Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 12:31:44 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  hackle
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: hackle  (Citit de 1777 ori)
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 16 Februarie 2005, 02:56:52 pm »

cum sa fac pt a realiza un hackle "perfect"??mie imi mai iasa neuniform sau am probleme la fixare langa ochet!conteaza de unde incep si unde termin??(adica deasupra sau sub tija)sau inghesui prea mult spirele?? Nedumerit
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 16 Februarie 2005, 03:11:16 pm »

Nu stiu exact la ce te referi cand vb despre un hackle perfect si nici nu specifici daca hackleul e pt o uscata sau uda.
Dar intelegand ca ai ceva probleme cu nodul (nu ai spatiu) hacleul ar trebui inceput cu 2-3 mm inainte de ochet, il rasucesti pana apropape de ochet si faci nodul. Ca sa-tzi iasa uniform trebuie rasucit pe tija goala a carligului sau pe un suport fin de dubbing. Tija penei trebuie sa se aseze spira langa spira. Daca ai si un fulg de calitate ar trebui sa fii multumit.
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 16 Februarie 2005, 07:54:56 pm »

Nu stiu exact la ce te referi cand vb despre un hackle perfect si nici nu specifici daca hackleul e pt o uscata sau uda.
Dar intelegand ca ai ceva probleme cu nodul (nu ai spatiu) hacleul ar trebui inceput cu 2-3 mm inainte de ochet, il rasucesti pana apropape de ochet si faci nodul. Ca sa-tzi iasa uniform trebuie rasucit pe tija goala a carligului sau pe un suport fin de dubbing. Tija penei trebuie sa se aseze spira langa spira. Daca ai si un fulg de calitate ar trebui sa fii multumit.
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #3 : 16 Februarie 2005, 08:02:01 pm »

scuze!!!nu m-am invatat cu noul forum Ranjet! ma refeream la hackelul de uscate!cam la ce distanta trebuie sa finalizez hackelul??(pt a putea face nodul corect sa nu se suprapuna pe ochetul carligului)cat de compact trebuie sa fie??la 2-3 mm cum ai spus cate spire trebuie facute??am si pene de calitate,mai rigide(dealea f. lungi)si si cele cu remigele mai fine??difera numarul de spire la cele 2??multumesc!!
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #4 : 16 Februarie 2005, 08:33:44 pm »

Rasucirile trebuie sa fie compacte, dar fara sa te suprapui peste parul spirei anterioare. Dupa ce dai o spira, tragi cu mana stanga firisoarele fulgului spre inapoi, faci spira urmatoare compact, usor suprapusa peste cea anterioara, s.a.m.d. Atunci ele or sa se aseze compact, si hackleul va avea o forma de "X" cand il privesti dintr-o parte. Cand faci nodul., tragi cu mana stanga toate firele usor spre inapoi. Ele vor reveni dupa ce le dai drumul. Important este, cum ti-am zis inainte, sa nu faci hackleul peste corp, ci pe tija goala (poate fi doar un strat de ata de montaj sau dubbinng fin).
Trebuie sa ai cat mai multe spire 5 minumum - maxim depinde cat de flotanta vrei musca si unde o pescuiesti.
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 18 Februarie 2005, 04:39:09 pm »

nici eu nu inteleg la ce te referi cand vorbesti despre hackle, dar in general asta se intampla la incepatori, ori la cei care nu au materiale de calitate. intr-adevar, materialele conteaza foarte mult, daca sunt de calitate, le folosesti cu mai multa placere ptr ca poti lucra cu mai mult confort. ca sa nu mai spusn ca asta se simte si practic pe apa, in pescuit.
    parerea mea este ca inghesui prea mult spirele de hackle spre ochetul carligului. cand incepi, nu conteaza unde legi, deasupra sau dedesubtul tijei, la fel si cand finalizezi. totul este sa nu aglomerezi multa ata de montaj in zona in care realizezi hackel-ul, ori zona sa fie cilindrica si nu neuniforma ca suprafata. cel mai bine ar fi daca dupa ce termini corpul, lasi loc pe carlig cu tija libera, fara ata de montaj, loc ptr hackle. incearca sa legi mai intai spira langa spira hackel-ul, iar in timp poate vei observa si alte modalitati care sa te avantajeze nu numai ca design final al artificialei, dar si ca eficienta in pescuit. de fapt cand legi o artificiala, ar trebui s-o gandesti ptr ce o folosesti, ptr panoplie sau ptr pescuit. acolo musca ta trebuie sa fie eficienta.
    mai este o problema, asa cum am vazut ca ti-a indicat si sorin, nodul final. lasa-ti in primul rand loc destul pentru nod si ai grija la ultima spira pe care o realizezi cu hackel-ul, dupa care urmeaza fizarea capatului de fulg cu ata de montaj. poti jongla atat din plierea perilor cu degetele, tragand putin spre inapoi, dar si din ata de montaj, prin realizarea nodului final. eu aveam probleme la inceput cu spatiul lasat liber pentru nod, insa in timp, folosind aceeasi grosime si acelasi tip de ata, vei simti proportia si totul va intra in automatism. spor la lucru!
Memorat
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.