Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 12:47:27 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  klinkhamer
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 2 » Imprima
Autor Subiect: klinkhamer  (Citit de 2154 ori)
sebastian
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 06 Mai 2005, 09:53:09 am »

salut
imi zice si mie cineva pe ce model de carlige se leaga mustele klinkhammer?
mersi
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 06 Mai 2005, 10:40:05 am »

salut
imi zice si mie cineva pe ce model de carlige se leaga mustele klinkhammer?
mersi

pe modele curbate, astfel incat fundul mustei sa stea scufundat, aproape vertical.
Memorat
Septimiu
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 06 Mai 2005, 11:01:21 am »

Apropos de carlige!
La "pheasant tail" are mare importanta forma carligului? Eu am vazut variante atat pe carlig cu tija dreapta  cat si curbata.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #3 : 06 Mai 2005, 11:14:07 am »

Apropos de carlige!
La "pheasant tail" are mare importanta forma carligului? Eu am vazut variante atat pe carlig cu tija dreapta  cat si curbata.

Atata vreme cat pheasant tail imita o nimfa de efemera, tija trebuie sa fie dreapta. Daca pestele are destul tip sa inspecteze musca, sigur va face diferenta. Daca nu, merge si pe alta forma de carlig.
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 06 Mai 2005, 08:21:01 pm »

Pt klinkhamer incearca C49S de la mustad (eu am folosit doar de 18 pt ca marimile mai mari au sarma prea groasa si trebuie facut montajul mai bogat),gamakatsu (un model de genul caddis dar nu stiu daca e de musca ... Zambitor si am mai indoit niste carlige normale la forma dorita(desi imi plac cel mai mult... nu ti le recomand,Mai bine incearca tu ,si daca crezi ca rezista... sa nu imi sari in cap daca pierzi "lipanul vietii tale"-Eu imi asum "riscul" asta   
  Succes !!! si fir( tensor Zambitor) intins!!!
Memorat
Luci
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 06 Mai 2005, 10:29:45 pm »

Pt klinkhamer incearca C49S de la mustad (eu am folosit doar de 18 pt ca marimile mai mari au sarma prea groasa si trebuie facut montajul mai bogat),gamakatsu (un model de genul caddis dar nu stiu daca e de musca ... Zambitor si am mai indoit niste carlige normale la forma dorita(desi imi plac cel mai mult... nu ti le recomand,Mai bine incearca tu ,si daca crezi ca rezista... sa nu imi sari in cap daca pierzi "lipanul vietii tale"-Eu imi asum "riscul" asta   

Are Misu de vanzare, e si in lista de carlige Partridge de pe site-ul meu. Eu ajung luni in Alba asa cum am pove la tel, daca iti trebuie zi pana duminica. Eu zic sa iti iei vre-o zece buc.
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #6 : 09 Mai 2005, 08:52:22 am »

NU am de vanzare. Am pentru uz propriu Partridge K14ST. S-ar putea ca Partridge 15BN sa fie chiar mai bune. Poate in viitor voi avea mai multe decat am nevoie.
Memorat

...................

C&R
.................
sebastian
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #7 : 10 Mai 2005, 09:10:30 pm »

[quote author=MihaiV link=topic=76.msg467#msg467 date=1115617942]
NU am de vanzare. Am pentru uz propriu Partridge K14ST. S-ar putea ca Partridge 15BN sa fie chiar mai bune. Poate in viitor voi avea mai multe decat am nevoie.
Citat
[/i]

eu ma refeream la modelul creat de van Klinken in cu firma partrige, cred ca e unul din modelele de care zici tu, mihai. poate te conving maine sa renunti la vreo 5-10 buc., ce zici, merita sa incerc?  :-)
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #8 : 10 Mai 2005, 09:44:42 pm »

Modelul de care zici tu Sebastian e " GRS15ST " de la partridge, dar poate chiar e mai bun ce zice Mihai V . Eu as prefera ceva cu o curbura mai pronuntata,astfel incat corpul sa stea mult scufundat in apa.
 http://www.rackelhanen.se/eng/10110.htm
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #9 : 11 Mai 2005, 07:58:18 am »

Modelul de care zici tu Sebastian e " GRS15ST " de la partridge, dar poate chiar e mai bun ce zice Mihai V . Eu as prefera ceva cu o curbura mai pronuntata,astfel incat corpul sa stea mult scufundat in apa.
 http://www.rackelhanen.se/eng/10110.htm

15BN a inlocuit GRS15ST de curand. Care-o fi mai bun nu stiu, diferentele nu-s mari. Eu cu alea pe care le am am prins f bine, chiar si in primavara asta.

Daca vrei curbura mai pronuntata exista TMC 2487 sau 2488.
« Ultima modificare: 11 Mai 2005, 09:25:43 am de catre MihaiV » Memorat

...................

C&R
.................
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #10 : 11 Mai 2005, 01:24:17 pm »

TMC -urile ale de care zici sunt de caddis,cu sarma groasa,sau sunt tot de uscate???
Principalul motiv pentru care prefer sa indoi carlige de uscata e pt ca au sarma mai fina si musca nu necesita un montaj mai bogat pentru a o putea sustine.
Am gasit un model de gamakatsu care imi place destul de mult dar are deschiderea prea mica...
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #11 : 11 Mai 2005, 02:21:30 pm »

TMC -urile ale de care zici sunt de caddis,cu sarma groasa,sau sunt tot de uscate???

Producatorul zice asa:
"Tiemco TMC 2487 Fly Hook
These hooks are ideal for shrimp, caddis pupae and emergers. Each hook features precision-ground, chemically sharpened points and low profile barbs. Down eye, 2X wide, fine wire, reversed, forged"

Deci au sarma subtire. La fel si 2488, care-s 3X wide. La baza nu sunt concepute pt uscate. Eu le folosesc mai mult la emergeri. La shrimp folosesc 2457 pentru ca au sarma groasa si deci au greutate mai mare.
Memorat

...................

C&R
.................
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #12 : 20 Mai 2005, 09:41:50 am »

Apropos de carlige!
depinde ce insecta vrei sa legi. in principiu este o nimfa care se leaga pe carlig cu tija dreapta, dar asta nu inseamna ca pe anumite ape, musca din fazan sa nu fie mult mai efectiva daca este realizata pe carlig curbat. sunt rauri unde pestii prefera numai un anume tip de musca, ca si marime, culoare, forma, etc, dar si alte zone in care acest aspect nu este atat de important. este posibil deci, ca atunci cand faci pheasant tail-ul pe carlig curbat, sa semene cu o alta musca din mediu si deci sa aiba chiar randament mai bun.
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #13 : 20 Mai 2005, 09:51:15 am »

intr-adevar, carligele mustad curbate de pe piata, sunt indicate ca forma ptr acest model de artificiala. insa am observat si eu diferenta grosimii tijei intre carligele mai mici si cele mari. parca ar fi alt model, asa arata. cele mari sunt groase, cu tija batuta, iar cele mici, 18 si 16, au tija mult mai subtire. deci se preteaza mult mai bine.
    ma gandesc ca la musca realizata pe carlig cu tija groasa, cu greu se va putea realiza o musca uscata, greutatea carligului fiind prea mare si mult prea greu compensata prin calitatea materialului din care se leaga artificiala. deci eu n-as lega niciodata pe un asemenea carlig o musca uscata. ca varianta este simplu sa indoi cu un cleste un carlig drept mustad, din gama mai ieftina de pret. se preteaza f bine la indoire, nu plezneste, asa ca este o gaselnita excelenta. la fel si in cazul carligelor ptr shrimp si alte nimfe ce se leaga pe carlige cu tija curba. n-am patit niciodata sa mi se dezdoaie aceste carlige, dar nici n-am avut capturi prea mari de pastrav sau lipan.
Memorat
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #14 : 20 Mai 2005, 09:56:16 am »

anunta-ne si pe noi cand apare un carlig nou in lista voastra, pe mine ma intereseaza. K14 st intr-adevar, nu stiu cat sunt de bune ptr acest model de artificiala. eu am facut cateva astfel de artificiale pe carlige tiemco cu tija curbata si subtire. sunt f bune si au greutate redusa. exista firme si in categoria asta intra si partrige-ul, care realizeaza carligele ptr uscate din aliaje mai usoare, desi tija este mai groasa in diametru.
Memorat
Pagini: 1 2 » Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.