Bine ai venit, Vizitator. Trebuie sa te autentifici sau sa iti creezi un cont.
23 Mai 2012, 01:11:36 am
Pagina principala Ajutor Cauta Calendar Autentificare Creaza un cont

+  Forum de pescuit
|-+  Pescuit la rapitori
| |-+  Competitii
| | |-+  turneul avp - cupa romtravel
0 Membri si 1 Vizitator pe acest subiect. « precedent urmator »
Pagini: 1 2 3 4 » Imprima
Autor Subiect: turneul avp - cupa romtravel  (Citit de 11686 ori)
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« : 16 Iulie 2007, 12:39:56 am »

S-a incheiat si a 4-a etapa a turneului avp, cupa romtravel. cum ne-am obisnuit, si aici, la belis, bibanii au facut legea si au stabilit ierarhiile chiar daca si cu o zi inainte de concurs, s-au prins si cate o suta de cleni de pescar. primul semnal ca bibanii exista din abundenta in lac si ca raspund la jig a fost dat de laurentiu andronic, mircea ciobanu si bogdan cheta, care au venit cu zeci de bibani la cantar prinsi la adancime mare si f mare, intre 4-10 metri adancime. apoi, in mansa a 2a si a 3a totul s-a transformat intr-o mare bibaniada, cu toate ca au fost concurenti care au pariat in continuare pe clean, mai ales ca majoritatea olfurilor si locurilor bune de clean au ramas libere. au castigat, destul de detasat, andronic, secondat de mircea ciobanu, ambii cu 4 pct, departajati doar de nr de pesti si cm. pe 3 a iesit mihai profesoru. sabin, putea mai mult, dar cei doi cleni din mansa 1 i-au adus doar locul 10. a aflat si el intr-un tarziu de biban, asa ca a recuperat cu un loc 2 si un loc 1 in mansele urmatoare. urmeaza bogdan cheta pe 5 si robert boanta pe 6. lucian constantin a iesit pe 7 si cele 14 puncte avp il fac leaderul actual al turneului. cheta s-ar fi putut si el clasa mai sus daca nu-i mureau 6 pesti in prima mansa. s-a cantarit doar la mal, motiv pentru care doi concurenti au fost depunctati pentru cantariri “pe lac”.  bogdan sofonea a fost descalificat pt pescuit repetat in afara sectorului, prilej cu care a fost cel mai fresh cocnurent participant la festivitatea de premiere. costel gurbet si romtravel a rasplatit primii 5 clasati si premiul pt captura (andronic si stancu – clean 31 cm) cu motoare, barci allrondmarine, sonare etc care au depasit 10000 lei. a meritat, pt ca cei 594 de pesti prinsi au totalizat si ei peste 10000 cm. poze, clasamente si text in zilele urmatoare pe pescarul.com, doar sa ajung acasa ca mai raman o zi doua pe apele din jurul belisului.

Nr.crt.   Nume       Total cm   Total pesti   Total PM   LOC   
17   Laurentiu   Andronic   1234   75   4   1   
6   Mircea   Ciobanu   995   61   4   2   
28   Mihai   Sofonea   395   25   12   3   
3   Sabin   Buzatu   691   42   13   4   
5   Bogdan   Cheta   560   34   13   5   
2   Robert   Boanta   596   36   14   6   
7   Lucian   Constantin   474   27   14   7   
27   Andrei   Sava   400   25   15   8   
25   Sorin    Lazea   485   30   19   9   
24   Dan   Iercosan   322   20   19   10   
20   Ovidiu   Bradatan   264   13   19   11   
19   Stefan   Bondrea   365   20   21   12   
30   Ionel   Stancu   291   16   21   13   
22   Sorin    Dragoi   468   29   22   14   
29   Doru   Somesan   267   15   22   15   
9   Ion   Dumitru   318   16   23   16
1   Cristian   Anghelina   333   15   24   17
16   Octavian   Voinea   230   14   25   18
14   Adrian   Spiac   216   13   26   19
12   Ovidiu   Ristivan   177   8   27   20
11   Eugen   German   209   13   30   21
8   Eugen   Cozma   191   8   31   22
4   Ovidiu   Chereches   166   9   31   23
31   Valentin   Stratonov   175   9   35   24
23   Petre   German   108   6   36   25
18   Aurelian   Arif   61   3   39   26
32   Mircea   Teodorescu   56   3   39   27
26   Renel   Pascu   79   4   41   28
15   Dan   Vasilescu   20   1   43   29
21   Stefan   Dinu   48   3   44   30
10   Razvan   Dunca   0   0   45.5   31
13   Bogdan   Sofonea   16   1   43.5   desc
         10194   593      

* belis.jpg (34.71 KB, 500x375 - vazut 299 ori.)
« Ultima modificare: 16 Iulie 2007, 12:42:29 am de catre Sorin » Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #1 : 16 Iulie 2007, 09:40:55 am »

s-a cantarit doar la mal, motiv pentru care doi concurenti au fost depunctati pentru cantariri “pe lac”. 

Sorine, cand ajungi iar la net poate ne explici cum poti fi de acord cu aceste depunctari cand regulamentul AVP nu interzice masurarea pe apa, la celelalte etape s-a aplicat fara probleme, la aceasta etapa nu a fost anuntat un alt regulament sau completari in acest sens la regulamentul AVP. Nici macar arbitrii nu stiau de aceasta regula. Unde e argumentul regulamentar pentru aceste depunctari?Nedumerit
Memorat

...................

C&R
.................
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #2 : 16 Iulie 2007, 10:48:55 am »

Sorine, cand ajungi iar la net poate ne explici cum poti fi de acord cu aceste depunctari cand regulamentul AVP nu interzice masurarea pe apa, la celelalte etape s-a aplicat fara probleme, la aceasta etapa nu a fost anuntat un alt regulament sau completari in acest sens la regulamentul AVP. Nici macar arbitrii nu stiau de aceasta regula. Unde e argumentul regulamentar pentru aceste depunctari?Nedumerit
Ranjet

Modul cum se face masurarea capturilor, pe apa, mal sau ambele nu este precizat in regulamentul turneului. la prima etapa, la ghioroc, masurarea s-a facut tot exclusiv la mal. la valea argovei si gostilele s-a facut si pe apa - o barca de masurare pt fiecare sector cu cel putin un arbitru care facea parte din alta asociatie, alta decat cea organizatoare. la belis s-a ales masurarea exclusiva de pe mal, cu exceptia pastravului. daca tzii minte, anul trecut, tot la belis au ramas niste semne de intrebare cu privire la felul in are s-a efectuat masurarea pe apa si cred ca anul acesta, organizatori nu au dorit sa repete ceea ce s-a intamplat anul trecut. pe langa asta, nu am vazut decat un arbitru de la alta asociatie - rosu r. de la apr.
in cazul lui dan vasilescu si eugen cozma, rezultatul masurarii de pe apa din prima mansa nu a fost luat in considerare. decizia a fost luata de comitetul de organizare - costel gurbet - presedinte, aurelian chira - sef arbitraj si de mine - obs avp, in unanimitate de voturi. pe de alta parte nu am primit nici o contestatie de la cei doi.
oricum, cine dorea sa-si masoare pestii in timpul mansei o putea face iesind la mal. dan v si cozma au reusit sa convinga un arbitru sa le masoare pestii pe apa dar asta nu inseamna validarea automata a rezultatelor. pe mine nu m-au convins, toata lumea stia ca se fac masuratori decat la mal.
Memorat
MihaiV

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #3 : 16 Iulie 2007, 10:57:10 am »

Ranjet

la belis s-a ales masurarea exclusiva de pe mal, cu exceptia pastravului. daca tzii minte, anul trecut, tot la belis au ramas niste semne de intrebare cu privire la felul in are s-a efectuat masurarea pe apa si cred ca anul acesta, organizatori nu au dorit sa repete ceea ce s-a intamplat anul trecut. pe langa asta, nu am vazut decat un arbitru de la alta asociatie - rosu r. de la apr.
in cazul lui dan vasilescu si eugen cozma, rezultatul masurarii de pe apa din prima mansa nu a fost luat in considerare. decizia a fost luata de comitetul de organizare - costel gurbet - presedinte, aurelian chira - sef arbitraj si de mine - obs avp, in unanimitate de voturi. pe de alta parte nu am primit nici o contestatie de la cei doi.
oricum, cine dorea sa-si masoare pestii in timpul mansei o putea face iesind la mal. dan v si cozma au reusit sa convinga un arbitru sa le masoare pestii pe apa dar asta nu inseamna validarea automata a rezultatelor. pe mine nu m-au convins, toata lumea stia ca se fac masuratori decat la mal.

Asta cu "toata lumea" o zici tu, dar uite ca am vorbit cu 6 concurenti si nici unul nu stia de regula asta.

"la belis s-a ales masurarea exclusiva de pe mal,"

Inteleg, dar s-a anuntat? Cand? Daca s-ar fi anuntat si concurentii ar fi stiut de regula asta nu ar fi fost nici o problema si va dadeam dreptate.

"pe de alta parte nu am primit nici o contestatie de la cei doi. "

Ce rost avea sa depuna contestatie? Voi 3 ati luat decizia, tot voi ati fi analizat si contestatia. Daca lua altcineva decizia, un arbitru de exemplu, atunci puteau veni la forul superior, adica voi trei, pentru a analiza situatia. Dar in cazul asta nu avea nici un sens.

Ce a fost anul trecut e irelevant. Nu stau in picioare argumente de genul asta.
Memorat

...................

C&R
.................
RaresDumitru
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #4 : 16 Iulie 2007, 11:40:29 am »

BIBANIADA 2007 EDITIA DE VARA - asta a fost. Se dovedeste inca o data ca se fac greseli si ca pina la urma nu se intimpla nimic ca sa se schimbe ceva. anul trecut nu a punctat bibanul si cei care au stiut sa gaseasca cleanul au fost cei care au si castigat. Anul acesta s-a punctat si bibanul si iata cum pe un lac de munte pe care ar trebui sa prinzi clean si pastrav au avut de castigat cei care au dat de biban.
Greseala organizatorilor este mare in opinia mea deoarece Belisul se doreste a fi o schimbare fata de etapele de ses unde cu biban poti face cariera. Intrebarea mea este de ce nu se face atunci un sir de concursuri care sa se axeze numai pe biban? Oricum toata lumea aia prinde sau incearca sa prinda...

Daca se doreste o serie de concursuri care  sa desemneze un pescar la spinning complet, care sa stie sa se adapteze si sa dovedeasca ca stie sa prinda si biban, si salau, si clean, si pastrav, si stiuca, ar fi trebuit sa puncteze doar cleanul si pastravul in aceasta etapa.

In alta ordine de idei, protejarea sectoarelor inainte de concurs mi se pare un lucru de luat in calcul, avand in vedere ca un peste ca si cleanul - super sperios  - nu av reveni in aceleasi locuri prea repede dupa ce a fost prins.

La Alesd ma astept sa fie din nou bibaniada, cu exceptia celor care vor miza din nou pe stiuca sau alt peste care va fi mai greu de gasit. In plus daca 5 bibani prinsi fac cit o stiuca, toata lumea va cauta din nou bibanul...ce surpriza.
Memorat
RaresDumitru
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #5 : 16 Iulie 2007, 11:40:56 am »

BIBANIADA 2007 EDITIA DE VARA - asta a fost. Se dovedeste inca o data ca se fac greseli si ca pina la urma nu se intimpla nimic ca sa se schimbe ceva. anul trecut nu a punctat bibanul si cei care au stiut sa gaseasca cleanul au fost cei care au si castigat. Anul acesta s-a punctat si bibanul si iata cum pe un lac de munte pe care ar trebui sa prinzi clean si pastrav au avut de castigat cei care au dat de biban.
Greseala organizatorilor este mare in opinia mea deoarece Belisul se doreste a fi o schimbare fata de etapele de ses unde cu biban poti face cariera. Intrebarea mea este de ce nu se face atunci un sir de concursuri care sa se axeze numai pe biban? Oricum toata lumea aia prinde sau incearca sa prinda...

Daca se doreste o serie de concursuri care  sa desemneze un pescar la spinning complet, care sa stie sa se adapteze si sa dovedeasca ca stie sa prinda si biban, si salau, si clean, si pastrav, si stiuca, ar fi trebuit sa puncteze doar cleanul si pastravul in aceasta etapa.

In alta ordine de idei, protejarea sectoarelor inainte de concurs mi se pare un lucru de luat in calcul, avand in vedere ca un peste ca si cleanul - super sperios  - nu av reveni in aceleasi locuri prea repede dupa ce a fost prins.

La Alesd ma astept sa fie din nou bibaniada, cu exceptia celor care vor miza din nou pe stiuca sau alt peste care va fi mai greu de gasit. In plus daca 5 bibani prinsi fac cit o stiuca, toata lumea va cauta din nou bibanul...ce surpriza.
Memorat
valmar
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #6 : 16 Iulie 2007, 11:54:35 am »

Sorin,daca tot s-a deschis discutia despre Belisul de anul trecut cind sa intimplat ce sa intimplat cu "pastravii lui cozma" poate tu nu stii ca Aurelian Chira a fost unul dintre cei care a facut foaia cu unul dintre pastravi si anul asta a fost inaintat in functie de cel care l-a demascat adica Costel Gurbet si  desemnat sa fie seful arbitrilor  Suparat ca sa nu-ti spun ca a comis-o si anul asta cind in timpul mansei a dat informatii despre unde si ce se prinde unui concurent de-al"casei"care a si parasit zona unde pescuia urmind sfaturile date de arbitrul sef.
   Stii bine ce circ a iesit dupa Ghioroc intre "bunicu si Renel dupa comvorbirea telefonica avuta cu un arbitru care arbitra in alt sector si pe alta balta.
   Din pacate greselile arbitrilor se rasfring asupra concurentiilor si in loc sa fie penalizati cu neconvocarea la etapa mai sunt si promovati.
    Se pare ca in cadrul turneului arbitajul si arbitrii sunt "cuiul lui Pepelea"si nu vad o rezolvare prea rapida a situatiei.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #7 : 16 Iulie 2007, 12:17:38 pm »

Rares, si la alesd va fi bibaniada 100%. Pe de alta parte ai putea vedea si jumatatea plina a paharului - pentru a prinde zeci de bibani intr-o mansa si a te clasa intre primii trebuie sa ai aptitudini deosebite de pescar. Mai mult ca sigur anul viitor tavp va avea loc pe specii - cate 2 etape pt salau, stiuk, biban si clean/pastrav, dar decizia se va lua in primavara.
Memorat
RaresDumitru
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #8 : 16 Iulie 2007, 02:14:53 pm »

Sorin, si eu am spus ca la alesd va fi bibaniada. Ce nu mi se pare corect este ca pe un lac pe care ai clen si pastrav, dar clean in principal, sa puncteze bibanul. Fusesem pe pista de concurs cu vreo 3 saptamini inainte si prinsesem biban mare la vobler intr-unul din golfuri, stiam ca exista bibani acolo sima temeam ca se va transforma totul in bibaniada. De acea mi se pare ca ar fi fost normal ca bibanul sa nu puncteze in aceasta etapa. Dar nu a fost decizia mea ci a organizatorilor...
Memorat
valmar
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #9 : 16 Iulie 2007, 02:21:34 pm »

Diferenta dintre bibaniada de la Belis si cea de la Alesd va fi de multi cm /biban asta cu siguranta .
   Cei care au optat sa pescuiasca la biban in Belis au avut cistig de cauza si strategia cea mai buna in conditiile date asa ca felicitari tuturor care au punctat si respect celor care au cistigat.
Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #10 : 16 Iulie 2007, 03:07:00 pm »

au fost si concurenti care au mizat pe clean, mai ales ca golfurile au ramas libere in mansele 2 si 3. un exemplu e gyorg care a venit cu 6 cleni in  mansa 3 cu toate ca sigur stia sa dea mai bine la biban. paco a dat si el dupa clean, poate si din cauza ca premiul pt captura era foarte accesibil, la doar 31 cm. e total deplasat sa acuze cineva ca s-a pescuit la biban. bibanul a fost pt toti o solutie de compromis cand s-a vazut in mansa 1 ca nu merge cleanul. nu stiu cat a contat vremea, dar antrenamentele dinaintea concursului l-au dat peste cap.
Memorat
RaresDumitru
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #11 : 16 Iulie 2007, 03:37:02 pm »

Deci Sorin, eu nu acuz pe nimeni ca a pescuit la biban atita timp cit era voie sa faci asta. Acuz organizatorii ca au ingaduit transformarea concursului in bibaniada. E o mare diferenta
Memorat
valmar
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #12 : 16 Iulie 2007, 03:56:23 pm »

au fost si concurenti care au mizat pe clean, mai ales ca golfurile au ramas libere in mansele 2 si 3. un exemplu e gyorg care a venit cu 6 cleni in  mansa 3 cu toate ca sigur stia sa dea mai bine la biban. paco a dat si el dupa clean, poate si din cauza ca premiul pt captura era foarte accesibil, la doar 31 cm. e total deplasat sa acuze cineva ca s-a pescuit la biban. bibanul a fost pt toti o solutie de compromis cand s-a vazut in mansa 1 ca nu merge cleanul. nu stiu cat a contat vremea, dar antrenamentele dinaintea concursului l-au dat peste cap.
  Sorin,Gyorg dupa cite stiu a prins clenii in mansa 1 nu in a 3-a unde a prins numai bibani.
  Paco a adus la mal in mansa 3 -a ,3-4 clenuti si 2 bibani ca restul i-au fugit din plasa.Oricum nu are nici o relevanta cine ce a prins atita timp cit reg. puncteaza si clean si biban si pastrav etc...
    Cei mai inspirati au cistigat pe ceea ce stiau mai bine (jigging)ceea ce dovedeste ca sunt pescari buni si se adapteaza repede situatiei.
    Bravo lor.
 Problemele aparute nu sunt cauzate de concurenti ci de arbitrii si organizator deopotriva.
« Ultima modificare: 16 Iulie 2007, 03:58:47 pm de catre valmar » Memorat
Sorin
Administrator

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Raspunde #13 : 16 Iulie 2007, 05:29:53 pm »

vali, daca apar probleme acestea sunt cauzte de necunoasterea regulamentului de concurs, fie ei arbitri, organizatori sau concurenti. cei care il cunosc  bine nu intra in situatii discutabile. cand o sa inteleaga toti ca pt o naluca care atarna la capatul lansetei de rezerva in apa in timp ce pescuiesti cu alta lanseta esti descalificat, vorbim vorbe.
Memorat
valmar
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Raspunde #14 : 16 Iulie 2007, 07:07:03 pm »

vali, daca apar probleme acestea sunt cauzte de necunoasterea regulamentului de concurs, fie ei arbitri, organizatori sau concurenti. cei care il cunosc  bine nu intra in situatii discutabile. cand o sa inteleaga toti ca pt o naluca care atarna la capatul lansetei de rezerva in apa in timp ce pescuiesti cu alta lanseta esti descalificat, vorbim vorbe.
  Sorine, iar" bati saua ca sa priceapa iapa" ,dar crede-ma ca nu doresc sa intru in polemica cu nimeni . Din pacate interpretari ale regulamentului au fost si la Ghioroc si la V.Argovei si la Belis probabil si in urmatoarele etape .
  Problema devine acuta si din pacate se rasfringe doar asupra concurentilor nu  afecteaza arbitrii si nici organizatorii care s-au vazut cu "sacii in caruta" .
   Retragerea lui Dan Vasilescu din turneu datorata in deosebi de neprofesionalismul cu care s-a abordat aceasta etapa de catre organizator ar trebui sa dea de gindit .
   Cu totul altul era spiritul turneului la inceputul anului.

Memorat
Pagini: 1 2 3 4 » Imprima 
« precedent urmator »
Mergi la:  

Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.