Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 01:00:22 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flyfishing
| | |-+  lanseta
0 Membri si 3 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: « 1 2 3 Imprima
Autor Subiect: lanseta  (Citit de 8093 ori)
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #30 : 15 Iulie 2005, 11:59:01 am »

Emigratule (sau MAD), Tarane-Moldoveanule si care mai sunteti... Aveti dreptate, n-a zis nimeni ca nu sunteti niste meseriasi, stati linistiti, e ca voi. Sa fiti sanatosi! Ca aveti nevoie.

P.S. Meseriasilor - dati si voi o cautare pe www.google.com dupa “drag free presentation” sa vedeti ce inseamna in pescuitul la musca... sunt prea multe rezultate ca sa le ratati. Sincer sa fiu, nu ma asteptam... Tocmai de la voi, care sunteti doctori in materie.

Aveti aici rezultatele

http://www.google.ro/search?hl=ro&inlang=pl&ie=ISO-8859-2&q=drag+free+presentation&meta=
« Ultima modificare: 15 Iulie 2005, 03:27:40 pm de catre AndreiZ » Memorat

Somnul ratiunii naste monstri.
EMIGRATU
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #31 : 15 Iulie 2005, 11:07:40 pm »

Emigratule (sau MAD), Tarane-Moldoveanule si care mai sunteti... Aveti dreptate, n-a zis nimeni ca nu sunteti niste meseriasi, stati linistiti, e ca voi. Sa fiti sanatosi! Ca aveti nevoie.

P.S. Meseriasilor - dati si voi o cautare pe www.google.com dupa “drag free presentation” sa vedeti ce inseamna in pescuitul la musca... sunt prea multe rezultate ca sa le ratati. Sincer sa fiu, nu ma asteptam... Tocmai de la voi, care sunteti doctori in materie.

Aveti aici rezultatele

http://www.google.ro/search?hl=ro&inlang=pl&ie=ISO-8859-2&q=drag+free+presentation&meta=

Pt. Septimiu:

Numele meu este Marius-Adrian Dumitru si dupa cum ai remarcat poate, am fost deja demascat, nici nu era greu de altfel. Sorin i-a raspuns lui AndreiZ cat se poate de frumos cu un citat din "O palma de rau" de Ionel Pop. Ei si? Ce-a rezolvat?

Tu zici sa fim politicosi: bun, cine i-a facut "pescarici", la gramada, pe toti cei care au avut sansa sa prinda somoni? Crezi ca eu am nevoie de publicitate? Mai documenteaza-te.

Chestia cu "La multi ani" pt. Tarus nu a fost malitioasa. Mie chiar mi-a placut Dr. Kil si autorul/autorii merita felicitati pentru buna cunoastere a personajului. Era insa 14 iulie si mi-am amintit brusc de ziua lui, asta-i tot.

Pt. Dumitru (Finlanda):

Ti-ai dat cu Stanga in dreptu' pe mai multe nivele. Sa-ti spun unul: finlandeza e in aceeasi grupa lingvistica, fino-ugrica, in care este si ...maghiara!

Nu pot sa trec totusi peste remarca ta, ca pana si prietenul lui AndreiZ din Suedia spune ca i-au trebuit 3 (trei) ani sa prinda un somon (nota bene!) de Atlantic. Buna!

Pt. AndreiZ:

Unde ai vazut in mesajul meu ceva despre "drag"? O sa-l fac mai simplu pentru tine:

1. Spune, din experienta proprie nu din auzite/citite/braconate pe Internet, cum se pescuiesc somonii si mai ales fa o comparatie intre pescuitul somonului de Atlantic si cei din Pacific.

2. Singurul criteriu obiectiv, acceptat chiar si de tine din moment ce ai participat la el, de a vedea cine ce poate in pescuitul la musca, este un campionat national. Cate ai castigat tu?

Marius-Adrian Dumitru
Memorat
dumitru
Vizitator
« Raspunde #32 : 16 Iulie 2005, 02:48:05 pm »

Mai oameni buni! Mai terminati odata cu scandalul asta ca nu foloseste nimic! Aveti ceva de reprosat? ...scrieti pe MP...dar probabil ca nu sunteti in stare sa spuneti unui om in fata toate tampeniile care va trec prin minte si preferati sa le spuneti in public pentru a beneficia de "suportul" altora ca voi.

Daca nu va convine ce se scrie pe acest forum ...NU INTRATI! Nu va obliga nimeni! Oricum ati putea sa spuneti macar cu cine avem "onoarea" nu sa va ascundeti sub pseudonime.

Sorine eu zic sa stergi mesajele care nu au nici o legatura cu pescuitul ca ocupa spatiul degeaba... la fel si cu membri care posteaza tampenii. Parca era un regulament in care se specifica lucrul asta....
Mai Septimiu tu nu vezi c-ai gresit forumul... asta nu-i de pescuit... e de vinatoare ca de aia ne impuscam unul pe altul ...

Nu zic... si eu am cam balacito (cam tare) ca am... si stil frumos... de mi-am aratat toate calitatile...  si nici viteza (mare) de reactie nu am...   ca de...“ nu ti da nu ti lasa!“ ... si NICI nu-mi pare rau... dar ce sa zic... se pare ca nici n-am fost provocat / contrat deloc de la bun inceput cu orice pret ca... la un moment dat nu stiu care era mai „moldovean“ (sa ma ierte moldoveni mei) ca altul... ( uni spun ca asai romanul... cint ne intilnim ne stuchim ca mitele...)  da... „dal dracului de frustat ca si asa n-a reusit nimic in viata si bine ar face sa lase puhuoiele de somoni de pe autostrazile din Finlanda  sa vina aici la  Romania sa ne arate cum se prinde lostrita de la muzeul Antipa cu stilul lui perfect si multi-fuctional ca… prea se da mare... (cum ar zice un bozgor  care poate sa simtit cu musca pe caciula ca dupa cum mi se pare CA nu e numai el care areo alergie la astia… calatori... )  ca bine mi-au m-ai facut AndreiZ si Luci cind s-au simtit depasiti au batut in aparare  si mi-au dat la cotoaie atacindu-ma la caracterul meu frumos …“ nui asa?

Ce mi-a placut mie m-ai mult e ca avem si noi un obicei sa inchidem subiecte pe forum... ca de aia este forum! sa-l inchida fiecare cind vrea (chiar si de mai multe ori ca sa vie siguri)

Pe la noi era o strigatura ”cine nu-i om de omenie la nunta sa nu mai vie”  care cred ca ne-ar prine bine la amindoi si sa ne fie de invatatura de minte noua si la altii pe viitor  ca sa nu mai ajungem la de aste... ca nu miroase bine. NU-I asa fratilor?
Din ”contra” de mai inainte am simtit de la bun inceput o tenta de alergie la astia  fraieri emigranti, oare de ce nu putem face si altfel mai bine... mai frumos... ca vorba aia am intilnit si eu rasism in viata dar cind a fost vorba de hobiuri sa uitat.../dat la o parte (ca si in sporturi...  la fotbal uitam ura si diferenta de rasa ,clasa sociala sau zona din care parte a tari ne tragem) dar poate mi sa parut mie. 

In special pt AndreiZ si ”mucalitul” de Luci care nu stie de gluma, dar este valabila pt noi toti:

CINE CREDE CA A TERMINAT CU INVATATUL... ATUNCI SA TERMINAT...(  ca , capacitate ment. sa-n iteleaga toata lumea,)

pt Emigrantu:

Asa este. As fi putut un pic mai bine da... m-am cam  scapat la vale si printre straini fiind asa usor aicea ( se pare ca sti despre cei vorba) nestresat de loc...  am gresit si am dat cu stingu-n dreptu cum spui.
Ai dreptate si cu finlandeza dar dupa cum ai inteles nu e limba MEA  deci nu vad legatura ( in care recunosc dupa atita timp de unul singur pe aicea am inceput sa am greutati in exprimare si sa fac greseli de ortografie, ca nici pc. asta nu ma ajuta fiind tras in alta limba dupa cum si-au dat seama si malefici astia... e rusinos dar am sa ma straduiesc mai bine) nu zic finlandeza o folosesc... ca pe o scula... dau cu ia in stinga si-n dreapta.“

Cit despre  remarca ta ca „ pana si prietenul lui AndreiZ din Suedia spune ca i-au trebuit 3 (trei) ani sa prinda un somon „. ma refer la alti care ii stiu eu si nu zic...baieti buni...(care lasa si la altii... nu vreau sa jignesc pe nimeni.) ca sint si aicea pescari pasionati la care  a luat si trei ani mai lungi pina au avut placerea SA prinda, pot sa te asigur ca nu este cazul meu. Nu zic ca ma duc pina la riu sa aduc unul-doi (tu citi vrei?) chiar la prima lansare ca nici nu trebuie sa opresc motorul la masina in parcare... dar pot sa spun ca am avut destul  de des placerea.  .

PS : Baieti  imi cer scuze  de la toata lumea ca am “murdarit“ forumul asta cu limbajul meu colorat  promit ca nu se mai intimpla.Sanatate si toate cele bune la toata lumea!

„In viata nu conteza citi pasi faci. Ci conteaza sa-i faci in aceiasi directie...“

stanga dumitru
Memorat
EMIGRATU
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #33 : 16 Iulie 2005, 09:39:26 pm »

Mai Septimiu tu nu vezi c-ai gresit forumul... asta nu-i de pescuit... e de vinatoare ca de aia ne impuscam unul pe altul ...

Nu zic... si eu am cam balacito (cam tare) ca am... si stil frumos... de mi-am aratat toate calitatile...  si nici viteza (mare) de reactie nu am...   ca de...“ nu ti da nu ti lasa!“ ... si NICI nu-mi pare rau... dar ce sa zic... se pare ca nici n-am fost provocat / contrat deloc de la bun inceput cu orice pret ca... la un moment dat nu stiu care era mai „moldovean“ (sa ma ierte moldoveni mei) ca altul... ( uni spun ca asai romanul... cint ne intilnim ne stuchim ca mitele...)  da... „dal dracului de frustat ca si asa n-a reusit nimic in viata si bine ar face sa lase puhuoiele de somoni de pe autostrazile din Finlanda  sa vina aici la  Romania sa ne arate cum se prinde lostrita de la muzeul Antipa cu stilul lui perfect si multi-fuctional ca… prea se da mare... (cum ar zice un bozgor  care poate sa simtit cu musca pe caciula ca dupa cum mi se pare CA nu e numai el care areo alergie la astia… calatori... )  ca bine mi-au m-ai facut AndreiZ si Luci cind s-au simtit depasiti au batut in aparare  si mi-au dat la cotoaie atacindu-ma la caracterul meu frumos …“ nui asa?

Ce mi-a placut mie m-ai mult e ca avem si noi un obicei sa inchidem subiecte pe forum... ca de aia este forum! sa-l inchida fiecare cind vrea (chiar si de mai multe ori ca sa vie siguri)

Pe la noi era o strigatura ”cine nu-i om de omenie la nunta sa nu mai vie”  care cred ca ne-ar prine bine la amindoi si sa ne fie de invatatura de minte noua si la altii pe viitor  ca sa nu mai ajungem la de aste... ca nu miroase bine. NU-I asa fratilor?
Din ”contra” de mai inainte am simtit de la bun inceput o tenta de alergie la astia  fraieri emigranti, oare de ce nu putem face si altfel mai bine... mai frumos... ca vorba aia am intilnit si eu rasism in viata dar cind a fost vorba de hobiuri sa uitat.../dat la o parte (ca si in sporturi...  la fotbal uitam ura si diferenta de rasa ,clasa sociala sau zona din care parte a tari ne tragem) dar poate mi sa parut mie. 

In special pt AndreiZ si ”mucalitul” de Luci care nu stie de gluma, dar este valabila pt noi toti:

CINE CREDE CA A TERMINAT CU INVATATUL... ATUNCI SA TERMINAT...(  ca , capacitate ment. sa-n iteleaga toata lumea,)

pt Emigrantu:

Asa este. As fi putut un pic mai bine da... m-am cam  scapat la vale si printre straini fiind asa usor aicea ( se pare ca sti despre cei vorba) nestresat de loc...  am gresit si am dat cu stingu-n dreptu cum spui.
Ai dreptate si cu finlandeza dar dupa cum ai inteles nu e limba MEA  deci nu vad legatura ( in care recunosc dupa atita timp de unul singur pe aicea am inceput sa am greutati in exprimare si sa fac greseli de ortografie, ca nici pc. asta nu ma ajuta fiind tras in alta limba dupa cum si-au dat seama si malefici astia... e rusinos dar am sa ma straduiesc mai bine) nu zic finlandeza o folosesc... ca pe o scula... dau cu ia in stinga si-n dreapta.“

Cit despre  remarca ta ca „ pana si prietenul lui AndreiZ din Suedia spune ca i-au trebuit 3 (trei) ani sa prinda un somon „. ma refer la alti care ii stiu eu si nu zic...baieti buni...(care lasa si la altii... nu vreau sa jignesc pe nimeni.) ca sint si aicea pescari pasionati la care  a luat si trei ani mai lungi pina au avut placerea SA prinda, pot sa te asigur ca nu este cazul meu. Nu zic ca ma duc pina la riu sa aduc unul-doi (tu citi vrei?) chiar la prima lansare ca nici nu trebuie sa opresc motorul la masina in parcare... dar pot sa spun ca am avut destul  de des placerea.  .

PS : Baieti  imi cer scuze  de la toata lumea ca am “murdarit“ forumul asta cu limbajul meu colorat  promit ca nu se mai intimpla.Sanatate si toate cele bune la toata lumea!

„In viata nu conteza citi pasi faci. Ci conteaza sa-i faci in aceiasi directie...“

stanga dumitru

Salut,

Sigur ca stiu despre ce vorbesti cand spui de viata printre straini, dar Finlanda a fost alegerea ta si ti-a devenit tara adoptiva, repet, din propria ta vointa. Iar a arunca porecle in Stanga si-n dreapta (mai, nu ma pot abtine...) ne e cel mai nimerit lucru. Orasul in care am trait (foarte bine) in Romania a fost Tg.-Mures si stiu cate ceva despre asta.

Cu somonul: iar ai luat-o pe dos. Eu am publicat o multime de articole in Aventuri la Pescuti (si in alte reviste) si vreo doua numai despre somonii din Pacific. In Canada, unde locuiesc acum, sunt si cei de Atlantic care sunt ceva mai greu de prins, exceptand niste rauri din New Foundland (din pacate acolo si cetatenii canadieni cu domiciliu in alta provincie trebuie sa angajeze ghizi, e lege. Mie nu-mi plac ghizii, la campionatele de pescuit la musca bat la ei ca la fasole). Voiam doar sa arat ca tu ai remarcat lipsa de logica a lui AndreiZ: el zice ca "orice muscarici" prinde acolo pe cand amicul lui din Suedia (am mai avut o discutie cu "expertii" astia doi in 2003 tot pe forum-ul asta) scrie ca i-au trebuit 3 ani sa prinda unul.

Da' forumu' asta e bun, AndreiZ e o sursa continua de amuzament pe gratis (pt. AndreiZ: that's free entertainment, man) si nu numai el...Sa auzim de bine.

Marius-Adrian Dumitru
Memorat
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #34 : 18 Iulie 2005, 11:28:14 am »

To Marius-Adrian Dumitru & Dumitru Stanga...

Atat Dumitru cat si tu ati observat remarca aia cu "orice pescarici poate sa-i prinda..." - a fost o remarca malitioasa. De ce? Pentru ca cei plecati afara ne privesc, intr-un fel, de sus, uita de unde au plecat, vin cu ifose si aere, iar stilul de a face conversatie al lui Dumitru asa suna. Expatii romani care intra pe forum vin sa ne spuna pe un ton superior cat de tari sunt ei, ce pesti meseriasi prind etc. Ce spunem noi este gresit. Poate ca putina modestie n-ar strica.

Personal, cunosc un roman care locuieste in Franta, pescuieste de o viata, a realizat multe filme cu pescuit - insa nu se comporta nicidecum asa... este cat se poate de normal, nu-si da aere cum ca el pescuieste cu cele mai tari lansete si mulinete. Posteaza si el, pe alt forum, capturile lui (majoritatea somni imensi), insa se poate vedea ca omul nu doreste sa-si impuna opiniile sau sa ne arate cat de meserias este el.

Chestia cu "drag" era pt. Dumitru, nu pt. tine. O divergenta de sensuri... in engleza, “drag” are o multime de sensuri... iar in pescuitul la musca are vreo doua. Atata tot.

Am facut o remarca intentionat malitioasa, recunosc si sper ca am reusit sa explic cat mai bine motivele. Evident ca nu vorbeam din experienta proprie, pt. ca n-am pescuit la somon. Normal era ca Dumitru sa vina cu contraargumente, sa ne explice pe un ton civilizat ca am gresit, si sa ne spuna, din proprie experienta, cat de greu se prind somonii. Serios, fara nici o umbra de malitiozitate sau insinuare. Asta asteptam de la el. In schimb, el a raspuns numai cu injurii. Numai atat putea? Presupun ca nu... insa orgoliul l-a orbit... "cine e ma ala, AndreiZ, care ma face pe mine pescarici si-mi spune cum se prind sau cum nu se prind somonii?"... Normal era si ca Dumitru sa se fi prezentat de la bun inceput pe forum, ceva de genul "Eu sunt X si pescuiesc la somon de nu stiu cati ani, cu lansete double handed, am o experienta in spate etc.".

Repet: eu n-am nimic impotriva sa ne impartasiti din experienta voastra vasta, din contra, opiniile voastre sunt absolut binevenite, atata vreme cat limita bunului simt nu este incalcata... sunt sigur ca am avea numai de invatat... reactia mea a fost cauzata de tonul superior al lui Dumitru... si nici decum de faptul ca eu ma consider meserias in domeniu, lucru pe care l-am infirmat in mai multe randuri. Nu am participat decat la doua concursuri de musca pana acum, la finala nationala - Bogdan Vasilescu poate sa va confirme cum m-am clasat (la prima mea participare m-am clasat pe locul 7, la individual). Am fost intotdeauna sincer cu mine cat si cu ceilalti. Un prieten, pe numele lui Cristi Ene, mi-a pus lanseta de musca in mana, m-a invatat lanseul de baza. De acolo, a trebuit sa invat de unul singur. Am invatat double haul-ul de unul singur (si l-am invata bine, nu aiurea), am incercat diverse tipuri de lanseuri rulate, pana la cele pt. lansete double hand. Am cerut sfaturi nu de la romani, pentru ca nu prea aveam de la cine (cu exceptia lui Tarus, care m-a vazut lansand la finala de acum trei ani), ci de la englezi sau americani, pe forumurile lor. Am exersat si am incercat sa imi imbunatatesc performantele. De unul singur. Fara sa am un profesor de casting care sa-mi arate unde gresesc sau unde progresez. Voi ati avut avantajul lui Tarus si al echipei nationale de casting. Noi, generatia asta “noua”, nu avem asa ceva. Pt. ca federatia de casting nu mai exista. Sau, cel putin, n-am mai auzit nimic de ea.

Povestiti-ne din experienta voastra, dar faceti-o pe un ton normal, apropiat, ca de la om la om, nu ca de la “campion la om” sau ca de la “super-pescar la om”. Stiu ce ai realizat in Canada, Marius-Adrian, si nu-i lucru usor... Respect performantele... si respect omul, atata vreme cat respectul este reciproc. Nimeni nu detine adevarul absolut. De invatat nu incetam niciodata sa invatam... invatam chiar si din cearta asta stupida.

Spuneti ca vreti sa ne ajutati - ajutati-ne cu opinii, sfaturi, contraargumente, nu cu perdafuri. Asta m-a deranjat la voi - frumos ar fi fost sa lasati atitudinea superioara la intrare, si sa sa discutam de la egal la egal, nu sa veniti sa dati lectii unor pescari romani care n-au nici macar un instructor de casting, deci nu au nici macar de unde sa invete - in afara de internet, si de filme instructionale din occident. Pentru voi, suntem subiect de amuzament, "free entertainment". Voi ati dobandit toate cunostintele "first hand"... noi nu avem de unde. Acum, poate intelegi oful meu. Dupa cate stiu eu, nu exista vreo scoala sau federatie de casting - ca odinioara. Voi ati beneficiat si inainte de antrenament si indrumari de la singurul profesor de casting care mai exista inca in Romania, V. Tarus. Apoi ati plecat, ati castigat concursuri, au plecat si altii (Adrian Sandulescu de exemplu)... ati profitat de ocazie. A facut vreunul din voi ceva pt. casting-ul romanesc? Nu vorbesc de prestigiul adus prin castigarea concursurilor, ci sa ajute federatia... sau, macar, sa vorbiti cu Tarus, sa reia activitatea de dinainte, sa reinfiinteze Federatia... Nu exista nici o scoala sau club de fly casting in Romania. Tarus nu mai face nimic. Federatie nu mai exista. Eu vreau sa invat mai mult. Dar nu am de unde. Nu am de la cine. Nu am unde sa ma duc... Poate ca si de asta sunt suparat pe cei care vin sa ne dea lectii... cand noi nu cunoastem notiunile de baza - ma rog, eu am mai invatat cate ceva in plus, fata de restul, deoarece am exersat mult, m-am corectat singur, insa asta nu-i suficient. Intreaba-i pe toti muscarii de pe forumul asta - cati stiu sa execute corect double haul-ul, sau dubla tractiune... o sa vezi cati o sa-ti raspunda, presupunand ca sunt cinstiti in afirmatia lor. Eu am invatat dubla tractiune de unul singur si sunt mandru de asta. Si pot sa demonstrez oricui, la orice ora din zi, cum se executa, si cum ajuta sa lansezi la distanta, sa controlezi bucla etc. Iar voi ma persiflati pt. ca vreau sa invat si pt. ca reusesc sa invat fly casting chiar si conditii grele, fara instructor, "de pe internet sau din carti sau filme". Parca nu este corect, ce spuneti? Stiti cati elevi invata double haul-ul fara instructor? Aproape nici unul. Instructorul este optiunea nr. 1, insa in lipsa lui... nu credeti ca si cartile sau filmele instructionale sunt de folos? Pentru asa ceva au fost facute.

Deci, acum cunoasteti (Marius si Dumitru) motivul pentru care am dat acel raspuns... nu din orgoliu profesional (multi stiu ca nu-mi place sa ma laud sau sa-mi aloc merite... nemeritate sau sa ma laud), pt. ca nu am experianta batranilor, si invat ceva nou in fiecare zi. Pescuiesc in fiecare weekend, cum am timp liber - de cum se dezgheata apele si pana la inghet, acumulez experienta, invat ceva din fiecare partida - fie ca-i la pastrav, la musca, la salau, cu jiguri sau la stiuca cu linguri. E drept, imi place sa ma informez despre tot ceea ce inseamna pescuit, lansete, mulinete, fire etc. - traim in era informatiei, iar internetul este o sursa de informatii. Cand am lucrat in Londra, la compania americana unde muncesc si acum, nu pescuiam la musca, altfel m-as fi dus la niste cursuri de fly casting. Desi am pescuit in fiecare weekend, ce-i drept la lingura.

OK, voi sunteti expertii, alaturi cu Tarus si alti cativa de nu-i cunoastem. Cui vreti sa dati sfaturi, daca marea majoritate nu cunoaste nici lucrurile de baza in fly casting? Vreti sa ne ajutati? Apoi, haideti si faceti ceva pt. muscarii romani... fie chiar si-o vorba buna pusa la Tarus, sa repuna pe picioare fosta Federatie de Casting, sau cum se chema ea.

Parerea mea, sincera. Sper ca randurile de mai sus sa lamureasca putin lucrurile.

Numai bine,
Andrei Zabet

P.S. To M.A.D. - n-a fost nevoie sa-mi spuna Sorin ca tu esti... din contra, eu i-am spus lui Sorin ca te-am recunoscut... ti-am recunoscut stilul iar referirea la Canada a fost suficienta sa-mi confirme banuiala. Sorin iti poate confirma. Oricum, asta nu are importanta.
« Ultima modificare: 18 Iulie 2005, 05:36:16 pm de catre AndreiZ » Memorat

AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #35 : 19 Iulie 2005, 10:34:53 am »

stanga dumitru

Eu imi cer scuze pentru tonul raspunsului meu si pt. apelativele de genul "pescarici", care au starnit toata nebunia asta. Mea culpa!

Promit sa nu mai procedez asa pe viitor. Forumul asta e pentru toata lumea, inclusiv pt. romanii stabiliti in alte tari, care au sa ne impartaseasca din experienta lor. Toti sunt bineveniti aici.

Numai bine,
Andrei Zabet
Memorat

TARANU
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #36 : 19 Iulie 2005, 06:14:16 pm »

Eu imi cer scuze pentru tonul raspunsului meu si pt. apelativele de genul "pescarici", care au starnit toata nebunia asta. Mea culpa!

Promit sa nu mai procedez asa pe viitor. Forumul asta e pentru toata lumea, inclusiv pt. romanii stabiliti in alte tari, care au sa ne impartaseasca din experienta lor. Toti sunt bineveniti aici.

Numai bine,
Andrei Zabet
  Pt. câteva lamuriri.
Ma numesc Gelu Stânga şi sunt fratele lui Dumitru.
personal sunt cel puţin diletant daca nu chiar paralel în materie de pescuit la fluture (musca)
acum sunt la a 5-a vizita in Finlanda, in 5 partide de pescuit am reuşit şi eu sa prind doi pastravi.
Şi asta numai datorita lui fratelo.
poate ca are el un stil mai diferit şi o oarecare dificultate în exprimare dar eu îl înţeleg si cred ca l-ar fi  inţeles toţi daca n-ar fi interpretat in mod vadit maliţios intervenţiile lui.
Eu am insistat ca sa  raspunda la contrele ce lea primit (zic eu gratuit) de la ciţiva vaşnici monseniori ai forumului.
Pe mine m-a iritat la culme atitudinea agresiv-expeditiva a citorva complexaţi lipsiţi de toleranţa şi de bun simţ.
Domnilor  avînd privilegiul de aface parte dintr-o „tagma” mai mult sau mai puţin exclusivista nu va da nimeni dreptul sa anulaţi conceptul de „forum”. Ori la prima afirmaţie a unui necunoscut l-aţi persiflat fiecare funcţie de talent şi temperament . Din punctul meu de vedere inpardonabil.
Dupa care tot dumnealor fac trimitere la bunele maniere.
Eu î-mi cunosc foarte bine fratele,el prin intervenţii (ce-a îndraznit) şi-a dorit cum chiar a menţionat sa schimbe  impresii ; experienţe şi eventual sa ajute daca poate cu un sfat , o sugestie sau eventuale explicaţii în masura în care putea. Şi asta poate şi datorita faptului ca el atrebuit (cum spunea şi Andrei Z.) sa faca singur toţi paşii. Şi la mintea mea sa ştiţi ca are ce povestii.
la un moment dat s-a laudat cu ce scule are şi ce a avut sau a folosit înainte . nu a facuto din nevoia de a pune pe cineva în umbra şi nici din dorinţa de a se unfla in pene. Va; puteţi da seama (macar unii dintre d-voastra) de ce a facuto.
Eu am trait cu ( şi înca am) convingerea ca românii sunt talentaţi inventivi şi perseverenţi sau ma rog marea majoritate dintre ei.Dar am întîlnit şi personae care au adoptat o idée sau un concept cu convingerea ca ar fi cea mai buna/corecta şi nu concepeau sa se aplece cu urechea la parerea altora şi sub nici o forma nu s-ar fi gîndit de ce alţii interpreteza aceleşi idei,tehnici şi mat. într-un mod diferit.
Daca unii dintre d-voastra; doresc sa faca cunoştinţa cu pescuitul din Scandinavia, sunt sigur ca pot gasi pe net destule adrese de profil.Şi sa ştiţi nu numai englezi şi americanii au tradiţie şi recorduri în domeniu.(parere personala)  Pt. paginile finlandeze (o limba mai puţin accesibila pt. marea majoritate) Perhokalastus se traduce - pescuit la fluture . Kymijoki este un rîu faimos în finlanda (pt. capturile greu de egalat, în toata Scandinavia).  Siikakoski şi Korkeakoski sunt doua dintre locaţii f. laudate şi relativ apropiate.În locurile astea nu are cum sa va tulbure liniştea nici un ţaran cu nuiaua de alun...sunt locuri strict delimitate pt. pescuit la fluture, apoi sunt locuri pt.blinchereala(interzise orice momeli naturale) şi mai sunt locuri în care pescuitul este total interzis.

Eu domnilor va doresc fir întins tuturor
               şi s-auzim de bine.

P.S. sunt prea sarac ca sa-mi permit multe dar am o larga deschidere pt. tot ce înseamna info.    ...regret ca nu am avuto mai devreme.

« Ultima modificare: 19 Iulie 2005, 07:23:12 pm de catre TARANU » Memorat

fir intins !
AndreiZ
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #37 : 20 Iulie 2005, 12:01:56 pm »

Au mai existat niste divergente asemanatoare (ce-i drept, nu pe acelasi ton violent) intre mine si Marius-Adrian Dumitru, acum ceva timp. Atunci, am raspuns la ceea ce mie mi s-a parut un ton ingamfat, superior. Poate ca mi s-a parut, poate ca nu. Asta a fost unul din motivele irascibilitatii mele - repet ce am spus mai sus: domnilor, daca vreti sa ne impartasiti din experienta voastra, pe care nu o contesta nimeni, sunteti absolut bineveniti; insa, faceti-o pe un ton normal, ca de la om la om, nu ca de la "campion la om". Atata tot. Apoi, al doilea motiv - toti cei care se stabilesc afara vin sa se laude despre cat de tari sunt ei, cate performante au acumulat... insa unii dintre ei omit sa ne spuna ca au beneficiat de tot sprijinul, au facut parte dintr-o echipa nationala de casting sau de pescuit la musca. Si vin sa le spuna asta celor care vor, dar nu au de unde sa invete. Bine ar fi sa incerce sa ii ajute pe cei care ar vrea sa progreseze, pentru ca ei sunt performerii, cei care au realizat ceva in sportul asta. Nu ma refer la ajutor material... dar macar sa ne gandim toti, impreuna, cum s-ar putea punea in miscare o noua miscare competitionala in Ro (la capitolul casting), patronata de o noua federatie, care sa stimuleze/impulsioneze spiritul de competitie, sa invatam realmente ceva, sa evoluam.

Dupa cum am mai spus, imi pare rau ca s-a ajuns aici, din vina mea. Am explicat mai sus motivele tonului folosit anterior. Poate ca aveam dreptate, poate ca nu... Se cerea o revizuire de atitudine, si s-a produs. Deci, va rog sa ne povestiti din experienta voastra, asteptam sfaturile voastre, vrem sa schimbam opinii si sa invatam ceva nou de la pescari precum fratele tau... iar invitatia este valabila inclusiv pt. Marius-Adrian Dumitru, daca binevoieste s-o onoreze.

Lamuririle tale m-au ajutat sa inteleg si alte aspecte mentionate de Dumitru, in special de unde vine denumirea "pescuitul la fluture" - adica din finlandeza. Inteleg de la tine ca fratele tau a progresat de unul singur, deci cu atat mai mult bravo lui!

Fir intins,
Andrei Zabet

Memorat

dumitru
Vizitator
« Raspunde #38 : 04 Septembrie 2005, 05:13:07 pm »

Am tacut pana acuma pentru ca daca esti asa "bun" roman trebuia sa sti si vorba aceea din batrani.Prostu daca nu-i fudul , parca nu e prost destul. Iar in afara de faptul ca nu sti sa scri corect in limba ta "moldoveneasca" , eu totusi in calitate de BOZGOR te invit la un pescuit in zona mea sa te vad de ce esti in stare sa prinzi cu stilul tau cel PERFECT.Ca de , cine e specialist ca tine si ca fostul partid comunist (adica multilateral dezvoltat) nu stiu daca ai prinde altceva in carlig decat frumoasele tale imitatii de fluturasi , vesnicul simbol al produselor chinezesti ce se folosesc impotriva copiilor , dar mai scapa pe gaura cate un spermatozoid agresiv si devine un pescar increzut,nationalist si prost de da in gropi.
P.S. Sper (cel putin din partea mea) ca nu o sa mai apara pe forum si alti pescari din tagma ta. Va salut pe toti si fir intins .Iar tie "moldoveanule" BAFTA SI MULT NOROC in continuare. Sa stiti baieti ca asta a luat lectii de la Becali ,asa ca nu ai cu cine discuta. Totul o sa devina un monolog perfect pentrul pescarul "model", prefect si demn de urmat in vecii vecilor .

Salut !

Stii am asteptat pina acum ca in calitate de moldovean sa itzi fac o INVITATIE .
Nu plina de insulte ( prost, fudul, increzut, specialist, multilateral dezvoltat), vaga ( vino la noi in zona... )  si fara pic de logica ( ca daca voi l-ati prins pe tot/exterminat…. la ce sa mai vin ?) ci concreta.

INVITATIE:

Pentru tine Genu in special dar este valabila si pt. toti cei interesati.

Pe riul care pescuiesc eu des  ( Kymyjoki ) unul dintre cele mai bune locuri din Finlanda ( Ruhavuori), un fel de Meca al pescarilor la fluture finlandezi este PESTE a venit si somonul ( sezonul este abia in toi ) ca sa nu mai spun ca pastrav, pastrav curcubeu, pastrav de mare, stil head (este mai putin dar si din asta) avat, stiuca si biban, platica si rosioara de in unele locuri este negru fundul de ei , caracuda (cum ii spuneti voi..) si multi alti care nu sint la noi in Romania,
Se poate si cu lansete singl hand, recordul fiind de 11,5 kg ( eu am prins cu singl hand de 9,9 kg acum doi ani ) anul acesta deocamdata cel mai mare sa prins de 16,5 kg , cel mai mare prins vreodata de 26 kg sa prins de un mosneag invalid cu o lanseta si lingurita ( avea voie pe vremea aia sa dea cu spin) cumparate de la benzinarie,  Eu ca deobicei si anul acesta am prins printe cei mai multi somoni sint in momentul de fata pe locul 2 cu 5 pesti greutate totala de 30,9 kg deci fa tu media, astea numai asa ca statistici DECI NU AI SCUZE… PESTE ESTE.

Nu vrei sa vii/ veniti sa te vad de ce ESTI IN STARE !

Din parte mea promit ca: ( daca sint anuntat din timp cu o zii / doua inainte)
- vin sa te iau de la aeroport ( asigur gratuit trasport dus / intors de la aeroport la locul de pescuit pt grup de maxim 4 persoane - atitea incap in masina – restul pot veni cu autobuzul daca sinteti mai multi ) 
- iti prezint locurile de pescuit ca nimeni altcineva - putin cunosc ca mine - ( intr-o limba pe care zici ca o intelegi)
pot sa-ti arat cu precizie zeci de locuri unde se aseaza (+/- 10 cm) ca sa iti fie cit mai imposibil sa ratezi
-tie  Genu daca simti nevoia am sa-ti ofer si fluturi ( scule de baza cu care am prins an de an cu care ai sa vezi ca am sa pescuiesc si eu )

sezonul se incheie pe 30 septembrie  deci ai timp ( fereastra ) aproape  de 4 saptamini, astazi pe 4 sep. plec la peste si vin inapoi pe 7 sep., daca vrei sa vi / veniti anunta-ma pe forum pina pe 8 septembrie ca sa ma pregatesc.

OFERTA ESTE VALABILA NUMAI ANUL ACESTA

CE  ZICI ? TE CREZI IN STARE ?

fir intis tzie si la restul

” moldoveanul ” stanga dumitru

Memorat
caddis1
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #39 : 10 Septembrie 2005, 06:06:57 pm »

va salut.      a cumparat cineva de pe ebay?tocmai am vazut o lanseta Sage cu 4 elementi la un pret bun(zic eu),problema este ca nu stiu daca este la fel de versatila ca una din 2 elementi.care este diferenta dintre una cu 2 si una cu 4 sau chiar mai mult?

Nu vreau sa te dezamagesc, dar acum 3 saptamini am rupt un SAGE (5 segmente)
9'  5wt.  In timp ce "jucam" un pastrav mic (40cm)  unul dintre segmente a iesit din ferula si a plesnit. L-am trimis inpoi la fabrica si imi vor trimite unul nou, nici o problema.
Oricum a fost gresala mea, nu am mai folosit "wax" pe ferule de mult timp, si aia e obligatoriu.  Cu cit ai mai multe segmente cu atit sansele sint mai mari ca ceva sa mearga prost. Atit cit priveste diferenta intre 2 segmente si 4(sau mai multe) la lansari, e cam neglijabila, la ora actuala toate firmele de renume au ajuns sa faca betele cu multe segmente aproape sau la fel ca cele din 2 segmente,calitativ.
In cazul betelor cu mai multe segmente e bine sa le reinbini  in timp ce pescuiesti, cam la fiecare ora, sau dupa fiecare peste mai "sanatos", cea ce nu e prea usor cind ai de-a face mai ales cu ultimul segment (din virf) fiind foarte subtire, in mijlocul riului, cu miinile ude.
Fir intins......
Memorat
dumitru
Vizitator
« Raspunde #40 : 09 Noiembrie 2005, 09:08:58 pm »

Vergi de musca - pareri pro si contra

Sfatul meu personal? Daca v-a muscat microbul, si vreti sa va apucati serios de muscarit, cumparati-va o lanseta de calitate chiar de la bun inceput. Din simplul motiv ca suntem prea saraci ca sa ne imbracam ieftin. O lanseta de calitate, care poate costa intre 150 si 300 USD, face toti banii.

Comentarii - echipament LOOP

mai bine investesti mai multi bani in lectii de fly casting (adica iti cumperi casete video si carti instructionale de afara, ca la noi instructori de casting - ioc) si-ti perfectionezi tehnica decat sa investesti 600 de euroi intr-o super-lanseta cu care nu poti sa lansezi.

citate scrise de domnul asistent Andrei Zarbete.

Mi se pare mie sau se contrazice ?

pt. domnul asistent Andrei Zarbete: Avetzi si o parere finala ?

Strict numai pt. cei ce vor sa se apuce:
Nu datzi bani pe prostii (casete video si carti instructionale de afara ), cu bani astia mai bine luatzi dulciuri la copii,flori la neveste si o sticla “de troscau”, Noi romani avem o indeminare inascuta si spirit de observatzie ( nu ca finlandezi care au doua picioare de stingul… atzi vazut si voi la fotbal…). Eu unul nu am nevoie sa-mi spuna cineva ce fac greshit ( pt asta am nevasta… si soacra sa-mi aduca aminte si adoa zi … pe gratis)
Incercatzi la inceput sa lansatzi scurt numai distantze “de pescuit” , distantze mari vin ele cu timpul de la sine.
Daca vi se pare ca nu “merge” chiar cum trebuie schimbatzi priza atit modul cit si locul de unde tzinezti lanseta si eventual pozitzia picioarelor. O priza buna pt cei care stau prost cu ritmul ar fi sa prinda lanseta de partea superioara a minerului in asa fel ca degetul aratator sa fie de jur imprejurul fibrei la baza minerului( in felul asta va fi avertizat dinainte de mishcarile lansetei… se simte cum lucreaza)
Daca avetzi incheietura miini slaba sau va oboseste mina repede si tindetzi sa exageratzi “stopurile” intoarcetzi mulineta pe orizontala vetzi capata suport… si daca nu merge bagatzi coada lansetei in mineca de la camasha sau daca sintetzi la tricou legatzi minerul lansetei cu un shiret dar nu prea strins.
O modalitate de a practica ar fi noaptea cind este intuneric bezna de nu se vede nimic atunci vetzi fi nevoitzi sa folositzi si alte simtzuri ca organ informativ pt coordonarea mishcarilor
Nu recomand sa avetzi legat cirlig sa va scoatetzi ochii, ci altceva cam de aceiasi marime si greutate ca afecteza lansarea, practic sa fie cit mai apropiat de situatzi reale.
In caz ca avetzi totusi probleme intrebatzi un pescar mai experimentat.

stanga dumitru 
Memorat
@lexe
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #41 : 17 Noiembrie 2005, 08:46:17 am »

Ranjet  cel mai frumos pescuit eu il practic  Socat

pe langa doua lansete eu mai dau si cu o varga de 4 m la mal unde iau caras non stop Ranjet Clipitor
Memorat
dadylures

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #42 : 07 Decembrie 2005, 10:05:13 am »

Am unAll Star tot din 4 buc, l-am primit blank, si l-am aranjat pentru pescuit cu micro vob.Este o bijuterie. Cls 5 . Specialistii ce zic??? este ceva de el ?? Nu am gasit in ceea ce am citit nici o discutie despre asa ceva. E drept ca nu am citit tot.Multumesc
Memorat
Pagini: « 1 2 3 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.