Inapoi la pagina de start
Forum de discutii pescaresti.
Pescuit cu momeli artificiale
Pescuit cu musca artificiala
Atelier. Rodbuilding & Lurebuilding. Reparatii. Intretinere echipament de pescuit.
Concursuri de pescuit. Program competitional. Turneul AVP.
Galeria foto. Poze cu capturi. Galerii foto personale.
Filme de pescuit.
Anunturi de vanzare/cumparare. Echipament de pescuit. Ambarcatiuni.
Harti. Locuri de pescuit. GPS. Geocaching.
Chestii utile. Starea vremii. Solunare pentru pescuit. Cotele apelor Dunarii. Legislatie.
Blog & Lifestyle
Download, wallpapere, jocuri. Gratis.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
sa te autentifici
sau
sa iti creezi un cont
.
23 Mai 2012, 12:48:41 am
Forum de pescuit
Pescuitul cu naluci
Atelier
Voblere din lemn
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect.
« precedent
urmator »
Pagini:
1
2
»
Autor
Subiect: Voblere din lemn (Citit de 6123 ori)
Marianspin
Deconectat
Voblere din lemn
«
:
12 Martie 2007, 01:03:01 am »
Poate cineva dintre cei cu mai multa experienta in conctructia voblerelor sa-mi spuna ce esente de lemn este mai indicata? De balsa stiu, am cumparat balsa de la magazine de modelism, dar as dori altceva pt ca sunt interesat de voblere maricele, intre 9 si 14-15 cm, pentru stiuca. As dori si niste sfaturi in legatura cu lemnul ales, ce solutii sau metode trebuie alese pentru impregnare?
Memorat
d4md3od
Deconectat
Re: Voblere din lemn
«
Raspunde #1 :
12 Martie 2007, 09:22:28 am »
eu folosesc lemn de salcie sau tei (il prefer pe al doilea) pe care il scufund de vreo 3-4 ori intr-un grund de lemn. Intre straturi, dupa uscare il dau cu un smirghel foarte fin pentru a obtine o suprafata lucioasa. Si eu fac tot voblere mari de la 7-8 cm in sus.
Memorat
Eliberati tot ...
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #2 :
14 Martie 2007, 11:23:13 am »
Daca vrei sa faci voblere mai mari, si nu vrei sa folosesti prea mult plumb, incearca lemnul de tei mai inchis la culoare. Asa mai maroniu. E esenta mai tare, si mai densa. Plus ca te ajuta si in privinta dintilor....in sensul ca nu va trebui sa dai la fel de multe straturi ca si pe unu din tei esenta mai moale, recunosti dupa culoare....e mai albicios. Mai galbui. Daca vrei sa faci voblere gen salmo slider, atunci te sfatuiesc cu caldura sa cauti teiul esenta mai tare, sau stejar, doar ca stejarul este si mai greu de prelucrat, asta daca nu ai cumva un polizor cu banda de smirglu, sa-ti usureze munca!
Memorat
d4md3od
Deconectat
«
Raspunde #3 :
14 Martie 2007, 01:02:15 pm »
am facut doar 2 voblere din lemn de stejar, si dupa ce am terminat sa le dau forma mi-am zis ca nu voi mai face asa ceva cat traiesc eu .... am facut niste voblere ceva de genul stick-bait pentru suprafata, ceva valking the dog, ptr. ca ma gandeam la astea ca trebuie sa reziste daca le mai trantesc prin vreo piatra sau ceva ...
sa le prelucrezi manual este un adevart chin, nici nu vreau sa ma gandesc cum a fost ...
si zici ca si teiul are 2 esente, pe care cel mai usor le poti deosebi dupa nuantele de culoare ... hmmmmm... tre sa ma uit la ce am in beci ...
merci de sfaturi
Memorat
Eliberati tot ...
Marianspin
Deconectat
«
Raspunde #4 :
14 Martie 2007, 07:17:41 pm »
Prefer teiul tocmai ca se lucreaza mai usor. In plus imi place sa folosesc insertie de plumb la baza voblerului pe post de chila stabilizatoare. Cel mai bun lemn pe care l-am folosit a fost ceva adus din America, de la Janns Netcraft, ocazie cu care mi-am cumparat mai multe chestii utile pt lurebuilding (suruburi cu ochet, batbete, vopseluri, aerograf). Lemnul se cheama "basswood", se smirgheluieste fain, e ushor dar foarte rezistent. Din pacate l-am terminat, dar nu ma prind ce esenta este. Sigur e si la noi, denumirea de basswood cred ca e ceva comercial sau a intrat in limbajul celor care fac voblere in SUA.
Andrei, am inteles ca ai fost in SUA, ai idee ce e basswood-ul?
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #5 :
14 Martie 2007, 07:22:57 pm »
Basswoodul este un soi de tei, cam acelasi lucru e de fapt. Acuma probabil ca acolos se face si o selectie de calitate mai riguroasa la ala ce l-ai cumparat tu, ce ar fiechivalentul lemnului de tei alb galbui(asa e culoarea celui mai calitativ lemn de tei...usor de cioplit si destul de tare in acelasi timp). Cand arata asa e cel mai usor de cioplit si cel mai putin dens...dupa cum am spus....teiul, in functie de lot variaza densitatea lemnului. Nush care sunt cauzele, dar fiecare copac e altfel........ Sper ca n-am fost prea ambiguu:
Memorat
Marianspin
Deconectat
«
Raspunde #6 :
14 Martie 2007, 07:48:09 pm »
S-ar putea sa fie chestia de selectie cum zici. Bucatzile ce le-am avut n-aveau nici o fibra sau nervura.
A folosit cineva artar sau paltin? Paltinul am inteles ca se foloseste la instrumente muzicale (chitari, viori).
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #7 :
14 Martie 2007, 07:48:28 pm »
M-am mai documentat putin. Basswoodul e practic teiul din america. Ii zice Bass Tree (sau Linden in unele parti)parca (aici cum arata frumzele si fructele
http://ostermiller.org/tree/basswood1.gif
). Iar la teiul de aici ii zice Lime Tree
http://www.loch-ness.org/images/lime.jpg
. Dar dupa cum vezi nu e diferenta, ceea ce nu cred ca va face sa fie nici o diferenta intre lemnul de tei de aici si teiul american. Atata tot ca e bine sa ai de unde alege, ca sa fie de calitatea lemnului ce l-ai cumparat tu de pe jannsnetcraft.
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #8 :
14 Martie 2007, 07:55:11 pm »
Despre ce vb ti din ce stiu eu sunt esenta tare. Ce ai mai putea incerca...asta din auzite, ca n-am avut prilejul sa incerc...este lemnul de plop. Cica e la fel de moale, si fara nervuri ca si teiul.
Memorat
vytalie
Deconectat
«
Raspunde #9 :
24 Octombrie 2007, 02:10:25 pm »
ce fel de vopsea folositi in aerograf pentru a vopsi voblerele din lemn?
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #10 :
25 Octombrie 2007, 11:45:30 am »
Cele mai accesibile sunt pe baza de apa.....cele acrilice, nu tempera. Si cele de masina sunt bune, in functie cu ce dai ca sa le izolezi si cu ce dai apoi peste vopsea.
Intra pe
www.tackleunderground.com
gasesti acolo aproape tot ce te intereseaza....si ce nu te intereseaza poti sa tragi concluzii de acolo sau din experienta.
Memorat
adiwolf
Deconectat
«
Raspunde #11 :
11 Noiembrie 2007, 01:49:35 pm »
uite aici ceva ce ar putea interesa pe incepatori
http://pil.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=57
http://pil.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=57
Memorat
gyly
Deconectat
«
Raspunde #12 :
30 Noiembrie 2007, 12:04:41 pm »
A-ti incercat vreodata lemnul de fuma? Calitati exceptionale ptr. voblere si plute.
Memorat
dadylures
Deconectat
«
Raspunde #13 :
03 Decembrie 2007, 07:47:19 am »
Salut, am avut si cred ca mai am ceva bucatzele de lemn pe care mi le-a dat un amic cu multzi ani in urma, un lemn care e aduc din America de sud si i se spune apasch. E o varianta de balsa dar mai fibros, mai rosu ca de aici cred ca i se trage numele, Deci mai ciltzos si foarte usor. Daca il lucrezi cu atentzie e foarte bun.
De lemnul de fuma nu am auzit, dar poate ne dai ceva detalii.
Si apropo, un amic mi-a spus ca lemn de apasch se gaseste si in varianta alba...ma rog e posibil, eu nu am mai vazut de multzi, chiar foarte multzi ani, acest lemn.
Memorat
gyly
Deconectat
«
Raspunde #14 :
15 Decembrie 2007, 08:57:16 pm »
Dady,cred ca vorbim de acelasi lemn.E in trei variante de nuante si de duritate.Foarte flotant,un pic mai dur ca balsa dar tot usor de lucrat.Nu are noduri.E importat din India si figureaza ,la denumire, Fuma . Creste si in America de Sud.Fireste,cu alt nume.
Memorat
Pagini:
1
2
»
« precedent
urmator »
Mergi la:
Selecteaza o destinatie:
-----------------------------
Pescuit la rapitori
=> Discutii generale
=> Competitii
=> Locuri de pescuit
Pescuitul cu naluci
=> Spinning
=> Echipamente si accesorii
=> Atelier
Pescuit cu musca artificiala
=> Flyfishing
=> Flytying
Diverse
=> Off topic
=> Iz de peshte
=> Concursuri
=> Anunturi
=> La gunoi
=> Calendar
o ora
o zi
o saptamana
o luna
Timp nelimitat
Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Home
|
Forum
|
Spinning
|
Musca
|
Atelier
|
Competitii
|