Inapoi la pagina de start
Forum de discutii pescaresti.
Pescuit cu momeli artificiale
Pescuit cu musca artificiala
Atelier. Rodbuilding & Lurebuilding. Reparatii. Intretinere echipament de pescuit.
Concursuri de pescuit. Program competitional. Turneul AVP.
Galeria foto. Poze cu capturi. Galerii foto personale.
Filme de pescuit.
Anunturi de vanzare/cumparare. Echipament de pescuit. Ambarcatiuni.
Harti. Locuri de pescuit. GPS. Geocaching.
Chestii utile. Starea vremii. Solunare pentru pescuit. Cotele apelor Dunarii. Legislatie.
Blog & Lifestyle
Download, wallpapere, jocuri. Gratis.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
sa te autentifici
sau
sa iti creezi un cont
.
23 Mai 2012, 01:18:28 am
Forum de pescuit
Pescuitul cu naluci
Echipamente si accesorii
lanseta fierbinte
0 Membri si 2 Vizitatori pe acest subiect.
« precedent
urmator »
Pagini:
«
1
2
3
Autor
Subiect: lanseta fierbinte (Citit de 9683 ori)
Andrei
Deconectat
Re: lanseta fierbinte
«
Raspunde #30 :
28 Decembrie 2007, 01:50:45 am »
Asa este! Cum ca betele lungi sunt mai sensitive decat cele mai scurte inca am dubii. Da stiu cine e Tom Kirkman. Am facut comaratia tinand cont ca nu ma asteptam ca, cu un batz medium sa simt mai bine decat cu orice alt batz trecut peste 150$ din categoria light sau ML, asta si tinand cont de firele ce le aveam pe fiacare lanseta....si din afirmatiile despre All Star Titanium. Din ce am citit pe forumurile americane...toti spuneau ca GLX-ul sunt cele mai sensitive blankuri de pe piata americana, doar ca sunt si putin mai grele in acelasi timp si mai casante.
Mie un LTX mi s-a parut la fel de sensitiv ca un Legend Elite. Nici mai putin nici mai mult. Doar ca fiacare lanseta simtea putin diferit structura. Un IMX Spin Jig nu mi s-a parut simtitor mai putin sensibil ca si un Legend Elite. Prea putini pescari ar sesiza diferenta. Si pe vremea cand pescuiam cu betele lungi, in momentul cand am revenit la lansetele scurte, nu pot sa zic decat ca nu am simtit nici o diferenta intre cat de sensibil e un batz fata de celalalt, tinand cont ca erau din aceeasi categorie de pret si aceeasi clasa de putere.
E chestiune de preferinta la urma urmei bete lungi versus bete scurte, dar pana sa cred treaba cum ca betele mai lungi sunt mai sensibile decat betele scurte trebuia sa ma conving singur pe aceasta tema. Pentru ca stiu de asemenea alte persoane care au trecut de la bete lungi la bete scurte si spuneau exact opusul.
Urmaresc forumurile si siturile americane, dar pe toate nu le poti urmari orice ai face.
«
Ultima modificare: 28 Decembrie 2007, 10:08:45 am de catre Andrei
»
Memorat
Sorin
Administrator
Deconectat
«
Raspunde #31 :
28 Decembrie 2007, 03:29:54 am »
@mishtone @liviupop - o antena nu amplifica nimic. doar receptioneaza un semnal. si asta o face doar cand este acordata cu frecventa semnalului purtator.
pe la sfarsitul ailor '80, Quantum producea o lanseta care avea interiorul metalizat si in mandrina se gasea un rezonator piezo-ceramic pentru marirea sensitivitatii. se numea parca Quartz Transmitter. cei de la Quantom spuneau "ca-i cea mai mare inovatie de la descoperirea grafitului pana in"... '93, cand am vazut-o ultima oara in catalogul Cabelas. cred ca daca o cautati, puteti gasi patentul si descrierea aplicatiei pe saitul de patente si marci ale SUA.
intr-un mesaj mai vechi, Jean povestea de ce foloseste el mandrine de baitcasting (cu blancul expus) pentru lansetele manufacturate de el. o lanseta mai lunga nu este mai senzitiva decat una mai scurta daca are de pilda un maner prost construit, care estompeaza orice semnal primit si nu-ti permite sa atingi blancul macar si cu un deget.
si daca vorbim de senzitivitatea lansetelor de lungimi diferite dar cu aceeasi putere si tehnologie de constructie, conteaza si felul in care pescuim. la distanta, in apa adanca, o lanseta mai lunga e mai "senzitiva" decat una scurta - ai un control mai bun al firului si nalucii; aceeasi trasatura va pune in miscare pe o distanta mai mare varful lansetei mai lungi si in plus, acest efect va fi mai putin sesizat de peste.
trebuie sa aveti in vedere ca
ceea ce simtiti in lanseta este sesizat si de peste
, de ce nu, chiar intr-o masura mai mare. nu de alta, dar maine poimaine apare moda lansetelor ultrasenzitive. acum e moda
far-west
, in care toata lumea pescuieste
fast
si
extrafast
. din fericire asta e un motiv pentru care avem inca peste.
«
Ultima modificare: 28 Decembrie 2007, 04:33:00 am de catre Sorin
»
Memorat
MihaiV
Deconectat
«
Raspunde #32 :
28 Decembrie 2007, 10:50:54 am »
Citat din mesajul lui: Jean Scurtu din 25 Decembrie 2007, 09:57:47 pm
Nu as putea sa va dau explicatia fizica de ce e asa ,dar am constatat si eu pescuind cu un bat de spinning de cca.3m facut de mine pe blank ALL STAR TITANIUM ,blank de fly de 9'W5 si pescuind cu un bat similar ,tot facut de mine pe acelas blank dar caruia i-am adaugat o extensie HELIUM LTA de la Kistler,batul fiind peste 3,5m.
Am pescuit prima data cu batul mai scurt in conditii in care pestele manca bine ,apoi dupa o ora cu cel lung si am putut sa-mi dau seama ca sensivitatea batului mai lung e mult mai buna simtind mai multe atacuri cu batul lung pescuind cu acelas fir
Nea Jeane, imi pare rau dar fizica mea nu prea accepta treaba asta. Practic recunosc ca n-am incercat. Dar din punct de vedere fizic senzitivitatea unui bat e data de transferul de energie de la varful batului la mana pescarului. Atacul pestelui inseamna o cantitate de energie transferata in fir. Aceasta se transmite prin fir pana la varful lansetei. Pe parcurs mai sunt si pierderi. Asa ca la varful lansetei ajunge o cantitate mai mica. Apoi mai sunt pierderi in lanseta si o cantitate si mai mica ajunge la mana pescarului. Cu cat lanseta e mai senzitiva, cu atat pierderile de energie sunt mai mici.
Sa zicem ca lanseta de 3 m e segmentul a si prelungirea e segmentul b. Nu se poate ca pe segmentul a sa fie pierderi de n%, pe b sa fie pierderi de inca m%, si pe a+b sa fie pierderi mai mici decat n%. Ceva ati pierdut din ecuatie in mod sigur. De exemplu transferul de energie nu e doar prin blank, ci se face si prin maner, se face si prin inele, etc. Asa ca explicatia s-ar putea sa fie la unul din aceste elemente.
Memorat
...................
C&R
.................
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #33 :
28 Decembrie 2007, 12:24:45 pm »
Citat din mesajul lui: Sorin din 28 Decembrie 2007, 03:29:54 am
@mishtone @liviupop - o antena nu amplifica nimic. doar receptioneaza un semnal. si asta o face doar cand este acordata cu frecventa semnalului purtator.
ceea ce simtiti in lanseta este sesizat si de peste
, de ce nu, chiar intr-o masura mai mare. nu de alta, dar maine poimaine apare moda lansetelor ultrasenzitive. acum e moda
far-west
, in care toata lumea pescuieste
fast
si
extrafast
. din fericire asta e un motiv pentru care avem inca peste.
@ Sorin , o antena receptioneaza si in functie de constructia ei poate avea un semnal mai puternic sau nu.
Mai simplu, o antena Yagy ca pe asta o stim poate toti cu mai multi elementi va da la iesirea dipolului un semnal mai mare decat una cu mai putini elementi.
E adevarat ca randamentul pe fiecare element descreste de la un anumit nr. de elementi in sus.
Dar putem vorbi despre cresterea semnalului prin cresterea numarului de elementi .
Sau mai simplu zis, o antena de tip Yagy cu 3 elementi va avea un semnal mai mic decat una cu 6 elementi.
Deci, semantic o antena nu amplifica, fizic poti creste nivelul semnalului pe care este acordata antena prin adaugare de elementi si acestei operatiuni ii putem spune ca am marit antena.
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #34 :
28 Decembrie 2007, 12:43:52 pm »
Citat din mesajul lui: MihaiV din 28 Decembrie 2007, 10:50:54 am
Nea Jeane, imi pare rau dar fizica mea nu prea accepta treaba asta. Practic recunosc ca n-am incercat. Dar din punct de vedere fizic senzitivitatea unui bat e data de transferul de energie de la varful batului la mana pescarului. Atacul pestelui inseamna o cantitate de energie transferata in fir. Aceasta se transmite prin fir pana la varful lansetei. Pe parcurs mai sunt si pierderi. Asa ca la varful lansetei ajunge o cantitate mai mica. Apoi mai sunt pierderi in lanseta si o cantitate si mai mica ajunge la mana pescarului. Cu cat lanseta e mai senzitiva, cu atat pierderile de energie sunt mai mici.
Sa zicem ca lanseta de 3 m e segmentul a si prelungirea e segmentul b. Nu se poate ca pe segmentul a sa fie pierderi de n%, pe b sa fie pierderi de inca m%, si pe a+b sa fie pierderi mai mici decat n%. Ceva ati pierdut din ecuatie in mod sigur. De exemplu transferul de energie nu e doar prin blank, ci se face si prin maner, se face si prin inele, etc. Asa ca explicatia s-ar putea sa fie la unul din aceste elemente.
MihaiV, judecand prin prisma transportului de tzac sa-i zic asa ( a transmiterii semnalului ! ) ..ai dreptate si e logic ce spui ca pe un tronson mai lung sa ai atenuarea mai amre a tzacului fata de unul mai scurt.
Ar fi totusi o explicatie care ar veni in sprijinul teoriei ca betele lungi sunt mai senzitive ca cele scurte cum ca o lanseta mai lunga sa receptioneze mai bine tzacul acela.
Poate ca datorita faptului ca lanseta sa fie mai lunga , tzacul sa aibe o amplitudine mai mare...suficient de mare incat cu tot cu atenuarea suplimentara data de lungimea lansetei , tzacul sa se simta totusi in palma pescarului f. bine sau mult mai bine fata de o lanseta scurta.
Ar putea fi o varianta, zic eu.
«
Ultima modificare: 28 Decembrie 2007, 12:46:29 pm de catre Mishtone
»
Memorat
Sorin
Administrator
Deconectat
«
Raspunde #35 :
28 Decembrie 2007, 12:58:44 pm »
Citat din mesajul lui: Mishtone din 28 Decembrie 2007, 12:24:45 pm
@ Sorin , o antena receptioneaza si in functie de constructia ei poate avea un semnal mai puternic sau nu.
Mai simplu, o antena Yagy ca pe asta o stim poate toti cu mai multi elementi va da la iesirea dipolului un semnal mai mare decat una cu mai putini elementi.
E adevarat ca randamentul pe fiecare element descreste de la un anumit nr. de elementi in sus.
Dar putem vorbi despre cresterea semnalului prin cresterea numarului de elementi .
Sau mai simplu zis, o antena de tip Yagy cu 3 elementi va avea un semnal mai mic decat una cu 6 elementi.
Deci, semantic o antena nu amplifica, fizic poti creste nivelul semnalului pe care este acordata antena prin adaugare de elementi si acestei operatiuni ii putem spune ca am marit antena.
mishtone, tot semantic vorbind, analogia pe care o faci tu cu o antena Yagi cu un numar mai mare de elementi se traduce printr-o constructie mai judicioasa si folosirea unor materiale mai bune in cazul lansetor, pentru marirea senzitivitatii.
un numar mare de directori la o antena Yagi nu inseamna NU o antena mai mare - dipolul e acelasi - lamda /2, dar ai un castig mai mare si o directionalitate mai buna.
Memorat
Mishtone
Deconectat
«
Raspunde #36 :
28 Decembrie 2007, 01:36:46 pm »
Citat din mesajul lui: Sorin din 28 Decembrie 2007, 12:58:44 pm
mishtone, tot semantic vorbind, analogia pe care o faci tu cu o antena Yagi cu un numar mai mare de elementi se traduce printr-o constructie mai judicioasa si folosirea unor materiale mai bune in cazul lansetor, pentru marirea senzitivitatii.
un numar mare de directori la o antena Yagi nu inseamna NU o antena mai mare - dipolul e acelasi - lamda /2, dar ai un castig mai mare si o directionalitate mai buna.
@Sorin, nu eu am facut analogia unei lansete cu o antena radio.
Citeste mai sus ce am scris.
Liviu Pop a facut-o.
Off Topic vorbind, am scris ca o antena cu mai multi elementi directori, si cu acelasi dipol lambda/2, capteaza pana la un punct un semnal mai mare decat una cu mai putini elementi.
Si da, in conceptia mea...o antena cu mai multi elementi este una mai mare...chiar daca are acelasi dipol lambda/2.
Si nu cred ca putem face o analogie intre lanseta si o antena...doar niste presupuneri care pot sa stea in picioare sau nu.
Memorat
dadylures
Deconectat
«
Raspunde #37 :
28 Decembrie 2007, 08:23:40 pm »
salut baietzi si la MULTZI ANI!!!
Interesate pareri, si totusi se'varteste...
Nu am citit chiar tot ce s-a scris pina acum la acest topic, dar cred ca daca o luam cu inceputul, adica cu definitzia senzitivitatzii, poate ca incet, incet, pas cu pas, se lamuresc treburile.
Senzitivitate, ori o exprimam avind ca referintza posibilitatea ca virful vergii sa semnalizeze foarte prompt si fidel cel mai fin atac, ori luam ca referintza transmiterea trasaturii pestelui in palma pescarului, lucru care declanseaza la rindul lui reactia pescarului. Deci exista cred eu doua feluri de a lua in discutzie senzitivitatea.
Acum de la cirlig la mina traseul este: artificiala(tipul de evolutzie, guma sau vobler, greutatea acestei natura evolutziei - fund, intre ape, suprafatza...etc), lider, floro( elasticitate mare, mica, medie), fir mama ce fel de sintetic, mono, si grad de rigiditate, Daca pina la virful vergii avem pierderi de energie datorate elsticitatzii firelor, a greutatzii artificialeleor si chiar a factorilor atmosferici, cind energia ajunge la virful vergii... acum e acum...lungimea vergii raportata la: natura materialului( cu cit materialul are un modul de rigiditate mai ridicat, cu atit materialul e mai dens si transmite mai repede atit sunetul cit si modificarea starii de echilibru...cred ca se poate lua in discutzie pina la spatziile intermoleculare...asta daca se vrea asa ceva...apoi asa cum e conceputa configurarea vergii cu sectziuni de egala rezistentza, asa se poate asemuii si consumul energetic pt a se transmite din sectziune in sectziune energia...concluzie: virful vergii ...sectziune zero ..rezulta ca energia intrata in aceasta sectziune se va raporta la o suprafatza a sectziunii de sa zicem 1 mm patrat, daca avem o varga construita dintr-un material cu un modul scazut...ex. fibra de sticla, sectziunile de egala rezistentza cit de aproape le luam in discutzie au diferentze de suprafatza foarte mari, ca valoare, ( raportind valoarea energiei la ceva mare rezulta o valoare mica, deci pierdere de energie mare) grinda de egala rezistentza practic are o conicitate mare care prin transfer de la o sectziune la alta a energieie, pierde foarte multa emergie, deci la module mici rezulta pierdere mare de energie pt a transmite semnalul pe aceiasi unitate de lungime...nu mai spun ca pierderea mare de energie genereaza si intirzierea transmiterii acestei. Aici putindu-se discuta chiar despre un lucru mecanic care genereaza consumul energetic ca valoare si ca timp de trecere in sectziunea urmatoare) Caz in care e bine sa urmarim cu ochiul senzitivitatea virfului vergii.
Acum, modulul ridicat al carbonului face posibila utilizarea unor conicitatzi foarte mici. Lucru care face posibil transportul de energie prin grinda de egala rezistentza cu consum minim de energie...caz in care chiar daca creste lungimea vergii, in virf se inmagazineaza energie reactiva suficienta pt a face posibila transmiterea cu viteza maxima a miscarii catre mana. Viteza rezulta din densitate ridicata a materialului, din pierdere redusa de energie, fiinca sectziunile la acelasi modul de distantza discutat, au suprafetze sensibil egale.
Nu stiu cit de intzeles am putut sa ma fac...dar poate ca Mihai va putea introduce idea in termenii fizicii foarte familiare lui....
Concluzia finala, senzitivitatea e legata indisolubil de marimea modulului de rigiditate al materialului constructiv al vergii. La vergi mai lungi se poate avea o senzitivitate mai mare daca in materialul constructiv se va gasii un material cu un modul de rigiditate mai ridicat.
Asta referitor numai la rigiditatea materialului..discutzia poate sa fie mai elaborata:...inele, greutatea vergii, actziunea vintului, etc...
Eu as finaliza printr-o concluzie pusa in mai multe discutzii similare...cea mai senzitiva varga e cea cu care te-ai obisnuit, nu renuntza la ea pt nu mai stiu eu ce aiureli, tot schimbind varga pierzi personalitatea ta fatza de ceea ce vrei sa faci...daca ai un lucru bun, cu care te intzelegi, pe care il simtzi chiar si cu ochii inchisi...la ce-ti trebe sa-l schimbi???ai nevoie de senzatzii tari??daca da...atunci schimba varga cit de des potzi si niciodata nu vei devenii profesionist...nu o sa mai ai timp sa evoluezi, sau sa evaluezi artificialele cu care vrei sa pescuiesti...nu o sa potzi sa evaluezi niciodata o artificiala fatza de alta..poate ca degenerez..dar foarte multzi sint tentatzi sa faca schimbari din sznobie...dar astia nu vor face parte veci din gasca pescarilor senzitivi....
Seara placuta si la multzi ani...
]
Memorat
Jean Scurtu
Deconectat
«
Raspunde #38 :
29 Decembrie 2007, 01:18:23 am »
@andrei,
Ma mir ca nu stii cine e TOM KIRKMAN ca doar ieri intrebai pe site-ul lui unde poti gasi blank-uri SHIKARI.
Eu am constatat sensivitatea mai mare a betelor mai lungi si nu nu m-a interesat explicatie fizica pt. ca nu o aveam.
M-am bucurat cand tot pe site-ul in care tu intrebai de SHIKARI am vazut ca TOM KIRKMAN subliniaza acelas lucru pe care l-am constata si eu referitor la sensivitatea betelor mai lungi fata de cele mai scurte.
Chiar daca tu crezi ca cel mai sensitiv blank e GLX situatia nu e chiar asa mai ales dupa ce SHIMANO firma G.LOOMIS.
Pe forum-urile americane multi sunt nemultumiti de betele G.LOOMIS facute dupa trecerea firmei G.LOOMIS in proprietatea SHIMANO spunand ca nu mai au aceeasi calitate.Deasemenea pescari americani si canadieni sustin ca cele mai sensitive sunt blank-urile ST.CROIX LEGEND ELITE,mai sensitive ca GLX.
Eu nu am bete GLX (desi ma batea gandul sa-mi cumpar un blank de steelhead GLX dar in urma celor citite am renuntat)sau LEGEND ELITE(pt. ca nu se fac blank-uri LEGEND ELITE la lungimea ce-mi trebuie mie),asa ca nu ma pot pronunta din experienta proprie despre sensivitatea lor,dar dau credit celor scrise de pescarii americani ce au avut astfel de bete si le-au putut compara.
Tinand cont ca apar multe modele noi de bete si la care ma refer nu tocmai ieftine ,nu-mi permit sa-mi cumpar toate aceste bete ca sa le compar asa ca raman la betele facute de mine pe blank-uri fly ALL STAR AUSTIN(9' W4,W5,W8+extensie)si HARRISON(3,5m.),LAMIGLAS CERTIFIED PRO (3,66M.) ,TRIANA(5m.telescopic)si mai multe TRABUCCO telescopice de 4,8-5m.
Desi ar fii posibil ca un KISTLER LTX sa fie la fel de sensitiv ca si un LEGEND ELITE ,nu-mi vine sa cred deoarece KISTLER mi-a spus ca LTX -ul e asemanator cu LTA.
Eu am schimbat batul meu de 3m .KISTLER LTA(prototip din doua bucati) cu un bat TITANIUM facut custom pe un blank(9'w8) vandut de mine unui prieten pescar american,deoarece TITANIUM e mai sensitiv ca HELIUM LTA si in plus unde pescuiesc eu mai mult la Rollover Pass,datorita fluxului si refluxului apae e iute si mi-e mai bun un bat ceva mai tare.
De asemenea am mai avut doua bete,prototipuri facute de KISTLER pt. steelhead,unul de 3m si unul cu ceva mai mult de 3m .,dar le-am vandut dupa ce le-am incercat la pescuit, ,betele mele TITANIUM fiind mai bune.
@mihai
Ca fizica ta nu accepta cele spuse de mine e altceva,dar eu am subliniat ca nu am explicatia fizica,nefiind in domeniu si de aceea nu vreu sa ma contrazic cu nimeni ,doar am prezentast constatarile mele ,constatari subliniate si pe foruri americane.Asta insa nu inseamna ca ce nu intelegem nu exista.
M-as bucura daca tu ai gasi explicatia ,deocamdata eu ma multumesc cu constatariele mele si tin cont de ele deocamdata la cumpararea sau construirea betelor cu care pescuiesc la jig.
Jean Scurtu
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #39 :
29 Decembrie 2007, 02:01:26 am »
Domnu' Jean. Eu am spus doar ce am citit chiar acum o saptamana pe tackletour depsre lansetele GLX. Majoritatea, care au pescuit ambele lansete spuneau ca le considera ceva mai sensibile, acum nu stiu ce diferente pot sa se mai simta la acel nivel. Dar in acelasi timp erau nemultumiti mari din cauza ca erau predispuse ruperii datorita materialului foarte casant, plus ca sunt si ceva mai grele decat Legend Elite. Legend Eliturile sunt mult mai sigure, si tot aceasi oameni au spus ca au vazut zeci de GLX-uri rupte, dar pana acum nici un Legend Elite rupt. Ma interesa pentru ca am discutat cu cineva despre niste GLX-uri zilele trecute.
Toata lumea stie ca G.Loomisul a batut pasul de cand au fost achizitionati de shimano, mare pacat, pentru ca au venit cu multe inovatii.
In legatura cu LTX II este o idee mai usor decat Legend Elite, si mult mai usor decat un GLX, atata tot ca se gaseste intr-un numar mic de modele.
Si eu stiam la fel lectia de la fizica, dupa cum a descris-o Mihai, dar n-am vrut sa intru in detalii. Dar ramane sa vad candva in viitor, desi am foarte mari retineri in aceasta privinta.
Stiu cine este Tom Kirkman...este un renume printre rodbuilderii americani. Mai sus am scris ca stiu cine este si nu viceversa. Nu urmaresc toate topicurile, pentru ca timpul nu-mi permite, astfel selectez topicurile care par mai interesante. In plus nu cred ca este relevant ce am intrebat eu pe alte forumuri, sau forumurile pe care sunt activ, treaba ma priveste.
Memorat
Jean Scurtu
Deconectat
«
Raspunde #40 :
31 Decembrie 2007, 05:31:18 am »
Andrei,
Imi pare rau ca citind in graba am iteles ca nu stii cine e Tom Kirkman si m-am mirat ca stiam ca ai mai intrat pe site-ul lui.Normal ca nu-i treaba nimanui pe ce site intri si ce spui sau intrebi,doar ca eu intelesesem gresit ca nu-l cunosti.
Referitor la intrebarea ta pe acel forum despre blank-uri SHIKARI,iti pot spune ca e greu sa mai gasesti ceva blank-uri bune SHIKARI.
Banuiesc ca te intereseaza un blank SHIKARI SHX si de aceea iti spun ca daca ai noroc poate gasesti la GEORGE'CUSTOM RODS din IDAHO,site :
www.georgescustomrods.com
deoarece George a cumparat multe blank-uri de la SHIKARI inainte ca firma sa fie cumparata de ATC(Avanced Tubular Composite) ca sa faca bete pe ele.Poate el iti va vinde un blank si daca cumperi de la el nu cred ca te pacaleste,insa nu stiu daca va vinde.
Nu cumpara nimic de la ACT,daca vrei blank SHIKARI si spun asta deoarece toate mandrinele si utilajele folosite de SHIKARI sa faca blank-uri au ramas pe loc,la fosta SHIKARI,ATC foloseste alte mandrine si utilaje si nu cred ca blank-urile facute de ei se compara cu cele SHIKARI.
Intreaba-l pe doctorul Razvan Cristescu deoarece eu i-am cumparat si trimis un blank SHIKARI ,dar facut de ATC si nu cred ca i-a placut deoarece am vazut ca l-a pus la vanzare.
Am spus ca betele KISTLER HELIUM LTA si HELIUM LTX sunt f.usoare si bune,dar te rog intra in e-bay la search "kistler rod",citeste despre betele ce se vand si spune-mi concluzia ta ,ca eu am concluzionat inca din primavara ,ba mai mult am si discutat cu KISTLER despre aceste bete vandute in e-bay.
Referitor la sensivitatea betelor lungi ,daca nu ma crezi pe mine ,poate il crezi pe ...Tom Kirkman.
Cat despre lectia de fizica eu nu incerc sa contest nimic ,doar ca am observat ca e mai mare sensivitatea betelor mai lungi si repet ca mi-e indiferenta explicatia fizica (pe care din pacate eu nu o am nefiind specialist in domeniu) atata timp cat constatarea mea referitoare la sensivitate,ma face sa ma bucur ca ,intamplator sau nu ,eu pescuiesc cu bete lungi.
Fiecare poate sa creada si sa inteleaga ce vrea si sa-si aleaga betele cu care pescuieste in functie de cum considera el ca e mai bine.
E foarte posibil ca un bat care pe mine ma incanta la pescuit ,sa nu placa altui pescar si invers.
Daca ai ocazia ,eu inca nu am avut-o ca nu vreau sa mai chetuiesc in plus cca.$100,incearca un bat FENWICK TECHNA,deoarece am citit pe forumuri ca ar fii un bat f. sensitiv(blank-uri nu se gasesc din pacate).
Mai subliniez ceva si anume ca daca ai "mana de lemn" poti sa ai cel mai sensitiv bat ca tot degeaba,probabil ca e,exagerand un pic,ca si mirosul unii il au mai bun altii mai putin bun.
De asemenea daca pescuiesti din cand in cand cu acelas bat nu ai cum sa simti ca unul ce pescuieste aproape zi de zi cu acelas bat,simtind orice pe fundul apei,agatatura ,denivelare ,aproape fara a confunda acestea cu atacul pestelui.
Jean Scurtu
Memorat
Andrei
Deconectat
«
Raspunde #41 :
31 Decembrie 2007, 04:07:32 pm »
Da! Intradevar SHX ma interesau modele de spin jig, pentru ca am vazut cateva shII si SHIII de spinjig care mi-au placut extrem de mult. Si inca caut lanseta care sa mi se potriveasca perfect. Pentru diferite stiluri de pescuit.
Sunt de parere ca o lanseta de specializata conteaza foarte mult, in special in pescuitul de competitii, unde poate face diferenta intre un loc pe podium fata de o clasare mai proasta. Nu sunt adeptul lansetei universale.
Intradevar poti pescui cu o lanseta la mai multe kestii, dar nu este cea mai eficienta decat pentru o anumita aplicatie.
Daca ai invatzat sa pescuiesti, cu o lanseta specializata te vei descurca mai bine decat cu lanseta ta preferata in situatiile pentru care a fost specializata lanseta. Asa privesc eu pescuitul, chiar daca prefer sa am cat mai putine de carat cand ma duc la pescuit
.
UN AN NOU FERICIT TUTUROR PESCARILOR!
Memorat
Jean Scurtu
Deconectat
«
Raspunde #42 :
31 Decembrie 2007, 08:12:04 pm »
Andrei,
Ai dreptate ,nu exista lanseta universala,de aceea trebuie sa ai mai multe lansete specializate.mai ales daca concurezi nu pescuiesti numai de placere ci si vrand sa urci pe podium.Multi aici ma intreaba de ce iau cu mine multe lansete de pescuit neintelegand ca de la zi la zi ,de la ora la ora,conditiile de pescuit difera,vant viteza apaei ,adancimea si inca multe altele.Nu vreau sa am scuza ca nu prind peste ca nu am batul ce-mi trebuie asa ca in masina mea ,desi nu concurez, iau cand merg la pescuit, de obicei 4-6 lansete si mulinete.
Cand eram acasa si concuram la stationar intotdeauna eram nemultumit ca nu aveam betele ce le doream si care mi-ar fii trebuit ca sa pot face fata corespunzator concursului,fie ca nu se gaseau in Romania fie ca nu dispuneam de banii necesari si de cele mai multe ori improvizam.....
Inchipuieti cum e ca in timpul unui concurs tinut in Bulgaria in prima mansa sa-ti faci o pluta englezeasca (waggler) culisanta mai grea din dop de pluta si pana de paun cu briceagul si clestele si ca dupa ce ai facut-o si ai prins un clean de 1kg. sa ti se rupa inelul de varf de la lanseta de 5m.cu care pescuiai....
Mai improvizez si acum dar acum am o gramada de bete de calitate si nu mai pot spune ca daca nu prind peste e din cauza dotarii deficitare ci din cauza nepriceperii mele sau a adaptarii la situatia concreta in care pescuiesc.
Felicitari pt. locul IV pe tara ocupat, dupa cate stiu la prima ta participare la un concurs de spinning.Iti doresc sa ajungi si mai sus,pacat ca dupa cate stiu timpul ce-l poti afecta pescuitului acum nu e destul ca si concurent,dar e mai importanta cariera ta si de aceea e cu atat mai meritorie clasificarea ta.
LA MULTI ANI CU SANATATE SI CU MULTE SUCCESE IN TOATE DOMENIILE SI IN VIITOR !!!
Jean Scurtu
Memorat
Pagini:
«
1
2
3
« precedent
urmator »
Mergi la:
Selecteaza o destinatie:
-----------------------------
Pescuit la rapitori
=> Discutii generale
=> Competitii
=> Locuri de pescuit
Pescuitul cu naluci
=> Spinning
=> Echipamente si accesorii
=> Atelier
Pescuit cu musca artificiala
=> Flyfishing
=> Flytying
Diverse
=> Off topic
=> Iz de peshte
=> Concursuri
=> Anunturi
=> La gunoi
=> Calendar
o ora
o zi
o saptamana
o luna
Timp nelimitat
Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Home
|
Forum
|
Spinning
|
Musca
|
Atelier
|
Competitii
|