Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 01:05:43 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit cu musca artificiala
| |-+  Flytying
| | |-+  bead-uri
0 Membri si 0 Vizitatori pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 Imprima
Autor Subiect: bead-uri  (Citit de 1637 ori)
dany
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : 09 Iunie 2005, 10:47:46 am »

Am fost saptamana trecuta la lipan si am reusit sa prind vreo 4 lipani superbi.Dar care este problema am avut o nimfa cu bead pe 18 un pesant tail si numai la ea am prins dar din pacate am agatato intr-o valtoare adanca.Eu am bead de 2mm dar nu se potrivesc pe cadisuri sau ace normale de 18 am incercat si varianta cu patentul sa le ovalizez un pik dar sunt casante si se sparg.Intrebarea este:de unde pot sa imi procur niste beaduri care sa se potriveasca pt ac de 18 sau ce sfat imi dati?
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 09 Iunie 2005, 11:45:32 am »

Banui ca prin "potrivire" te referi la faptul ca trece inelul prin bila. Solutia cea mai simpla este urmatoarea: pui bila pe tija, pui carligul in menghina, bagi o sarma subtire (litza) prin bila, fixezi un capat al sarmei de la bila spre curbura carligului cu ata de montaj, rasfrangi sarma peste bila si ii fixezi si celalalt capat, astfel incat bila sa stea la 1-2 mm de inel. Faceam chestia asta f des la inceput, cand pescuiam cu pheasant tail pe 16-18 la rosioara, babusca si platica.
Memorat

...................

C&R
.................
dany
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #2 : 10 Iunie 2005, 10:57:53 am »

Ms mult.Chiar e super ideea.Am incercat sa fac cateva nimfe pe 18 si au iesit super.Acum astept sa ma duc iar la lipan ca sunt pregatit.Ms inca o data si o sa postez niste poze cu lipanii care i-am prins.
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #3 : 10 Iunie 2005, 02:54:16 pm »

o sa postez niste poze cu lipanii care i-am prins.

Asta-i un fel de vanzare a pieii ursului din padure! Zambitor)) Dar optimismul e bun intotdeauna! Da-i bataie!
Memorat

...................

C&R
.................
salmo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 12 Iunie 2005, 01:32:40 pm »

Am fost saptamana trecuta la lipan si am reusit sa prind vreo 4 lipani superbi.Dar care este problema am avut o nimfa cu bead pe 18 un pesant tail si numai la ea am prins dar din pacate am agatato intr-o valtoare adanca.Eu am bead de 2mm dar nu se potrivesc pe cadisuri sau ace normale de 18 am incercat si varianta cu patentul sa le ovalizez un pik dar sunt casante si se sparg.Intrebarea este:de unde pot sa imi procur niste beaduri care sa se potriveasca pt ac de 18 sau ce sfat imi dati?
    eu zic ca poti incerca foarte simplu cu alica de plumb, in marimea care doresti. o crestezi si o fixezi cu un cleste. poti sa legi musca astfel incat alica sa se observe, ori sa o fixezi pe tija si prin finisarea mustei sa nu se observe. astfel ai un avantaj, poti sa folosesti gramaje diferite la acealasi carlig mic, numarul 18 in cazul tau.
    ma mai gandesc ca nu biluta era importanta pentru acel carlig sau musca, poate doar in echilibrul artificialei. cred ca poti realiza musca normal, fara bead head. cel mai bine ar fi daca ai lega musca respectiva cu bile de tungsten; ar fi un mare avantaj, fiind mai grele cu aproximativ 3 X decat cele de bronz la aceeasi marime, poti folosi bile mai mici in diametru, astfel incat acest lucru te ajuta sa intepi mai bine, libertatea intepare a carligului fiind mai mare. totusi, personal nu am intalnit inca bile de tungst atat de mici incat sa incapa corect pe carlige de 18. o alta varianta si poate cea mai interesanta ar fi folosirea firului subtire de tungsten, exista sarma de tungsten foarte subtire. candva am vazut o intreaga bobina la un cunoscut, avea o mare greutate dar era foarte subtire, prea subtire pentru a o folosi la lestarea nimfelor pe carlige de 12 si 10, asa incat pe moment nu am fost interesat. acum nu mai pot face rost de acest material care imi dau seama ca era excelent pentru povestea ta.
    o alta varianta ar fi sa lestezi musca cu bila din sticla, care este destul de usoara dar are un efect optic bun. poti folosi chiar bila mica din sticla sau plastic, perleta cu se numeste in terminologia crapista, apoi atasezi bila mai mare de bronz. sistemul este bun la carligele mai mari, la cele mici este posibil sa ingusteze aria de intepare prin ingustarea dsechiderii.
    fir intins si lipani cat mai cocosati!
Memorat
redkid
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 12 Iunie 2005, 09:18:13 pm »

eu zic ca poti incerca foarte simplu cu alica de plumb, in marimea care doresti. o crestezi si o fixezi cu un cleste. poti sa legi musca astfel incat alica sa se observe, ori sa o fixezi pe tija si prin finisarea mustei sa nu se observe. astfel ai un avantaj, poti sa folosesti gramaje diferite la acealasi carlig mic, numarul 18 in cazul tau.

-http://www.ffinternet.com/html/flytying_nymph_leadhead_tying.htm

Citat
o alta varianta ar fi sa lestezi musca cu bila din sticla, care este destul de usoara dar are un efect optic bun. poti folosi chiar bila mica din sticla sau plastic, perleta cu se numeste in terminologia c**pista, apoi atasezi bila mai mare de bronz. sistemul este bun la carligele mai mari, la cele mici este posibil sa ingusteze aria de intepare prin ingustarea dsechiderii.

-http://www.rackelhanen.se/eng/10224.htm

O completare... Zambitor
Memorat
valiflo
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 28 Iunie 2005, 12:56:06 pm »

Unde ai prins lipanii?
Memorat
Pagini: 1 Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.