Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 12:53:33 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuitul cu naluci
| |-+  Spinning
| | |-+  Help !!! in legatura cu Bibi
0 Membri si 5 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: Help !!! in legatura cu Bibi  (Citit de 4405 ori)
e40-zex
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 21 Martie 2007, 04:43:44 pm »

va rog spuneti`mi si mie daca am echipament bun pt bibi (biban) ... vobler 3 cm cozma rh;rotative effzett argintii ... rosii si negru cu puncte galbene ; twistere storm de culoare perch si chartreuse... daca credeti ca nu e asa de bun ... va rog recomandatimi cateva artificiale . Sambata fac un concurs cu un coleg ... cine prinde mai mult bibi ... si chiar am nevoie de ajutorul vostru !
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 21 Martie 2007, 07:39:06 pm »

Itzi mai trebuie mâna lui Paco  Ranjet
Daca știi sa le folosești, sunt bune și ce ai ales. Eu aș mai fi adăugat o mână bună de twistere - diverse culori  si capete mici. Daca vei da cu .14-.16 mm o să ai o șansă în plus.
Memorat
e40-zex
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 22 Martie 2007, 02:11:57 pm »

din pacate am un fir de 0.20 .... dar daca bag un leader de 2 m fir de 0.12 merge ?? e multa vegetatie acolo si ma cam tem sa bag fire subtiri
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #3 : 22 Martie 2007, 03:43:35 pm »

mi-ai zis ca e vb despre un "concurs" .
fa pariu pe ceva care sa-tzi acopere pierderile colaterale  Ranjet
daca pui leader o sa se rupa mai repede decat daca ai avea tot firul pe mulineta de grosimea leaderului. incearca macar 016-18. verificat, nu ce scrie pe rola.
Memorat
e40-zex
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 23 Martie 2007, 04:26:47 pm »

si mai e o problema ... pestele acolo nu prea e obisnuit cu artificiale... oare o sa imi intre bibi Nedumerit  Nedumerit
Memorat
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 23 Martie 2007, 10:52:27 pm »

sigur, si poate ca mai tare de cit crezi
Memorat
e40-zex
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 20 Martie 2009, 02:33:18 pm »

Salutare din nou.Stiu ca topicul este vechi,dar scriu aici ca sa nu incep unul nou.Am fost la pescuit de foarte multe ori...pe Dunare,pe balti unde stiu ca bibanul ataca foarte violent pestisorii....am dat cu rotative,twistere,rapala countdown [ceva de culoarea obletelui],dar nu am reusit sa prind nici macar un AMARAT de biban  Confuz .Imi puteti explica si mie putin despre cum pescuiti la rotativa? Mulinati in continuare?cam cat de repede?ea trebuie sa ajunga pe fund? Va rog explicati-mi si mie ca tot nu pricep.Multumesc anticipat!
« Ultima modificare: 20 Martie 2009, 03:11:49 pm de catre e40-zex » Memorat
stefandinu
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #7 : 11 Mai 2009, 11:33:58 am »

Părerea mea este ca ai o problema de localizare ... când dai de cârd poți da cu orice nălucă vrei tu ... sa fie însă suficient de mica sa o poate inhala bibanul.

Acum dacă populația de biban este preponderent mica tehnica ce mai buna e jigging-ul: lanseta UL, actiune fast/ extra fast, mulineta clasa 1000, fir monofilament 0,12-0,15 (STROFT, G-line), jigg 3-5g (Gamakatsu sau Matzuo) nr 4,2,1 si năluci de 2-3 cm (Relax Kopito, Bobby Garland, Bass Assassin, Slider etc)

Dacă populația este mixta, adică și mici și mari, și vrei sa selectezi exemplare mai mari mărești clasa de UL la L ... adică jig de 5-7g, năluca de 4-7cm.

Dar repet: problema este locul în care pescuiești. Dacă ști ca balta are biban atunci cauta unde se hrănesc ... mai întâi observa și apoi pescuiește. Bine ar fi sa ai o barca. Dacă dai de pe mal verifica malurile încălzite de soare (mai ales când apa e rece), margini de stuf, praguri, structuri subacvatice (stații de pompare, copaci, pontoane, case scufundate etc). Urmărește atacurile de suprafață.
Si mai e o chestie: bancul de bibani circula ... poți avea recital o ora și apoi sa se "taie" total ... nu iți rămâne decât sa urmărești bancul.
Memorat

Stefan DINU - Bucuresti

Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.