salmo

Deconectat
|
 |
« Raspunde #5 : 18 Februarie 2005, 04:39:09 pm » |
|
nici eu nu inteleg la ce te referi cand vorbesti despre hackle, dar in general asta se intampla la incepatori, ori la cei care nu au materiale de calitate. intr-adevar, materialele conteaza foarte mult, daca sunt de calitate, le folosesti cu mai multa placere ptr ca poti lucra cu mai mult confort. ca sa nu mai spusn ca asta se simte si practic pe apa, in pescuit. parerea mea este ca inghesui prea mult spirele de hackle spre ochetul carligului. cand incepi, nu conteaza unde legi, deasupra sau dedesubtul tijei, la fel si cand finalizezi. totul este sa nu aglomerezi multa ata de montaj in zona in care realizezi hackel-ul, ori zona sa fie cilindrica si nu neuniforma ca suprafata. cel mai bine ar fi daca dupa ce termini corpul, lasi loc pe carlig cu tija libera, fara ata de montaj, loc ptr hackle. incearca sa legi mai intai spira langa spira hackel-ul, iar in timp poate vei observa si alte modalitati care sa te avantajeze nu numai ca design final al artificialei, dar si ca eficienta in pescuit. de fapt cand legi o artificiala, ar trebui s-o gandesti ptr ce o folosesti, ptr panoplie sau ptr pescuit. acolo musca ta trebuie sa fie eficienta. mai este o problema, asa cum am vazut ca ti-a indicat si sorin, nodul final. lasa-ti in primul rand loc destul pentru nod si ai grija la ultima spira pe care o realizezi cu hackel-ul, dupa care urmeaza fizarea capatului de fulg cu ata de montaj. poti jongla atat din plierea perilor cu degetele, tragand putin spre inapoi, dar si din ata de montaj, prin realizarea nodului final. eu aveam probleme la inceput cu spatiul lasat liber pentru nod, insa in timp, folosind aceeasi grosime si acelasi tip de ata, vei simti proportia si totul va intra in automatism. spor la lucru!
|