necesar.(Va promit ca tine la fel de bine)

Acelasi lucru puteti sa-l faceti la ambele doua capete si deci daca faceti ochiul mai mare pe firul de rezerva in asa fel sa va incapa mulineta puteti schimba firul cit de des vreti fara sa mai taiati din el facind nod ca sa nu mai spun de top care il puteti scimba cit de des vreti.(eu trebuie sa schimb chiar foarte des)

Idea are foarte multe aplicatii, ginditiva ca in felul acesta nu mai trebuie sa cumparati tambururi de rezerva cu fire ”de rezerva” care nu spun costa (eu unul cind plec la pescuit am cel putin 6 fire cu mine deci fac o economie fantastica pt ca conditiile de pescuit sint foarte diferite  si schimbatoare,/ poate la voi nu sint chiar asa  diferite dar poate la aceiasi idee gasiti si alte  aplicatii )CA sa NU MAI SPUN CA DIN FIRE WF (la care se duce de obicei foarte repede partea de fuga SE POT TRANSFORMA IN sh ca si DT CARE DACA CUMVA VRETI SA LE TRANSFORMATI  in sh se poate foarte usor (dintr-un dt iese usor 3 sh iar ca s-line puteti cumpara  in gasca o rola sau poate daca se gaseste la metru si mai bine monofilament trinelen de preferabil de ,60 mm caci de ,40 se incurca usor chiar daca sinteti la clase mici (recomand la clase mari cel putin de 60 m s- line ca am avut niste ticnitii de pesti care au fost in stare sa-mi ia lanseta din mina cind au ramas nodurile infipte printre inele din cauza ca sl a fost prea scurt, iar cu ajutorul unui s-line mai continuati ”alergarea” chiar bine cu aceleasi fire chiar multi ani.ca sa nu mai spun de avantajele sh+sl la astea am sa revin un pic mai tirziu ( vedeti ca daca incercati sa faceti din dt sh  preferabil este sa scurtati intii capetele subtiri din dt chiar si 1,5 m daca dati cu fluturi grei la stiuca sau ce pescuti… )

Continuind idea nu mi-o luati in nume de rau dar imi este mai usor de depanat daca ma refer la pasiune mea (aplicatii sper cu minea voastra de romani inventivi sa gasitii la nesfirsit caci sigur se afla si la clase mai mici) FRATILOR … PUNETI-O IN PRACTICA TESTATI-O SI JUCATI-VA CU IA IAR ABIA PE URMA trageti ca altfel Trag INPOI SI EU CU VITEZA ) deci aceilasi fel de conjuctie se poate face si intre doua fire, DIFERITE  diferenta  este ca trec unul prin altul si chiar si trei patru deci daca stam sa ne gindim din sh din magazin care au deobicei cam 14 m si eu folosesc doar 9,5m clasa 12 ramine o bucata de 4,5 m care cuplata cu o alta ”jumatate” mai fac alt fir ….

NU se intimpla chiar asa ca nu se potrivesc intodeauna impreuna  dar Pot sa va spun ca imi fac fire croite DIN BUCATI chiar pt mine care zbora aproape singure, fiecare stie ca in magazin sint fire universale spre exemplu guide line  power taper si vision ace dar citi se descurca cu iele din fabrica ca sint facute (in mare) sa cuprinda o gama cit mai larga /mare de clienti nu sint croite pt pescari (si astea in principiu tot asa sint construite) care fiecare  are alta mina si lungimea sh difera mult de la om la om (cit de inalt este ,pina unde sta in apa , daca da de pe ponton sau din barca sau ca mine din copac ca stiu si din astea… , afecteaza mult lungimea sh si indicat este sa le faceti la inceput un pic mai lungi le probati cum va stau in mina ca abia pe urma sa le mai scurtati dupa nevoie cam 30cm odata pina  va gasiti ceva optim pt stilul vostru ca sa ajungeti sa creati armonia necesara dintre voi ,lanseta fir ,top care este f.important si fluture pt lansare)despre subiectul asta adica lungimea sh sint ceva articole destul de bine intocmite pe net la ”LOOP”dar daca este necesar mai vorbim mai tirziu.

Idea in sine este la fast sink ca daca radacina firului este mai grea din punct de vedere al gramajului dar nu din vedere al tipului de scufundare se poate face din dou bucati sau mai multe  un fir care la baza este de (SPRE EXEMPLU 13 INTER SI IN FATA FAST  SINK 6 NR 11/12 si puteti pescuii imprejurul la totii bolovani de pe albiaa riului) ca sa nu mai spun filozofia mea… ca cu cit puteti da din mai multe locuri cu atit aveti mai multe sanse de a prinde deci din punctul asta de vedere este absolut necesar sa putem lansa din locuri f. inguste si la distante mari dupa nevoie si asta se poate face cel mai bine cu sh nu trebuie sa va rezumati numai la dt si wf caci sh are mult mai multe avantaje in casuri din astea dupa parerea mea ( nu zic ca nu sint bune iar dupa parere mea sh nu sint specializari cum a spus cineva ci fac parte din pescuitul modern si eficace )

Un pescar bun este si un lansator bun (pritre altele si cu un bagaj consistent de cunostinte de mai multe categori) care daca are in spate un perete de caramida de 12m POATE sa lanseze cu un ”betisor” #7/8 9/10 picioare 24-27m  (nu dealungul ci perpendicular) in conditii normale de pescuit stind in apa pina la briu nu in conditii de competitie pe gazon, care daca simte nevoia sa se razgindeasca in timpul lansari sa fie in stare sa execute lansari ”RAZGINDITE”.Des intilnim ocazii in care observam ca ne-ar prinde bine sa fim in stare sa avem capabilitatea de a lansa de ori unde si dupa nevoie la distanta ( nu spun ca este absolut necesar sa lansezi departe) Situatie: mergind pe carare spre riu prin padure apa a crescut de ajunge pina printre copaci, in fata este stuf de jumate de metru pe o distanta de 5m in spate sint copaci ca abia ajungi la apa doar daca te ti cu o mana de o creanga e… citi dintre voi incepe pescuitul de acolo caci SE POATE.si dupa ce l-ati agatat s-ami spuneti imediat pe ce parte are agatat cirligul?.

Un pescar care stie sa lanseze bine (dupa parerea mea) inseamna sa treaca de la sink la floating si pe urma din nou la sink  fara probleme si chiar cu aceleasi fire sa le poata potrivi din top ( eu folosesc intre 0,5 si 4,5m in funtie de…) sa lanseze cum fac eu cu 12,6 si cu 15 picioare cu aceleasi fire si apoi sa schimbe mina si so ia din nou de la capat deci in principiu nu vorbesc de performante competitive ci de situatii de pescuit in care ar fi bine sa ne descurcam.

Cineva TOT intraba de instructori , Fratilor daca nu gasiti in alta parte va fac eu rost dar sa stiti ca costa (drumul, hotelul, mincarea plus salariul /astia au mediu cam 2000 € pe luna si poate sta cit vreti voi) .

SALUT
stanga dumitru       

« Ultima modificare: 03 August 2005, 01:57:22 pm de catre Sorin » Memorat
Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #22 : 21 Iulie 2005, 10:05:33 am »

CONECTOR

Nu va trebuie , nu m-ai dati bani ”digeaba pi iele”  ca din experienta mea pot sa spun ca tin o scurta perioada de timp si apoi isi dau drumul ”pi digiaba” , nu zic poate la clase mai mici daca adaugati din abundenta lipici (dar atunci isi pierde din farmec si nici in instructiuni di obicei nu ceri) s-ar putea sa tina un pic dar totusi…

O varianta mai buna (zic eu testata de mine de mult timp pe care cei mai vechi sigur o cunosc dar acuma ar fi bine de reamintit la toata lumea caci printre pasionati sint de toate virstele) nu spun ca ar fi inventata de mine caci metoda este veche de cind haul... este sa faceti ”ochi” la fir direct.

Singura conditiie ar fi ca firul sa aibe ”maduva”/”inima” potrivita pt. asa ceva si sa fie rezistenta /sanatoasa (din fire vechi este putin mai dificil dar se poate si din ele) un fir tine cam 15 lb. si are o viata cam de 5 ani de pescuit activ  deci trageti de el cu nadejde si daca nu se rupe puteti continua.

Firul se curata de imbracamitea de pvc sa ramina doar partea tesuta care arata ca si dacronul numai ca este mai usor de manuit cam 5 cm, (am doua obiceiuri de a curatii de pvc una este sa faceti din mono filament un lat adica puneti firul in doua faceti ochi bagati pe ”firul de ” strangulati din locul potrivit pvc-ul si trageti ”cu tupeu” in raspar imbracamintea catre capatul ”firului” desbracindul . adoua metoda care este un pic mai usoara dar nu asa recomandabila este sa inmuiati firul in acetona pe o perioada de cel mult doua minute depinde de brand si tineretea firului tinind cont ca firul suge putin mai in sus de locul in care este introdus si ca in functie de marca firului s-ar pute sa aibe rezultate drastice in rezultatul final sau in timp(reactii chimice , deci cu atentie nu la toate  tipurile de fire merge acetona la unele ataca maduva in timp si n-ati rezolvat nimica)

Dupa ce ati decojit firul destramati capatul ”inimi” cu un ac al carui virf este bine sa-l tociti/rotunjiti si sa taiati jumatate din firele destramate (pe o lungime de 5 mm ajunge)

Dupa care in locul de unde incepe pvc. sa incepeti sa viriti/introduceti  cu atentie acelasi ac cu virful tocit in iteriorul /centrul inimi (largind intii putin gaura pe unde intra) pe o distanta de cel putin 1 cm (fiind tocit nu agata ASA usor celelate tesaturi, un patent si o chirpa uscata ajuta ) si iesind cu acul in exterior (tot cu tupeu, indoind putin firul ca sa nu rupeti prea multe din firele inimi) putin , introduceti capatul destramat pina unde este intreg pe urechea acului si introducind ceva rotund (eu folosesc un pix) sa nu treaca TOT firul prin ochi trageti de capatul mai ascutit al acului.
IDEAL AR FI CA PE GAURA imbracata in pvc  DIN CARE IESE FIRUL SA IASA DOAR  CAPATUL DESTRAMAT deci lasind gaura de DE IESIRE cit mai mica (cu toate ca si daca tot firul adica inima intrega iese nu are asa mare importeanta tine la fel de bine) dupa care se executa STRINGEREA care se face tragind de pix si de restul firului de la o distanta de cel putin 25 cm si se trage in ambele doua directii cu TOATA INCREDEREA tine la fel de bine ca firul in sine, odata strins procesul este ireversibil ( deci atentie la stringere)
Uni pun un pic (o picatura ajunge) de AQUA SURE ( UN LIPICI FOARTE ELASTIC nu folositi exprese ca au prostul obicei si corodeaza inima) pe fir inainte de stringere sau matiseasa cu o picatura din acelasi lipici intrarea si/sau iesirea firului cu ata de facut fluturi este estetic dar din punct de vedere tehnic ca rezistenta nu este necesar.(Va promit ca tine la fel de bine)

Acelasi lucru puteti sa-l faceti la ambele doua capete si deci daca faceti ochiul mai mare pe firul de rezerva in asa fel sa va incapa mulineta puteti schimba firul cit de des vreti fara sa mai taiati din el facind nod ca sa nu mai spun de top care il puteti scimba cit de des vreti.(eu trebuie sa schimb chiar foarte des)

Idea are foarte multe aplicatii, ginditiva ca in felul acesta nu mai trebuie sa cumparati tambururi de rezerva cu fire ”de rezerva” care nu spun costa (eu unul cind plec la pescuit am cel putin 6 fire cu mine deci fac o economie fantastica pt ca conditiile de pescuit sint foarte diferite  si schimbatoare,/ poate la voi nu sint chiar asa  diferite dar poate la aceiasi idee gasiti si alte  aplicatii )CA sa NU MAI SPUN CA DIN FIRE WF (la care se duce de obicei foarte repede partea de fuga SE POT TRANSFORMA IN sh ca si DT CARE DACA CUMVA VRETI SA LE TRANSFORMATI  in sh se poate foarte usor (dintr-un dt iese usor 3 sh iar ca s-line puteti cumpara  in gasca o rola sau poate daca se gaseste la metru si mai bine monofilament trinelen de preferabil de ,60 mm caci de ,40 se incurca usor chiar daca sinteti la clase mici (recomand la clase mari cel putin de 60 m s- line ca am avut niste ticnitii de pesti care au fost in stare sa-mi ia lanseta din mina cind au ramas nodurile infipte printre inele din cauza ca sl a fost prea scurt, iar cu ajutorul unui s-line mai continuati ”alergarea” chiar bine cu aceleasi fire chiar multi ani.ca sa nu mai spun de avantajele sh+sl la astea am sa revin un pic mai tirziu ( vedeti ca daca incercati sa faceti din dt sh  preferabil este sa scurtati intii capetele subtiri din dt chiar si 1,5 m daca dati cu fluturi grei la stiuca sau ce pescuti… )

Continuind idea nu mi-o luati in nume de rau dar imi este mai usor de depanat daca ma refer la pasiune mea (aplicatii sper cu minea voastra de romani inventivi sa gasitii la nesfirsit caci sigur se afla si la clase mai mici) FRATILOR … PUNETI-O IN PRACTICA TESTATI-O SI JUCATI-VA CU IA IAR ABIA PE URMA trageti ca altfel Trag INPOI SI EU CU VITEZA ) deci aceilasi fel de conjuctie se poate face si intre doua fire, DIFERITE  diferenta  este ca trec unul prin altul si chiar si trei patru deci daca stam sa ne gindim din sh din magazin care au deobicei cam 14 m si eu folosesc doar 9,5m clasa 12 ramine o bucata de 4,5 m care cuplata cu o alta ”jumatate” mai fac alt fir ….

NU se intimpla chiar asa ca nu se potrivesc intodeauna impreuna  dar Pot sa va spun ca imi fac fire croite DIN BUCATI chiar pt mine care zbora aproape singure, fiecare stie ca in magazin sint fire universale spre exemplu guide line  power taper si vision ace dar citi se descurca cu iele din fabrica ca sint facute (in mare) sa cuprinda o gama cit mai larga /mare de clienti nu sint croite pt pescari (si astea in principiu tot asa sint construite) care fiecare  are alta mina si lungimea sh difera mult de la om la om (cit de inalt este ,pina unde sta in apa , daca da de pe ponton sau din barca sau ca mine din copac ca stiu si din astea… , afecteaza mult lungimea sh si indicat este sa le faceti la inceput un pic mai lungi le probati cum va stau in mina ca abia pe urma sa le mai scurtati dupa nevoie cam 30cm odata pina  va gasiti ceva optim pt stilul vostru ca sa ajungeti sa creati armonia necesara dintre voi ,lanseta fir ,top care este f.important si fluture pt lansare)despre subiectul asta adica lungimea sh sint ceva articole destul de bine intocmite pe net la ”LOOP”dar daca este necesar mai vorbim mai tirziu.

Idea in sine este la fast sink ca daca radacina firului este mai grea din punct de vedere al gramajului dar nu din vedere al tipului de scufundare se poate face din dou bucati sau mai multe  un fir care la baza este de (SPRE EXEMPLU 13 INTER SI IN FATA FAST  SINK 6 NR 11/12 si puteti pescuii imprejurul la totii bolovani de pe albiaa riului) ca sa nu mai spun filozofia mea… ca cu cit puteti da din mai multe locuri cu atit aveti mai multe sanse de a prinde deci din punctul asta de vedere este absolut necesar sa putem lansa din locuri f. inguste si la distante mari dupa nevoie si asta se poate face cel mai bine cu sh nu trebuie sa va rezumati numai la dt si wf caci sh are mult mai multe avantaje in casuri din astea dupa parerea mea ( nu zic ca nu sint bune iar dupa parere mea sh nu sint specializari cum a spus cineva ci fac parte din pescuitul modern si eficace )

Un pescar bun este si un lansator bun (pritre altele si cu un bagaj consistent de cunostinte de mai multe categori) care daca are in spate un perete de caramida de 12m POATE sa lanseze cu un ”betisor” #7/8 9/10 picioare 24-27m  (nu dealungul ci perpendicular) in conditii normale de pescuit stind in apa pina la briu nu in conditii de competitie pe gazon, care daca simte nevoia sa se razgindeasca in timpul lansari sa fie in stare sa execute lansari ”RAZGINDITE”.Des intilnim ocazii in care observam ca ne-ar prinde bine sa fim in stare sa avem capabilitatea de a lansa de ori unde si dupa nevoie la distanta ( nu spun ca este absolut necesar sa lansezi departe) Situatie: mergind pe carare spre riu prin padure apa a crescut de ajunge pina printre copaci, in fata este stuf de jumate de metru pe o distanta de 5m in spate sint copaci ca abia ajungi la apa doar daca te ti cu o mana de o creanga e… citi dintre voi incepe pescuitul de acolo caci SE POATE.si dupa ce l-ati agatat s-ami spuneti imediat pe ce parte are agatat cirligul?.

Un pescar care stie sa lanseze bine (dupa parerea mea) inseamna sa treaca de la sink la floating si pe urma din nou la sink  fara probleme si chiar cu aceleasi fire sa le poata potrivi din top ( eu folosesc intre 0,5 si 4,5m in funtie de…) sa lanseze cum fac eu cu 12,6 si cu 15 picioare cu aceleasi fire si apoi sa schimbe mina si so ia din nou de la capat deci in principiu nu vorbesc de performante competitive ci de situatii de pescuit in care ar fi bine sa ne descurcam.

Cineva TOT intraba de instructori , Fratilor daca nu gasiti in alta parte va fac eu rost dar sa stiti ca costa (drumul, hotelul, mincarea plus salariul /astia au mediu cam 2000 € pe luna si poate sta cit vreti voi)

SALUT
stanga dumitru       
   Multumim de informatii ,sunt binevenite si utile tuturor:)
 fir intins

Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #23 : 25 August 2005, 05:37:02 pm »

In pagina principala a sitului aveti o noua metoda de a construi o bucla in capatul snurului de musca. Sunt sigur ca vor fi destui care o vor incerca, astept si parerile voastre. Spor la treaba!
Memorat
Septimiu
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #24 : 26 August 2005, 09:45:06 am »

In pagina principala a sitului aveti o noua metoda de a construi o bucla in capatul snurului de musca. Sunt sigur ca vor fi destui care o vor incerca, astept si parerile voastre. Spor la treaba!

Buna idee!
Intrebare: daca varnisul termocontractibil ramanea pe snur deranja cu ceva? eu zic ca nu si in plus era mai sigura conexiunea.

Totusi mai simplu si mai sigur mi se pare conectorul facut prin indoirea capatului snurului si matisarea acestuia cu ata de montaj (MihaiV)

Intre timp am reusit sa pescuiesc cu conectorul facut de mine (cel din imaginea de mai sus) si mi s-a parut ca este foarte bun, are o aerodinamicitate buna, nu scufunda capatul snurului si e destul de vizibil (strike indicator). Poate ca o sa incerc si metoda descrisa in articol dar, cel putin sezonul asta, nu am motive sa schimb conectorul.
« Ultima modificare: 29 August 2005, 08:54:10 am de catre Septimiu » Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #25 : 26 August 2005, 10:18:18 pm »

Intrebare: daca varnisul termocontractibil ramanea pe snur deranja cu ceva? eu zic ca nu si in plus era mai sigura conexiunea.

In afara de greutatea lui proprie, ar deranja pt ca este in plus (nu foloseste la nimic, suprafata lui interioara nefiind lipita de snur).
« Ultima modificare: 27 August 2005, 11:46:50 am de catre Sorin » Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #26 : 29 August 2005, 07:50:26 pm »

Dupa parerea mea,cea mai buna metoda :

- http://perso.wanadoo.fr/michelflenet/divers/lestrucs/chaussette/page1chaussette.htm
  Succes!
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #27 : 29 August 2005, 10:13:27 pm »

- http://perso.wanadoo.fr/michelflenet/divers/lestrucs/chaussette/page1chaussette.htm
  Succes!

Redkid, chiar in articol am explicat, e drept - destul de vag, de ce nu este buna conexiunea cu cablu stretch, pe care l-ai dat tu exemplu. Si spun asta, in conditiile in care comercializez de mai multi ani, leadere care au in capat tocmai o portiune de cablu stretch. In plus, acestea au partea din capat , care se trage pe firul de musca, fuzionata pe margine, ca sa nu se mai desire si sa poata fi introdusa mai usor.
Memorat
dumitru
Vizitator
« Raspunde #28 : 30 August 2005, 11:39:20 pm »

Salut Sorin !

Intradevar am purtat o discutie in care ti-am dat idea despre metoda declarata de tine “perfecta” dar ca sa clarificam putin lucrurile metoda nu este inventata, descoperita, testata, imbunatatita sau ceva de genul asta si nici folosita sau recomandata de mine ( deci eu nu am nici un merit in chestia asta si deci nu vad de ce trebuia sa-mi mentionezi numele).
Nici in ziua de azi nu mi-ai raspuns cum l-ai testat ? Ce avataje sau dezavataje are? Nu vreau sa te critic dar cred ca ai gresit facindo publica fara sa o testezi…  ca dupa parerea mea trebuia neaparat sa o ” treci prin foc si sabie ”…  te-ai pripit .

Eu nici acum nu am inteles de ce capatul intors ( avind aceasi lungime deci logic ar fi sa aibe aceiasi suprafata ) rasucindul are priza pe o suprafata MAI mare ( dupa cum spui ) decit daca este indoit elegant drept / paralel cu firul. Macar la intrebarea asta simpla poti sa-mi dai niste argumente ? Daca se poate pe forum ca daca nu inteleg eu poate alti...

Parerea ca metoda ar fi ”perfecta” eu cel putin deocamdata nu ti-o impartasesc.

Sorin daca vrei sa faci o favoare pune sub unul dintre masajele scrise de mine la subiectul ”conector” adresa cu fotografia conectoarelor facute de mine ca sa vada si alti despre ce este vorba ca eu nu o mai gasesesc.

Am fost... am prins...

salutari la toti stanga dumitru
Memorat
dumitru
Vizitator
« Raspunde #29 : 31 August 2005, 12:25:01 am »

Succes!

Salut !

Sint de acord ca fiecare are dreptul la o parere sau chiar ( maxim) doua.
Dar sint curios cind ti-ai exprimat parerea ai luat in considerare toate metodele existente ( ca eu inafara de cea care am descriso mai sus pe care o recomand calduros, cea discutata cu Sorin pe care el o prezinta ca “perfecta” si cea  pe care o prezinti ca fiind dupa parerea ta cea mai buna mai stiu inca 3-4 metode bune si cred ca metode or mai fi... ca vorba aia... nici chiar Eu nu le stiu pe toate...) sau te referi strict numai la metodele discutate pe forum la subiectul de mai sus ?

Sa presupunem ca te referi numai la cele prezentate mai sus pe forum... sint curios cum ai ajus la parerea asta ? Din ce puct de vedere este cea mai buna metoda? Pe care dintre metodele de mai sus le-ai folosit un timp mai indelungat ( pe ce perioada ?, cu ce fir?) Le-ai testat pe restul ? Cum le-ai testat ? Ce avataje sau dezavataje au unele comparative cu celelalte ? Poti sa-mi dai niste argumente ? Mergi pe credinte ( eu cred... ) ? Sper ca nu faci ca altcineva ca in discutia cu “lanseta” cu imbinarile ca daca lui i-a spus cineva de la Sage ca nu mai sint actiuni intrerupte apoi... nu mai sint.

Cam multe intrebari sper ca nu te superi dar ce s-ai fac am inceput sezonul de pescuit si nu vreu sa ma duc “ la razboi “ cu conectoare de mina adoua deaia te intreb Tu poate sti mai bine / poate detii mai multe si mai bune informatii la subiect decit mine si poti spune din experienta care este mai buna metoda.   

Pe dealta parte daca vrei sa fi sigur sa nu ramii numai cu o parere poti face un simplu test de rezistenta la forta / rupere ca, ca rezistenta in timp si la uzura nu cred ca este timp :

- pe acelasi fir faceti la un capat dupa ”cea mai buna metoda” si la celalat capat dupa metoda prezentata de mine - vedeti ca si este o fotografie pe forum cu metoda descrisa de mine - ( ca sa nu existe confuzii inima firului este aceiasi pe toata lungimea firului numai imbracamintea de PVC difera, deci ca rezistenta  la rupere este tot una.) si trageti.
Ca sa fie mai intersanta chestia ce zici putem organiza ceva pariuri ? 

In principiu metodele functioneaza exact la fel partea exteriora la forte de intindere/ tragere se stringe /contracta pe cea din interior cu singura unica diferenta ca metoda recomandata de mine ochiul se face direct din fir si nu trebuie sa folosesti lipici  pe cind la cealalta se adauga pe partea din exterior pe PVC. ( pvc. care nu are practic nici o rezistenta care nu zic sta destul de bine pe inima )  cu ajutorul unui furtunas si mult lipici ( lipiciul cind se usuca se intareste deobicei  dupa care daca stai sa te gindesti ca firul este supus la continua rulare in timpul lansarilor si chiar si cind sta pe mulineta, supus la mediul inconjurator acum ud, acum uscat, acu intins, acu relaxat, acu la soare, acu la umbra usor se c**pa,  pocneste si cedeaza ) pe romaneste “numai bine nu-i face”
Lipiciul (sau unele dintre ele ) are des un efect negativ  asupra PVC- ului ( il ataca / reactii chimice) si al parti exterioare al firilui si al shosetei ( sau cum vrei sai spui ) pe cind inima firului nu este din pvc. si este mai rezistenta.

Intrebare pt toata lumea sint curios citi dintre voi ati incercat metoda descrisa de mine si la ce rezultate ati ajuns?

salut
stanga dumitru   
« Ultima modificare: 31 August 2005, 12:33:07 am de catre dumitru » Memorat
Pagini: « 1 2 3 4 » Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.