Inapoi la pagina de start
Forum de discutii pescaresti.
Pescuit cu momeli artificiale
Pescuit cu musca artificiala
Atelier. Rodbuilding & Lurebuilding. Reparatii. Intretinere echipament de pescuit.
Concursuri de pescuit. Program competitional. Turneul AVP.
Galeria foto. Poze cu capturi. Galerii foto personale.
Filme de pescuit.
Anunturi de vanzare/cumparare. Echipament de pescuit. Ambarcatiuni.
Harti. Locuri de pescuit. GPS. Geocaching.
Chestii utile. Starea vremii. Solunare pentru pescuit. Cotele apelor Dunarii. Legislatie.
Blog & Lifestyle
Download, wallpapere, jocuri. Gratis.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
sa te autentifici
sau
sa iti creezi un cont
.
23 Mai 2012, 01:17:24 am
Forum de pescuit
Pescuitul cu naluci
Echipamente si accesorii
lanseta fierbinte
0 Membri si 0 Vizitatori pe acest subiect.
« precedent
urmator »
Pagini:
1
2
3
»
Autor
Subiect: lanseta fierbinte (Citit de 9683 ori)
seve
Deconectat
lanseta fierbinte
«
:
21 Octombrie 2007, 04:58:43 am »
de curand am avut ocaziza sa fac o vizita in state unui amic si am achizitionat o lanseta destul de interesanta dupa parerea mea..dar vreau sa cer si alte pareri...este un g loomis gl2 hot shot 8.6 mh, magnum-medium, actiune ex-fast 10-20 test pound line....intrebarea mea este daca mai are cineva o lanseta asemanatoare si ce parere are despre ea...eu am luat-o pentru wobler la dunare si stiu ca pentru asta a cam si fost facuta (pescuit la wobler pe rauri rapide in stil hot-shot). ce presupune exact puterea magnum-medium? varf mai sensibil cu putere mare in elementul al 2-lea?
Memorat
stefandinu
Deconectat
Re: lanseta fierbinte
«
Raspunde #1 :
21 Octombrie 2007, 07:15:44 pm »
De fapt se utilizeaza la pescuitul la trena cu vobler (HotShot).
Eu am una ... varianta IMX .. fiind foarte rapida este o lanseta foarte buna de jigg.
Memorat
Stefan DINU
- Bucuresti
florins
Deconectat
«
Raspunde #2 :
13 Decembrie 2007, 04:50:38 pm »
Baieti, poate ma luminati si pe mine ce-i acela"pescuit in stil hot-shot".
Suna interesant denumirea
Florin Saran
Memorat
trca
Deconectat
«
Raspunde #3 :
13 Decembrie 2007, 05:45:09 pm »
Memorat
stefandinu
Deconectat
«
Raspunde #4 :
14 Decembrie 2007, 08:11:04 am »
Hot shot este un vobler ... se utilizeaza la somon ... tehnica: trena. Au aparut astfel lansete specializate pentru pescuitul la trena cu voblerul la somon.
Memorat
Stefan DINU
- Bucuresti
Sorin
Administrator
Deconectat
«
Raspunde #5 :
14 Decembrie 2007, 10:09:26 pm »
Citat din mesajul lui: stefandinu din 21 Octombrie 2007, 07:15:44 pm
De fapt se utilizeaza la pescuitul la trena cu vobler (HotShot).
Eu am una ... varianta IMX .. fiind foarte rapida este o lanseta foarte buna de jigg.
de ce nu o folosesti pentru stilul pentru care a fost construita? mie nu mi s-a parut ca are ceva in comun cu pescuitul la jig. in fine, e treaba fiecaruia sa pescuiasca cu ce se simte mai bine.
«
Ultima modificare: 14 Decembrie 2007, 10:10:13 pm de catre Sorin
»
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #6 :
15 Decembrie 2007, 02:31:37 am »
Si eu am una, tot IMX.
Da, Hot Shot a fost conceputa pentru dat la voblere la somon samd.
Dar e f. buna si la jig.
Mie d-aia imi place ca o iau pe rau doar pe ea si-si face treaba f.bine.
Memorat
Tectan
Deconectat
«
Raspunde #7 :
15 Decembrie 2007, 02:34:26 am »
Pina la urma cum trebuie sa fie lanseta pentru jig? Extra fast sau Fast? De lungime nu mai intreb pentru ca tine de preferinta, barca sau mal, etc
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #8 :
15 Decembrie 2007, 11:21:04 pm »
Citat din mesajul lui: Tectan din 15 Decembrie 2007, 02:34:26 am
Pina la urma cum trebuie sa fie lanseta pentru jig? Extra fast sau Fast? De lungime nu mai intreb pentru ca tine de preferinta, barca sau mal, etc
Aici e o intreaga discutie.
Unii o sa spuna intr-un fel altii in altul.
Unii dau cu mono altii cu ata.
Ce sa spun...poti sa iei la jig la salau cu bete moderate-fast.
Depinde foarte mult cum te obisnuiesti.
Eu optez pentru bete cat mai senzitive...asta a fost obsesia mea...recunosc...si daca acum 3 ani cautam numa pari... exfast, acum spun ca moderate-fast ar fi pe gustul meu..si cat mai usoare posibil ca sa nu ma doara mana...
Memorat
Sorin
Administrator
Deconectat
«
Raspunde #9 :
15 Decembrie 2007, 11:26:39 pm »
Mishtone, ce legatura este intre senzitivitate si ceea ce tu numesti fast, extra fast sau moderate? sau intre "pari" si aceleasi lucruri?
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #10 :
15 Decembrie 2007, 11:35:28 pm »
Pai nu prea este o legatura desi acum imi dau seama ca asa rezulta din postul meu.
Senzitivitatea e data de materialul din care e facut blancul si nu neaparat de actiunea lansetei .
Am vrut sa zic ca acum daca as da , as da cu bete cu actiune moderate-fast spre deosebire de trecut cand cautam 'pari'- adica ex-fast.
Si de asemenea batul sa fie cat mai senzitiv..sa transmita cat mai bine tzacurile.
Sper ca acum am fost mai exact in exprimare.
Memorat
Sorin
Administrator
Deconectat
«
Raspunde #11 :
15 Decembrie 2007, 11:51:03 pm »
nici acum cred ca nu ai fost inteles, pt ca extra fast nu inseamna nici pe departe "par".
ca tot pomeneai de caius si stcroix, fiind din timisoara, poate ai avut ocazia sa incerci toata gama de lansete.
si wild river, si premier,avid sau legend sunt aproape toate FAST. daca le-ai proba cu ochii inchisi, a-i spune ca wild river e slow, premierul - moderat, avidul - fast si legend - extrafast.
actiunea lansetei nu semnifica decat felul in care se indoaie blancul - atat si nimic mai mult.
mult mai mult conteaza structura blancului, conicitatea si materialele din care este construita o lanseta.
"fast - extra fast - slow - moderate" au sens doar atunci cand compari lansete identice ca lungime, construite din acelasi material si aflate in aceeasi gama de putere.
senzatia ca o lanseta e "par", adica rigida, e data de viteza de revenire a varfului. iti pot arata cand vrei lansete "moderate" care iti vor parea mai ultra extra fast decat orice lanseta notata extra fast pe care ai pus mana. sau la fel poti incerca o germina, care e mai extra fast decat un stcroix elite sau legend "extrafast."
«
Ultima modificare: 16 Decembrie 2007, 12:12:10 am de catre Sorin
»
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #12 :
16 Decembrie 2007, 12:33:45 am »
Am scris eu mai sus ca e o discutie luuunga.
Da, adevarat, 'pari' sunt mai degraba cei de mort manie dar eu in ultima vreme spun 'pari' si la betele ex-fast.Mea culpa.
N-am vrut sa intru in atatea detalii, si da ai dreptate...poate sa scrie pe ea moderate si sa fie mai ex-fast fata de o lanseta pe care scrie ex-fast..daca sunt din game diferite de putere ....asa este
dar... vrut sa-i dau un raspuns simplu lui Tectan la intrebarea lui.
Memorat
Pokemon
Deconectat
«
Raspunde #13 :
17 Decembrie 2007, 06:13:27 pm »
pai raspunsul nu a fost asa simplu
m-ai bagat si pe mine in ceata. nu inteleg nimic.
si apropo de unde deduceti voi ca un cormoran sau skil cu kil sau fara e fast sau nu stiu ce?
Memorat
Jean Scurtu
Deconectat
«
Raspunde #14 :
17 Decembrie 2007, 10:49:21 pm »
Nu stiu daca am mai spus pe acest forum ,insa o sa incerc sa spun acum chiar cu riscul de a ma repeta,ca la pescuitul cu jig-uri cel mai important e sensivitatea batului,mai putin actiunea lui.Sensivitatea unui blank e data de modulul de grafit folosit la constructia lui ,cu cat e mai mare cu atat e mai sensitiv,dar in acelas timp blank-ul e mai casant.De asemenea sensivitatea e influentata de rasina folosita la "lipirea " fibrelor de grafit,cred ca si de "scrim"-ul folosit(fibra de sticla ,grafit etc.)si de modul de constructie a blank-ului.
Ceea ce putini pescari stiu e ca intre doua blank-uri construite la fel,deci din aceleasi materiale,un blank mai lung e mai sensitiv decat unul mai scurt.
Referitor la actiunea blank-urilor(betelor) veti constata ca de la firma la firma desi se spune de exemplu ca e "fast" e mare diferenta ,inca nu e un STAS ce sa reglementeze aceasta actiune a betelor si numai avand in mana blank-ul sau batul puteti decide ce va convine sau nu ,nu luand-va dupa ce scrie firma producatoare in catalogul ei.
Personal prefer betele moderat,sau moderat -fast si am spus ca fast trebuie sa fie pescarul nu batul,ca desi cu un bat fast sau extrafast cel putin teoretic intepi mai bine ai multe sanse sa pierzi pestele in drill,mai ales daca e intepat superficial,deoarece elasticitatea limitata doar la treimea superioara a unui bat fast sau extrafast nu poate prelua in intregime socurile produse de peste.
Insa fiecare are preferintele lui si isi alege batul dupa preferintele sale si daca e multumit cu ce a ales nu are sens sa schimbe alegerea,decat daca in aceleasi conditii dupa ce a pescuit cu batul lui ,pescuieste cu batul altuia(prieten sau doar cunostinta) asemanator cu aceeasi lungime si putere isi va da seama ca batul acestuia e mai bun.
Altceva ,daca pescuiti la jig pescuiti cu fir textil(sau cum pescuiesc eu cu textil +leader fluorocarbon) si spun asta deoarece niciodata un fir mono nu va va transmite atatea informatii cate va transmite un fir textil.Firul textil la aceeasi rezistenta ca un fir mono e mult mai subtire,taie vantul si apa mult mai usor si elasticitastea lui f. redusa va ajuta sa intepati la timp in majoritatea cazurilor.
Daca folositi leader fluorocarbon aveti mai multe atacuri si ce e f. important,ceva economic,veti putea pescui cu acelas fir ani de zile ca de rupt la agataturi se va rupe intotdeauna fluorocarbonul nu textilul daca ati ales bine rezistenta fluorocarbonului.Daca pescuiesti direct cu textil in caz de agatare nu sti de unde se rupe firul ,se poate rupe la nod dar la fel de bine se poate rupe chiar langa mulineta daca acolo e un punct slab al firului.
Jean Scurtu
Memorat
Pagini:
1
2
3
»
« precedent
urmator »
Mergi la:
Selecteaza o destinatie:
-----------------------------
Pescuit la rapitori
=> Discutii generale
=> Competitii
=> Locuri de pescuit
Pescuitul cu naluci
=> Spinning
=> Echipamente si accesorii
=> Atelier
Pescuit cu musca artificiala
=> Flyfishing
=> Flytying
Diverse
=> Off topic
=> Iz de peshte
=> Concursuri
=> Anunturi
=> La gunoi
=> Calendar
o ora
o zi
o saptamana
o luna
Timp nelimitat
Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Home
|
Forum
|
Spinning
|
Musca
|
Atelier
|
Competitii
|