Inapoi la pagina de start
Forum de discutii pescaresti.
Pescuit cu momeli artificiale
Pescuit cu musca artificiala
Atelier. Rodbuilding & Lurebuilding. Reparatii. Intretinere echipament de pescuit.
Concursuri de pescuit. Program competitional. Turneul AVP.
Galeria foto. Poze cu capturi. Galerii foto personale.
Filme de pescuit.
Anunturi de vanzare/cumparare. Echipament de pescuit. Ambarcatiuni.
Harti. Locuri de pescuit. GPS. Geocaching.
Chestii utile. Starea vremii. Solunare pentru pescuit. Cotele apelor Dunarii. Legislatie.
Blog & Lifestyle
Download, wallpapere, jocuri. Gratis.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
sa te autentifici
sau
sa iti creezi un cont
.
23 Mai 2012, 01:29:26 am
Forum de pescuit
Pescuitul cu naluci
Echipamente si accesorii
Vreau lanseta noua!
0 Membri si 3 Vizitatori pe acest subiect.
« precedent
urmator »
Pagini:
1
Autor
Subiect: Vreau lanseta noua! (Citit de 2196 ori)
cornelmandrila
Deconectat
Vreau lanseta noua!
«
:
01 Ianuarie 2008, 04:59:10 pm »
Dupa ce criteriu va alegeti lanseta noua?
1. O cumparati dupa ce puneti mana pe ea, la un prieten sau un magazin?
2. In urma unor review-uri de pe internet, reviste de pescuit, forumuri.
3. Citind caracteristicile tehnice din cataloage online, cataloage de firma, etc.
Eu de exemplu nu imi mai cumpar nimic daca nu pun macar o data mana pe o lanseta (la mulinete lucrurile sunt cam clare - Shimano sau Daiwa - in gama de peste 200EUR nu pprea ai cum sa gresesti alegerea).
Articolele citite pe internet mi se par in primul rand comerciale - majoritatea vorbesc numai de bine! - Oare de ce?
Un punct in plus au forumurile, mai ales dezbaterile - vezi discutia despre lansete senzitive aici pe pescarul - dar si aici sunt poate multe chestii subiective. De pilda n-am inteles pana la urma care lanseta e mai senzitiva - All Star Titanium, GLX, Legend Elite sau de ce vrea Andrei sa-si ia Shikari, o lanseta la care s-a renuntat sa se produca!?!?!
Memorat
bugnar
Deconectat
Re: Vreau lanseta noua!
«
Raspunde #1 :
01 Ianuarie 2008, 07:58:04 pm »
Punctul 1 - Imi cumpar doar in masura in care pot proba echipamentul inainte.
Review-urile sunt clar comerciale, iar forumurile deobicei sunt impanzite cu pareri foarte subiective. Este districtativ de multe ori sa vezi ca cineva lauda o anumita lanseta si dupa un timp aceeasi persoana sa o puna la vanzare. Si mai hilara este situatia cand e vorba de asa zisele lansete "customizate". In mod normal o astfel de lanseta facuta dupa specificatiile clientului ar trebui sa fie pentru acesta "lanseta vietii". Dar si pe acelea le vezi dupa un timp la rubricile de vanzari.
ca sa-l parafrazez pe Cornel: "Oare de ce?"
Memorat
Jean Scurtu
Deconectat
«
Raspunde #2 :
01 Ianuarie 2008, 09:43:47 pm »
Cornel,
In primul rand trebuie stiut pt. ce peste vrei sa cumperi lanseta.Sensivitatea unei lanseta e f. importanta la pescuitul cu jig-uri si aproape neesentiala la pescuitul cu voblere oscilante ,rotative.
Imi pare rau ca nu ai inteles care lanseta e mai sensitiva si de aceea iti spun ca cea mai sensitiva (dupa parerille a mai multor pescari americani ) e ST.CROIX LEGEND ELITE,apoi G.LOOMIS GLX.
Se vorbeste ca si FENWICK TECHNA e foarte sensitiva ,dar nu mi-am cumparat ca majoritatea sunt facute cu inele de otel inoxidabil(nu ceramice)ce nu sunt bune la pescuitul meu cu fir textil.
Nu poti compara un LEGEND sau GLX cu ALL STAR TITANIUM deoarece sunt in categorii diferite de preturi ,primele avand modulul de grafit mai mare decat TITANIUM(LEGEND-ul si GLX-ul costa peste $350 pe cand TITANIUM $200),deci mai usoare si mai sensitive ,dar in acelas timp si mai casante.
Nu am pescuit cu LEGEND sau GLX in primul rand deoarece eu pescuiesc cu bete peste 3m.,iar LEGEND-ul sunt bete mai scurte,iar GLX voiam sa-mi cumpar dar am renuntat deoarece calitatea lui ,din cele spuse de pescarii americani ,nu e cea de care se vorbeste si e pacat sa platesc multi bani pe ceva ce nu e de calitatea LEGEND-ului.
Pescuiesc mult cu ALL STAR TITANIUM ,(am mai multe bete facute de mine pe blank-uri TITANIUM )si sunf f. multumit ,sensivitate f. buna si usor si rezerva mare de putere.
Poate nu ai citit dar am mai spus pe forum-urile de pescuit romanesti, ca in aceleasi conditii,cu acelas fir ,mulineta ,acelesi jig-uri am pescuit in aceeasi zi cate o ora (in conditii in care perstele manca ,e vorba de calcan)cu bat G.LOOMIS IMX de 8'6",LAMIGLAS seria 1000 tot de 8'6" si cu batul meu TITANIUM ,e drept ceva mai lung ,peste 3m. si am observat ca TITANIUM e cu ceva mai sensitiv ca celelalte doua si de aceea am vandut G.LOOMIS-ul si LKAMIGLAS-ul.
La fel in alta zi am pescuit o ora in apa dulce pe TRINITY RIVER la white bass cu un KISTLER HELIUM LTA de 3m.(prototip ca nu exista in catalogul lui KISTLER),apoi cu acelas fir,mulineta jig am pescuit cu un TITANIUM si de asemenea mi-am dat seama ca multe atacuri ale pestilor nu le-am sesizat cu batul HELIUM LTA ,pe cand cu TITANIUM sesizam toate atacurile ,deci sensivitate mai mare a batului TITANIUM.
Ca urmare am schimbat batul HELIUM LTA de 3m .,cu un bat facut pe blank fly TITANIUM de 9'w8 ,al unui prieten american ,caruia eu ii vandusem blank-ul.
Din pacate nu se mai gasesc blank-uri TITANIUM,iar bete se gasesc f. rar dintr-o bucata si de cele mai multe ori folosite(firma ALL STAR a fost cumparata de cativa ani de catre SHAKESPEARE si nu se mai fac bete TITANIUM si nu se mai poate cumpara nici un blank).
Pe cine intereseaza eu mai am doua bete TITANIUM ,noi dintr-o bucata ,de vanzare cu $175/batul pe care le voi trimite in curand in Bucuresti impreuna cu alte bete(G.LOOMIS,LAMIGLAS ,XML ,FISH EAGLE II,FENGLASS,AVID etc.).
Tuturor va doresc:
AN NOU FERICIT CU SANATATE ,BUCURII SI IMPLINIRI!!!
LA MULTI ANI!!!
Jean Scurtu
Memorat
cornelmandrila
Deconectat
«
Raspunde #3 :
01 Ianuarie 2008, 09:53:43 pm »
Multumsc domnul Jean pentru raspuns, am mai citit si in alte subiecte de preferintele dvs. Le-am inteles si le respect.
Dar ce credeti cespre criteriile care trebuie alese in alegerea lansetei, tinand cont daca ai incercat lanseta inainte, daca trebuie sa tii cont de reviwuuri de pe internet si reviste sau de pe forumuri. E vorba de cele trei puncte luate in discutie.
Va multumesc!
Memorat
Jean Scurtu
Deconectat
«
Raspunde #4 :
02 Ianuarie 2008, 07:53:46 pm »
Cred ca cel mai important e sa poti incerca lanseta dorita daca o are cumva un prieten sau o cunostinta de a ta,ca numai atunci o simti si iti dai seama daca iti place.E bine sa tii cont si de ce scrie pe forum-uri,dar poate ca cei ce au scris au alte gusturi.
Mai important mi se pare ce se spune in revistele de specialitate despre lanseta respectiva(nu ce declara firma ce face lanseta),deoarece nu au interesul sa faca reclama lansetei daca nu e buna.
Insa revin ,doar experienta personala cu lanseta respectiva te poate face sa hotarasti daca o cumperi sau nu,altfel poate fii o loterie dar la firmele consacrate de inalta calitate surprizele pot fii mai putine.
Referitor la caracteristicile inscriptionate pe bat,desi sunt aceleasi de la firma la firma difera in realitate,de aceea trebuiesc luate orientativ ,ce e la o firma fast poate fii medium fast la alta s.a.m.d.,neexistand un standard valabil pt. toate firmele producatoare de lansete.
Daca as fii putut proba inainte batul G.LOOMIS IMX de 8'6'.lure 3/8-1oz.nu l-as fii cumparat,deoarece TITANIUM-ul meu e mai sensitiv ,asa ca l-am vandut.
La ora actuala betele G.LOOMIS au doar reclama mare, ele nemaifiind de calitatea anterioara cand firma era a lui GARY LOOMIS nu nu ca acum cand e in propietatea firmei SHIMANO.Sunt totusi bete bune insa pretul exagerat de mare, nu mai reflecta calitatea ,la preturi mai mici poti cumpara bete de aceeasi calitate sau mai bune facute de alte firme.
Nici aici in magazine nu gasesti toate tipurile de bete ,cel putin in Houston nu prea gasesti bete lungi si e explicabil ca nefiind in zona noastra steelhead sau somon nu au motive sa aduca aceste bete.
Comanzi batul unde il gasesti si daca nu-ti place de obicei poti sa-l trimiti inapoi sa iei altul in schimb sau sa-ti recuperezi banii ,mai putin costul trimiterii.
Jean Scurtu
Memorat
Pagini:
1
« precedent
urmator »
Mergi la:
Selecteaza o destinatie:
-----------------------------
Pescuit la rapitori
=> Discutii generale
=> Competitii
=> Locuri de pescuit
Pescuitul cu naluci
=> Spinning
=> Echipamente si accesorii
=> Atelier
Pescuit cu musca artificiala
=> Flyfishing
=> Flytying
Diverse
=> Off topic
=> Iz de peshte
=> Concursuri
=> Anunturi
=> La gunoi
=> Calendar
o ora
o zi
o saptamana
o luna
Timp nelimitat
Autentifica-te cu numele de utilizator, parola si precizeaza durata sesiunii.
Home
|
Forum
|
Spinning
|
Musca
|
Atelier
|
Competitii
|